0 0
Zelfgemaakte Crème brûlée

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 ml Kook room 35% vet
1 Vanille stokje
6 Ei geel
75 gr Fijne kristalsuiker
Een snufje Zout
2 lepels Rietsuiker

Zelfgemaakte Crème brûlée

Een topper van een toetje!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Zelfgemaakte Crème brûlée!

Crème brûlée heb ik (Mariëlla) al heel vaak zelf gemaakt. Wanneer ik eiwit nodig heb en dus de eigeel over had maakte ik altijd Crème brûlée. Ideaal!

Het is ook heel makkelijk te maken. Het klink lastig maar het staat met 10 minuutjes in de oven en dan hoef je alleen maar te wachten.

De kunst is daarna om hem mooi knapperig te branden met rietsuiker. Zelf doe ik altijd 2 lagen zodat je echt een harde karamel laag hebt en die heerlijk kun breken. Dat geluid alleen al is fantastisch, laat staan de smaak 😉

Maak deze lekkere een persoons Crème brûléetjes met kerst! Je kunt ze gemakkelijk van de voren maken en in de koelkast bewaren. Je hoeft ze dan alleen nog maaar af te branden vlak voordat je ze gaat eten. Perfect!

Eetsmakelijk!

Steps

1
Done
3 minuten

Room verwarmen

Schraap het vanille merg uit het stokje en doe dit samen met het stokje in de room.
Laat dit heet worden op het vuur. Het hoeft niet te koken.

2
Done
2 minuten

Ei geel

Breek de eitjes en zet het eigeel en eiwit van elkaar apart.
Meng het eigeel met de kristal suiker (met een lepel)
Verwarm de oven voor op 150 graden.

3
Done
2 minuten

Bij elkaar voegen

Zodra de room goed heet is (het hoeft niet te koken) kun je de room bij het eigeel en suiker mengsel gieten.
Meng alles goed.

4
Done
2 minuten

Vormpjes

Giet het mengsel in vormpjes.

5
Done
55 minuten

Oven

Pak een braadslede en vul deze met kokend water. Zet de bakjes met Crème brûlée erin.
Zet deze bak in de oven op 150 graden en bak de toetjes in 55/60 minuten klaar.
Wanneer ze klaar zijn haal je ze uit het water en laat je ze afkoelen.

6
Done
5 minuten

Branden

Leg wat rietsuiker op de Crème brûléetjes en brand de suiker met een brandertje tot alles mooi gekarameliseerd is.
Ik doe altijd 2 lagen zodat je een lekkere dikke laag hebt.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Italiaanse sgroppino
previous
Italiaanse sgroppino
next
Bloemkool steak en pompoen
Italiaanse sgroppino
previous
Italiaanse sgroppino
next
Bloemkool steak en pompoen

Add Your Comment