0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 ml Lichte olijfolie
50 ml Zonnebloem olie
2 theelepel Dyon mosterd
2 eetlepel Citroensap
Naar smaak Grof gemalen peper
3 Ei dooier Op kamertemperatuur
Zelfgemaakte mayonaise

Zelfgemaakte mayonaise

Zelf maken is heel makkelijk

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Zelfgemaakte mayonaise!

Waarom koop jij nog potten mayo?
Dat vroegen de Queens zich af, eigenlijk omdat wij nooit mayonaise in huis hebben. In onze familie eet alleen José sausjes zoals mayonaise, ketchup, cocktail en barbecue sauzen. Omdat de Italiaanse leden van dit gezin het liefst alleen olijfolie met zout en peper lekker vinden, moeten we vaak de potjes weggooien.

Laatst hadden we truffel mayonaise nodig, en hebben we het zelf geprobeerd. Super simpel om te maken, waarom nooit eerder gedaan , geen idee
Hier voor jullie een basis recept dat altijd goed is, en eigenlijk niet kan mislukken. Op deze manier gooi je nooit meer een pot weg. Kijk daar houden we van.

Er staat een Reels filmpje op Instagram.

Steps

1
Done
2 minuten

Ei

Meng je dooiers met de mosterd en zwarte peper

2
Done
1 minuut

Olie

Roer de olie door elkaar.

3
Done
5 minuten

Mengen

Doe je eimengsel in een pureer beker. Neem je staafmixer en
mix je ei en giet langzaam je olie erbij.
Je kunt ook een garde gebruiken, geen probleem.
Blijf mixen en je zal merken dat je een dikke mayo krijg.
Voeg je citroensap erbij en een scheut warm water.
Bepaal zelf je dikte door wat meer of minder warm water toe te voegen.
Proef en voeg extra peper en citroensap naar smaak toe.

4
Done
1 minuut

Extra info, truffel mayonaise

Wanneer je truffel mayonaise wilt, gebruik je 150 ml lichte olijfolie + 50 ml zonnebloemolie + 50 ml olijfolie met truffel aroma.
Pesto mayonaise is ook lekker. Roer wanneer je mayo klaar is theelepel rode of groene pesto erdoor.

5
Done
6
Done

Tip

Het kan gebeuren dat je mengsel kan gaan schiften. Geen man overboord, dit los je snel op...
Doe een theelepel kokend water in een schone schaal. Neem een garde en doe hele kleine beetjes er langzaam bij. en alle een malle roeren. Je mengsel zal nu romig worden.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Risotto al salto
previous
Risotto al salto
Tiramisu taart
next
Aardbeien tiramisu taart
Risotto al salto
previous
Risotto al salto
Tiramisu taart
next
Aardbeien tiramisu taart

Add Your Comment