Ingredients
-
500 ml Kook room35% vet
-
1 Vanille stokje
-
6 Ei geel
-
75 gr Fijne kristalsuiker
-
Een snufje Zout
-
2 lepels Rietsuiker
Directions
Zelfgemaakte Crème brûlée!
Crème brûlée heb ik (Mariëlla) al heel vaak zelf gemaakt. Wanneer ik eiwit nodig heb en dus de eigeel over had maakte ik altijd Crème brûlée. Ideaal!
Het is ook heel makkelijk te maken. Het klink lastig maar het staat met 10 minuutjes in de oven en dan hoef je alleen maar te wachten.
De kunst is daarna om hem mooi knapperig te branden met rietsuiker. Zelf doe ik altijd 2 lagen zodat je echt een harde karamel laag hebt en die heerlijk kun breken. Dat geluid alleen al is fantastisch, laat staan de smaak 😉
Maak deze lekkere een persoons Crème brûléetjes met kerst! Je kunt ze gemakkelijk van de voren maken en in de koelkast bewaren. Je hoeft ze dan alleen nog maaar af te branden vlak voordat je ze gaat eten. Perfect!
Eetsmakelijk!
Steps
1
Done
3 minuten
|
Room verwarmenSchraap het vanille merg uit het stokje en doe dit samen met het stokje in de room. |
2
Done
2 minuten
|
Ei geelBreek de eitjes en zet het eigeel en eiwit van elkaar apart. |
3
Done
2 minuten
|
Bij elkaar voegenZodra de room goed heet is (het hoeft niet te koken) kun je de room bij het eigeel en suiker mengsel gieten. |
4
Done
2 minuten
|
VormpjesGiet het mengsel in vormpjes. |
5
Done
55 minuten
|
OvenPak een braadslede en vul deze met kokend water. Zet de bakjes met Crème brûlée erin. |
6
Done
5 minuten
|
BrandenLeg wat rietsuiker op de Crème brûléetjes en brand de suiker met een brandertje tot alles mooi gekarameliseerd is. |