Ingredients
-
400 gr Sukade lappen
-
1 teentje knoflook
-
1 Sjalot
-
2 tl Sambal oelek
-
0.5 tl Kurkuma
-
0,5 tl gemalen korianderzaad
-
0,5 tl gemalen komijnzaad
-
2 cm gember
-
Een handje gezouten cashewnoten
-
1 stengel citroengras
-
1,5 blikken Kokos melk
-
0.5 Kip bouillonblokje
-
1 limoen
Directions
Zelfgemaakte beef rendang!
Zelfgemaakte beef rendang is natuurlijk het aller lekkerste Indonesische gerecht ever! Toen ik (Mariëlla) 4 jaar geleden 3 maanden op Bali zat heb ik dit gegeten en daarna voor het eerste zelfgemaakt! Super gaaf om een minor op dit tropische eiland te volgen. Natuurlijk moesten alle gerechten thuis gemaakt worden. Zelf rendang maken is best wel makkelijk. Het kost alleen eventjes wat tijd. Nou eventjes.. Neem er maar gerust 4/5 uur voor.. gelukkig doet de oven het meeste werk.
Maar goed dan heb je ook wat! Wij maken dit heerlijke stoofvlees met een zelfgemaakte boemboe en serveren dit met rijst en boontjes. Lekker klassiek!
Ben jij ook zo gek op rendang?
Kruidige nasi met kip saté is ook een van Mariëlla haar favoriete maaltijden. Eentje die ook in de studenten tijd is ontstaan. Lekker makkelijk te maken ook voor grote gezelschappen. Inmiddels is het een heel populair gerecht van ons. Lekker met kroepoek en een gebakken eitje mag niet ontbreken.
Steps
1
Done
5 minuten
|
Boemboe makenDoe de knoflook, sjalot, cashews, sambal, kurkuma, komijnzaad, korianderzaad en gember in een blender en mix 2 a 3 minuten tot je een gladde boemboe hebt. |
2
Done
5 minuten
|
VleesSnijd het vlees in stukken van ongeveer 2 bij 2 cm. |
3
Done
5 minuten
|
AfmakenVoeg de boemboe toe aan de pan met vlees en bak voor 3 minuten. Nu komen alle smaken goed vrij. Schil de limoen en voeg de limoen schillen samen met de stengel citroengras, kokosmelk en het bouillonblokje toe aan het vlees. Roer goed. |
4
Done
4 uur
|
OvenDoe de deksel op de pan en zet de pan in het midden van de oven. Laat dit nu 4 uur staan. Roer af en toe goed door. |
5
Done
20 minuten
|
Rijst en boontjesVlak voordat de rendang klaar is kook je de rijst volgens de verpakking en kook de boontjes voor ongeveer 12 minuten. |
6
Done
2 minuten
|
ServerenHaal de limoen schillen en het citroen gras uit de pan en serveer de rendang met de boontjes en rijst! |
8 Comments Hide Comments
Gisteren meteen gemaakt en vanavond eten we het. Het is echt heerlijk! Nog wel een vraagje over de limoen schillen, laat ik die zitten of moeten die eruit gehaald worden? (Ze zijn nl opgelost in het gerecht)
Groetjes, Marielle
Hoi Marielle,
Wat leuk dat je dit direct gemaakt hebt! Wij zijn hier ook gek op! Ja de limoen schillen hoef je niet op te eten. Ze mogen er dus uit, als je ze nog kunt vinden;)
Ok, Ik ga op zoek ????????
Dank je wel.
Mijn keuken ruikt al heerlijk, alleen wanneer heb je het kippenbouillon blokje nodig??
Het was echt super lekker, ook zonder bouillon blokje. Had het 5 uur laten pruttelen.
Hoi Yvonne,
Excuus voor de late reactie. Het bouillonblokje kan erbij wanneer je de kokosmelk erbij giet. Gelukkig heeft het gesmaakt!! Leuk om te horen
kan ik het ook laten stoven op het fornuis, ik geb namelijk geen pan die in de oven kan.
Groet Belinda
Hoi Belinda,
Ja hoor dat kan! Zorg wel dat het een pan is met een dikke bodem en zet het op heel laag vuur. Roer tussendoor ook goed om te voorkomen dat dit aankoekt. Eetsmakelijk!