Ingredients
-
Het deeg
-
500 gr Bloem
-
250 ml MelkLauw warm
-
15 gr Droge gist
-
1 tl Fijne kristalsuiker
-
1 eieren
-
Een snufje Zout
-
2 el Roomboter
-
Topping
-
100 gr Basterdsuiker bruin
-
1 el Kaneel
Directions
Zeeuwse bolussen!
Ik (Mariëlla) had ze eigenlijk nog nooit gegeten.. Maar ze leken mij zoooo lekker! Kom op, deze kaneelbroodjes zien er toch heerlijk uit? Het blijkt een echte Zeeuwse lekkernij. Deze mooie rolletjes zijn gewikkeld in basterd suiker en kaneel. Ik heb er veel over gelezen en probeerde het zelf! Ik heb het deeg van ons pesto brood een klein beetje aangepast en en daarna mooie wormpjes van gemaakt. Deze rol je door de kaneelsuiker en je rolt ze op. Helemaal niet moeilijk!
Wij hebben er lekker van genoten. Heerlijk bij de thee, als toetje of gewoon als snack tussendoor 😉
Steps
1
Done
10 minuten
|
GistMeng het lauw warme water met de gist en een tl kristal suiker. Laat dit zeker 10 minuten staan. Hierdoor activeer je de gist. |
2
Done
1 uur
|
Deeg makenMix de bloem met het gist mengsel, het ei en een snufje zout. Kneed dit zeker voor 5 minuten. Voeg daarna de 2 eetlepels boter toe en kneed nog eens 5 minuten. Dit kan nutuurlijk ook allemaal in de keukenmachine met een deeghaak. (aanrader) Wanneer je mooi soepel deeg hebt laat je dit een uurtje rusten onder folie op een warme plek. Je kunt bijvoorbeeld de oven tot 35 graden verwarmen en het deeg hierin zetten. |
3
Done
5 minuten
|
Bolletjes makenWanneer het deeg mooi gerezen is en soepel is maak je hier losse bolletjes van ongeveer 80 gram per stuk. Ik kreeg er ongeveer 9/10 uit het deeg. |
4
Done
10 minuten
|
SuikerPak en groot bord en leg hier de donkere basterdsuiker en de kaneel in. Mix dit goed. |
5
Done
15 minuten
|
VerwarmenVerwam de oven voor tot 250 graden. |
6
Done
11 minuten
|
OvenDe bolussen moeten in een extreem hete oven voor een korte baktijd. Stop de bolussen dus in de oven op 250 graden voor ongeveer 11 minuten! Eetsmakelijk! |