Ingredients
-
250 gr Bloem
-
4 gr Droge gist
-
150 ml Lauwwarm water
-
2 scheutjes Olijf olie
-
50 gr Sesam zaadjes
-
Paar snufjes Zout
-
Een paar plaken parmaham
Directions
Deze zelfgemaakte grissini’s stonden al erg lang op de ’to bake’ lijst. Je weet wel, zo een lijsje met inspiratie van wat je allemaal nog moet koken en bakken.
Ik (Mariëlla) was natuurlijk afgelopen zomer op vakantie in Noord-Italië. Lees hier wat ik daar allemaal gedaan heb; Reis blog Noord Italië. In deze regio kom je overal de grissini’s tegen. De grissini komt oorspronkelijk uit Turijn. Een oude hertog zou alleen nog knapperig brood willen eten doordat hij ziek werd van de bacteriën die in brood zitten. Zo zijn de lange, gebakken stengels ontstaan. Dit beviel de hertog goed en nam het overal mee naar toe. Dit zou de reden kunnen zijn dat overal in Italië, deze lekkere stengels zichtbaar zijn.
Je kunt de grisini een beetje vergelijken met soepstengels. Echter zijn er vele soorten en maten. In Turijn kun je erorm grote vinden bij Eataly, echt de moeite waard om daar naar binnen te lopen. Sommige stengels zijn wat zachter, andere erg knapperig. Vaak zie je ze met sesamzaadjes en/of zout erover.
Vaak eet je de grissini’s bij de aperitivo. Veel restaurants serveren dit ook wanneer je de drankjes hebt gekregen. Zo heb je vast iets om te eten terwijl je wacht op de andere gangen. Deze grissini’s zijn vaak met wat zout of kruiden. Tijdens de aperitivo serveren ze deze stengels ook wel met proscuitto of andere vleeswaren. Turijn is ook dé stad van de apritivo’s dus ik weet zeker dat je tegen tegenkomt wanneer je daar een bezoekje gaat brengen. Wij hebben er in ieder geval vaak genoten van de lekkerste grissini’s en de meest uitgebreiden aperitivo’s.
Dit keer hebben we de zelfgemaakte grissini’s gegeten tijdens onze picknick in huis. We konden dit hapje perfect combineren met de White Zinfandel Rosé van Gallo Family Vineyards. Wil je meer lezen over deze thuis picknick? Neem dan snel een kijkje op deze blog.
Steps
1
Done
1 uur
|
Deeg makenMeng de bloem, gist en het water in een grote kom en kneed dit tot dat je een mooi en soepel deegje hebt. |
2
Done
5 minuten
|
Balletjes rollenVerwarm de oven voor tot 220 graden. |
3
Done
10 minuten
|
OvenStop de grissini's in de oven op 220 graden voor 10 minuten. |