0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Citroen Liefst biologisch
2 eieren
1 Ei dooier
200 gr Fijne kristalsuiker
130 gr Roomboter
Zelfgemaakte lemon curd

Zelfgemaakte lemon curd

Onmisbaar in je keuken dit gele goud!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Zelfgemaakte lemon curd!

Er zijn van die receptjes die je  je hele leven blijft maken. Deze zelfgemaakte lemon curd is daar één van. Het maken van lemon curd is heel bijzonder vinden wij, het zoet van je suiker en het zuur  van de citroen, maakt dit tot een goddelijk product.

Makkelijk recept

Wanneer je na het vele roeren dit potje vult word je helemaal blij, tenminste wij dan. Kijk dit filmpje hoe je dit maakt!

Voor al je baksel

Wij gebruiken deze lemon curd voor bij de scones, maar ook bij vele taarten en toetjes, een onmisbaar product in je koelkast! Maar probeer eens onze feestelijke limoncello ijstaart.

Op Sicilië vonden wij de allerlekkerste citroenen maar niet alleen Sicilië staat bekend om de citroenen. Nee de Amalfi kust is de kust van de citroen. Je ziet er overal kraampjes staan met de lekkerste granita citroe ijsjes. Mocht je daar in de buurt zijn rijp dan eens aan deze citroen dan merk je echt wel het verschil.

Waarom bio citroenen

Biologische citroenen worden vaak verkozen boven conventionele citroenen om verschillende redenen:

  1. Minder chemicaliën: Biologische citroenen worden geteeld zonder het gebruik van synthetische pesticiden, herbiciden en kunstmest. Dit betekent dat ze minder residuen van schadelijke chemicaliën bevatten, wat gunstig is voor zowel de gezondheid als het milieu.
  2. Natuurlijke smaak: Biologische citroenen worden op een meer natuurlijke manier geteeld, waardoor ze over het algemeen een intensere en puurdere smaak hebben. Dit kan ze geschikter maken voor culinaire toepassingen.
  3. Milieuvriendelijker: Biologische landbouwpraktijken zijn over het algemeen milieuvriendelijker. Ze bevorderen bodemgezondheid, behoud van biodiversiteit en verminderen de belasting van het ecosysteem.
  4. Genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s): Biologische citroenen zijn niet genetisch gemodificeerd, wat voor sommige mensen een belangrijke factor is in hun keuze voor biologische producten.
  5. Ondersteuning voor duurzame landbouw: Door biologische producten te kopen, ondersteun je duurzamere landbouwpraktijken en boeren die zich inzetten voor ecologische verantwoordelijkheid.

Kortom, het gebruik van biologische citroenen kan een bewuste keuze zijn voor zowel gezondheids- als milieuredenen.

Steps

1
Done
3 min

Citroenen

Rasp de 2 citroenen, en pers deze uit.
Wanneer je geen biologische citroenen gebruikt maak ze dan heel goed schoon maken. Er zit namelijk een waslaagje op.

2
Done

Klop de 2 eieren en eidooier samen met het sap en rasp en suiker in glazen kom.
Warm dit au bain Marie. Dit wil zeggen opwarmen in grote pan heet water waar je de kleinere kom inzet.
Goed roeren tot de suiker gesmolten is.

3
Done

Boter toevoeging

Draai het vuur wat zachter, en voeg telkens 2 blokjes boter toe, als dit gesmolten is weer 2 boter blokjes erbij en dit blijven roeren, totdat al de boter is gesmolten.
Blijf roeren zodat de saus langzaam indikt, dit kan zo 10 min duren.

4
Done

Afgieten

Schenk direct de ingedikte saus door een zeef.
Wanneer je dit goed schoon gekookt potje bewaard, kun je de curd vrij lang bewaren.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pistache pesto
previous
Pasta pistache pesto
pizza
next
Basis recept – pizzadeeg
Pistache pesto
previous
Pasta pistache pesto
pizza
next
Basis recept – pizzadeeg

Add Your Comment