0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Bodem
150 gram Bastogne koek verkruimeld
1 eetlepel Cacao poeder
100 gram Roomboter gesmolten
Vulling
500 gram Roomkaas
125 gram Zure room
3 eetlepel Bloem
1 theelepel Vanille extract
3 eieren
100 gram Fijne kristalsuiker
3 eetlepel Cacao poeder
100 gram Frambozen
Zebra cheesecake

Zebra cheesecake

Chocolade cheesecake met mooie zebra streepjes

Ingredients

Directions

Share

Zebra cheesecake!

Laatst kregen we een prachtige zebra waterkoker, en vonden op zijn minst dat we hier een bijpassende taart bij moesten maken. Soms leggen we de lat hoog dus besloten we er een cheesecake van te maken. Mariëlla eet eigenlijk liever andere taartjes, maar wanneer er chocolade in voorkomt is ze om.

Met ons perfecte basisbeslag voor cheesecake met  cacaopoeder kun je leuke strepen maken. Missie geslaagd!
Oja het was natuurlijk erg lekker.

 

Steps

1
Done
2 minuten

Bakblik

Neem een kleine springvorm.
Beboter de bodem en leg daar bakpapier op en klik de ring vast.
Beboter en bekleed ook de zijkant.

2
Done
5 minuten

Koekjes bodem

Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of in een theedoek waar je je een deegrollen over heen rolt.
Doe er 1 theelepel cacaopoeder door, en de gesmolten boter.
Druk dit op de bodem van het blik.
Zet koud.

3
Done
5 minuten

Vulling

Gebruik een mixer om je vulling te maken.
Doe de roomkaas in de beslagkom samen met vanille extract en suiker.
Mix één voor één de eieren erbij, gevolgd met zure room.
Mix er nu de bloem door, 10 sec
Mix niet te hard en lang anders krijg je teveel lucht erbij.
Halveer je recept.
Doe in één helft de cacaopoeder, je krijgt nu een mooi chocolade beslag.

4
Done

Oven voorverwarmen

Verwarm je oven op 155 graden. ( heteluchtoven)
Wij hebben een heteluchtoven met stoom 30% gebruikt.

5
Done
5 minuten

Bodem vullen

Neem van het witte beslag en schep 2 grote lepels op het midden vd bodem.
Schep hierbij 2 grote lepels van het chocolade beslag.
Hierop weer 2 grote eetlepels wit beslag en zo wissel de de laagjes af tot je vulling op is.

6
Done
55 minuten

Oven

Zet je taart in de oven.
Houd je taart goed in de gaten . De bovenkant kan een beetje scheuren, maar zal ook weer samen trekken als die afgekoeld is.
Regelmatig controleren. Het moet een compact geheel worden. Na het bakken laat je de taart in de oven afkoelen met deurtje op een kier.
De taart minimaal 4 uur in de koeling zetten met je blik er omheen.

7
Done

Serveren

Serveer met verse aardbeien of frambozen.
Smakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Sfoglia ripiena
previous
Vegetarische sfoglia ripiena / gevuld bladerdeeg
Groene smoothie
next
Groene gezonde smoothie
Sfoglia ripiena
previous
Vegetarische sfoglia ripiena / gevuld bladerdeeg
Groene smoothie
next
Groene gezonde smoothie

Add Your Comment