0 0
Zeetong a la munière

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Zeetong
Klein bakje Bloem
100 gram Roomboter Kamer temperatuur
1 Citroen
Naar smaak zout en peper
10 takjes Platte peterselie

Zeetong a la munière

Gewoon thuis maken dit heerlijke visje

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Zeetong a la munière!

Zeetong a la munière is een echte klassieker en volgens ons één van de allerlekkerste vis die er is. Een tong is een echte delicatesse. Het is een stevige en sappige vis. Helaas is het vrij prijzig, maar mocht je het dan toch een keer kopen dan wil je zeker weten dat je het goed kunt bereiden. Wat we jullie alvast willen laten weten is dat dit bijna niet verkeerd kan gaan.

A la munière is een bereidingswijze waarbij vis licht met bloem wordt bestoven en vervolgens royaal in de boter wordt gebakken. De verrukkelijke saus maak je nadat de vis gebakken is met citroensap, extra roomboter en verse peterselie. Wij weten zeker dat je gaat smullen!

De prachtige zeetong heeft nog een klein broertje de sliptong dit is eigenlijk een kleine zeetong. Net zo lekker alleen iets minder vis aan zijn botten. Het fileren van een zeetong laten wij altijd bij de visboer doen. Zij trekken binnen een minuut de vellen er af en snijden de kop weg. Maak het jezelf gewoon een beetje makkelijk.

Hoe eet je een zeetong?

Wanneer je in een goed restaurant deze tong eet dan krijg je deze negen van de tien keer gefileerd. Iets wat wij eigenlijk altijd vragen want het fileren is altijd een werkje. Schuif eerst de graadjes van de zijranden van de vis met een mes. Zet dan het mes in het midden en maak een lichte snede. Met het mes schuif je nu heel makkelijk de vis van de graad. Dit doe je aan beide kanten en ook aan de onderkant van de vis zodat er vier reepjes vis over blijven.

Tip

Eet je toch liever zeetong buiten de deur dan adviseren we je eens naar Loetje te gaan. Wij bestellen daar altijd een zeetong voor ongeveer € 25. Dit is ruim voldoende voor z’n tweeën. Lekker friet en sla erbij.

Andere vis recepten zijn Frisse taco met witvis, Rode vis curry en Thaise viskoekjes – Tod man pla.

 

Steps

1
Done

Vis

Dep de vis droog met keukenpapier.
Strooi wat zout en peper aan beide kanten van de vis.
Haal de tong even door de bloem en klop overtollige bloem eraf.

2
Done
8 minuten

Bakken

Verhit drie eetlepels boter in een pan met goede antiaanbaklaag.
Bij voorkeur gebruik je geklaarde boter. Klaar de boter door met een schuimspaan het eiwit schuimlaagje er af te scheppen.
Wij bakken altijd een vis tegelijk.
Bak de tong 4 minuten aan elke kant.
Door af en toe de filet op te tillen laat je de roomboter er onder doorstromen.
Zo weet je ook zeker dat de vis niet aanbakt.
Wordt de boter een beetje bruin doe er dan extra blokjes boter bij.

3
Done

Saus

Wanneer de zeetong is gebakken haal je deze uit de pan en leg het op een mooi bord, liefst voorverwarmd.
Doe extra roomboter in de pan en blus dit af met het sap van een halve citroen.
Voeg gehakte peterselie erbij en roer even door elkaar.

4
Done

Serveren

Serveer met de heerlijke botersaus, extra partjes citroen en een takje peterselie ernaast.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Raket cocktail met Aperol
previous
Raket cocktail met Aperol
next
Perzik nectarine cobbler
Raket cocktail met Aperol
previous
Raket cocktail met Aperol
next
Perzik nectarine cobbler

Add Your Comment