0 0
Zeeuwse bolussen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Het deeg
500 gr Bloem
250 ml Melk Lauw warm
15 gr Droge gist
1 tl Fijne kristalsuiker
1 Eieren
Een snufje Zout
2 el Roomboter
Topping
100 gr Basterdsuiker bruin
1 el Kaneel

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zeeuwse bolussen

De lekkerste zoete broodjes!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Het deeg

  • Topping

Directions

Share

Zeeuwse bolussen!

Ik (Mariëlla) had ze eigenlijk nog nooit gegeten.. Maar ze leken mij zoooo lekker! Kom op, deze kaneelbroodjes zien er toch heerlijk uit? Het blijkt een echte Zeeuwse lekkernij. Deze mooie rolletjes zijn gewikkeld in basterd suiker en kaneel. Ik heb er veel over gelezen en probeerde het zelf! Ik heb het deeg van ons pesto brood een klein beetje aangepast en en daarna mooie wormpjes van gemaakt. Deze rol je door de kaneelsuiker en je rolt ze op. Helemaal niet moeilijk!

Wij hebben er lekker van genoten. Heerlijk bij de thee, als toetje of gewoon als snack tussendoor 😉

 

 

Steps

1
Done
10 minuten

Gist

Meng het lauw warme water met de gist en een tl kristal suiker. Laat dit zeker 10 minuten staan. Hierdoor activeer je de gist.

2
Done
1 uur

Deeg maken

Mix de bloem met het gist mengsel, het ei en een snufje zout. Kneed dit zeker voor 5 minuten. Voeg daarna de 2 eetlepels boter toe en kneed nog eens 5 minuten. Dit kan nutuurlijk ook allemaal in de keukenmachine met een deeghaak. (aanrader)

Wanneer je mooi soepel deeg hebt laat je dit een uurtje rusten onder folie op een warme plek. Je kunt bijvoorbeeld de oven tot 35 graden verwarmen en het deeg hierin zetten.

3
Done
5 minuten

Bolletjes maken

Wanneer het deeg mooi gerezen is en soepel is maak je hier losse bolletjes van ongeveer 80 gram per stuk. Ik kreeg er ongeveer 9/10 uit het deeg.

4
Done
10 minuten

Suiker

Pak en groot bord en leg hier de donkere basterdsuiker en de kaneel in. Mix dit goed.
Rol dan een bolletjes flink door de kaneel suiker. Rol het bolletje tot je een mooi slangetje hebt van ongeveer 20 cm lang.
Rol dit slangetje om je duim heen en klem het laatst stukje in het bolletje. Herhaal dit tot dat je alle bolussen hebt gemaakt.
Leg ze op een bakplaat met bakpapier.

5
Done
15 minuten

Verwarmen

Verwam de oven voor tot 250 graden.
In de tussentijd laat je de bolussen nog zo een 15 minuten rusten onder folie.

6
Done
11 minuten

Oven

De bolussen moeten in een extreem hete oven voor een korte baktijd. Stop de bolussen dus in de oven op 250 graden voor ongeveer 11 minuten!
Laat daarna eventjes afkoelen maar een beetje warm zijn ze het lekkerst.

Eetsmakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Arancini met ham en salami
previous
Risotto ballen met salami en proscuitto
Bucatine met paprika en geitenkaas
next
Bucatini met paprika saus en geitenkaas
Arancini met ham en salami
previous
Risotto ballen met salami en proscuitto
Bucatine met paprika en geitenkaas
next
Bucatini met paprika saus en geitenkaas

Add Your Comment