Ingredients
-
200 ml Lichte olijfolie
-
50 ml Zonnebloem olie
-
2 theelepel Dyon mosterd
-
2 eetlepel Citroensap
-
Naar smaak Grof gemalen peper
-
3 Ei dooierOp kamertemperatuur
Directions
Zelfgemaakte mayonaise!
Waarom koop jij nog potten mayo?
Dat vroegen de Queens zich af, eigenlijk omdat wij nooit mayonaise in huis hebben. In onze familie eet alleen José sausjes zoals mayonaise, ketchup, cocktail en barbecue sauzen. Omdat de Italiaanse leden van dit gezin het liefst alleen olijfolie met zout en peper lekker vinden, moeten we vaak de potjes weggooien.
Laatst hadden we truffel mayonaise nodig, en hebben we het zelf geprobeerd. Super simpel om te maken, waarom nooit eerder gedaan , geen idee
Hier voor jullie een basis recept dat altijd goed is, en eigenlijk niet kan mislukken. Op deze manier gooi je nooit meer een pot weg. Kijk daar houden we van.
Er staat een Reels filmpje op Instagram.
Steps
1
Done
2 minuten
|
EiMeng je dooiers met de mosterd en zwarte peper |
2
Done
1 minuut
|
OlieRoer de olie door elkaar. |
3
Done
5 minuten
|
MengenDoe je eimengsel in een pureer beker. Neem je staafmixer en |
4
Done
1 minuut
|
Extra info, truffel mayonaiseWanneer je truffel mayonaise wilt, gebruik je 150 ml lichte olijfolie + 50 ml zonnebloemolie + 50 ml olijfolie met truffel aroma. |
5
Done
|
|
6
Done
|
TipHet kan gebeuren dat je mengsel kan gaan schiften. Geen man overboord, dit los je snel op... |