2 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 gr Sukade lappen
1 teentje knoflook
1 Sjalot
2 tl Sambal oelek
0.5 tl Kurkuma
0,5 tl Gemalen koriander zaad
0,5 tl Gemalen komijnzaad
2 cm Gember
Een handje Gezouten cashewnoten
1 stengel Citroengras
1,5 blikken Kokos melk
0.5 Kip bouillonblokje
1 Limoen
Zelfgemaakte beef rendang

Zelfgemaakte beef rendang

De lekkerste zelfgemaakte rendang!

Features:
  • Pittig

Ingredients

Directions

Share

Zelfgemaakte beef rendang!

Zelfgemaakte beef rendang is natuurlijk het aller lekkerste Indonesische gerecht ever! Toen ik (Mariëlla) 4 jaar geleden 3 maanden op Bali zat heb ik dit gegeten en daarna voor het eerste zelfgemaakt! Super gaaf om een minor op dit tropische eiland te volgen. Natuurlijk moesten alle gerechten thuis gemaakt worden. Zelf rendang maken is best wel makkelijk. Het kost alleen eventjes wat tijd. Nou eventjes.. Neem er maar gerust 4/5 uur voor.. gelukkig doet de oven het meeste werk.

Maar goed dan heb je ook wat! Wij maken dit heerlijke stoofvlees met een zelfgemaakte boemboe en serveren dit met rijst en boontjes. Lekker klassiek!

Ben jij ook zo gek op rendang?

Kruidige nasi met kip saté is ook een van Mariëlla haar favoriete maaltijden. Eentje die ook in de studenten tijd is ontstaan. Lekker makkelijk te maken ook voor grote gezelschappen. Inmiddels is het een heel populair gerecht van ons. Lekker met kroepoek en een gebakken eitje mag niet ontbreken.

Beef rendang is een traditioneel Indonesisch gerecht, oorspronkelijk afkomstig van het Minangkabau-volk op het eiland Sumatra. Het is een rijk en smaakvol stoofgerecht dat bekend staat om zijn intense kruidenmengsel en langzame bereidingswijze.

Het hoofdingrediënt is rundvlees, meestal sukadelappen, dat wordt gestoofd in een mengsel van kokosmelk en een kruidenpasta. De kruidenpasta bevat typische ingrediënten zoals ui, knoflook, gember, chilipepers en een mix van specerijen zoals kaneel, kruidnagel en koriander. Wat dit gerecht echt bijzonder maakt, is de langzame bereiding, waarbij het vlees suddert in de kruiden en kokosmelk totdat het zacht en doordrenkt is met de smaken.

Het eindresultaat is een drogere, rijke stoofpot met diepe smaken en een complexe textuur. Beef rendang wordt vaak geserveerd met rijst en is een populaire keuze in de Indonesische keuken, maar het heeft wereldwijd erkenning gekregen vanwege zijn heerlijke en unieke karakter.

 

 

Steps

1
Done
5 minuten

Boemboe maken

Doe de knoflook, sjalot, cashews, sambal, kurkuma, komijnzaad, korianderzaad en gember in een blender en mix 2 a 3 minuten tot je een gladde boemboe hebt.
Verwarm de oven voor tot 150 graden.

2
Done
5 minuten

Vlees

Snijd het vlees in stukken van ongeveer 2 bij 2 cm.
Giet een beetje olie in een grote braadpan (die ook in de oven kan) en bak het vlees kort aan. Voeg wat zout en peper toe. Zorg dat alle kanten een beetje dicht geschroeit zijn.

3
Done
5 minuten

Afmaken

Voeg de boemboe toe aan de pan met vlees en bak voor 3 minuten. Nu komen alle smaken goed vrij.

Schil de limoen en voeg de limoen schillen samen met de stengel citroengras, kokosmelk en het bouillonblokje toe aan het vlees. Roer goed.

4
Done
4 uur

Oven

Doe de deksel op de pan en zet de pan in het midden van de oven. Laat dit nu 4 uur staan. Roer af en toe goed door.
Je kunt na 3 uur de oven lager draaien tot 100 graden als er al veel koksmelk verdampt is.

5
Done
20 minuten

Rijst en boontjes

Vlak voordat de rendang klaar is kook je de rijst volgens de verpakking en kook de boontjes voor ongeveer 12 minuten.

6
Done
2 minuten

Serveren

Haal de limoen schillen en het citroen gras uit de pan en serveer de rendang met de boontjes en rijst!
Eetsmakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Zongedroogde tomaatjes
previous
Zongedroogde tomaatjes uit de oven
Gegrilde maiskolf
next
Gegrilde maiskolf van de bbq
Zongedroogde tomaatjes
previous
Zongedroogde tomaatjes uit de oven
Gegrilde maiskolf
next
Gegrilde maiskolf van de bbq

8 Comments Hide Comments

Gisteren meteen gemaakt en vanavond eten we het. Het is echt heerlijk! Nog wel een vraagje over de limoen schillen, laat ik die zitten of moeten die eruit gehaald worden? (Ze zijn nl opgelost in het gerecht)
Groetjes, Marielle

Hoi Marielle,
Wat leuk dat je dit direct gemaakt hebt! Wij zijn hier ook gek op! Ja de limoen schillen hoef je niet op te eten. Ze mogen er dus uit, als je ze nog kunt vinden;)

Hoi Yvonne,
Excuus voor de late reactie. Het bouillonblokje kan erbij wanneer je de kokosmelk erbij giet. Gelukkig heeft het gesmaakt!! Leuk om te horen

Hoi Belinda,

Ja hoor dat kan! Zorg wel dat het een pan is met een dikke bodem en zet het op heel laag vuur. Roer tussendoor ook goed om te voorkomen dat dit aankoekt. Eetsmakelijk!

Add Your Comment