0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gr Bloem
4 gr Droge gist
150 ml Lauwwarm water
2 scheutjes Olijf olie
50 gr Sesam zaadjes
Paar snufjes Zout
Een paar plaken parmaham
Zelfgemaakte grissini’s

Zelfgemaakte grissini’s

De lekkerste stengeltjes tijdens de borrel!

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Deze zelfgemaakte grissini’s stonden al erg lang op de ‘to bake’ lijst. Je weet wel, zo een lijsje met inspiratie van wat je allemaal nog moet koken en bakken.

Ik (Mariëlla) was natuurlijk afgelopen zomer op vakantie in Noord-Italië. Lees hier wat ik daar allemaal gedaan heb; Reis blog Noord Italië. In deze regio kom je overal de grissini’s tegen. De grissini komt oorspronkelijk uit Turijn. Een oude hertog zou alleen nog knapperig brood willen eten doordat hij ziek werd van de bacteriën die in brood zitten. Zo zijn de lange, gebakken stengels ontstaan. Dit beviel de hertog goed en nam het overal mee naar toe. Dit zou de reden kunnen zijn dat overal in Italië, deze lekkere stengels zichtbaar zijn.

Je kunt de grisini een beetje vergelijken met soepstengels. Echter zijn er vele soorten en maten. In Turijn kun je erorm grote vinden bij Eataly, echt de moeite waard om daar naar binnen te lopen. Sommige stengels zijn wat zachter, andere erg knapperig. Vaak zie je ze met sesamzaadjes en/of zout erover.

Vaak eet je de grissini’s bij de aperitivo. Veel restaurants serveren dit ook wanneer je de drankjes hebt gekregen. Zo heb je vast iets om te eten terwijl je wacht op de andere gangen. Deze grissini’s zijn vaak met wat zout of kruiden. Tijdens de aperitivo serveren ze deze stengels ook wel met proscuitto of andere vleeswaren. Turijn is ook dé stad van de apritivo’s dus ik weet zeker dat je tegen tegenkomt wanneer je daar een bezoekje gaat brengen. Wij hebben er in ieder geval vaak genoten van de lekkerste grissini’s en de meest uitgebreiden aperitivo’s.

Dit keer hebben we de zelfgemaakte grissini’s gegeten tijdens onze picknick in huis. We konden dit hapje perfect combineren met de White Zinfandel Rosé van Gallo Family Vineyards. Wil je meer lezen over deze thuis picknick? Neem dan snel een kijkje op deze blog.

Steps

1
Done
1 uur

Deeg maken

Meng de bloem, gist en het water in een grote kom en kneed dit tot dat je een mooi en soepel deegje hebt.
Dit kan natuurlijk ook in een keukenmachine met deeghaak.
Leg folie over de kom en laat het deegje rijzen voor 1 uur. Ik doe dit vaak in een oven op 30/35 graden.

2
Done
5 minuten

Balletjes rollen

Verwarm de oven voor tot 220 graden.
Verdeel het deeg in 15 kleine bolletjes. Rol de bolletjes uit zodat je een lange sliert hebt.
Smeer de slierten in met olijf olie en verdeel er daarna zout en sesam zaadjes over.

3
Done
10 minuten

Oven

Stop de grissini's in de oven op 220 graden voor 10 minuten.
Serveer samen met de parmaham na het afkoelen. Eet de grissini's dan zo snel mogelijk. Daarna worden ze wat zacht.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Crostini met ricotta, vijgen en pruimen
previous
Crostini met ricotta, vijgen en pruimen
Fruit salade
next
Fruit salade
Crostini met ricotta, vijgen en pruimen
previous
Crostini met ricotta, vijgen en pruimen
Fruit salade
next
Fruit salade

Add Your Comment