0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram Zelfrijzend bakmeel 250 bloem +2 theelepel bakpoeder mag ook
75 gram Basterdsuiker bruin Licht of donker bruine suiker kan
125 gram Roomboter kamertemperatuur
2 eetlepels Koekkruiden peculaas of 5 spice kruiden kan ook
30 gram Cantuccini koekjes fijn gemalen
1 eetlepel Koffie siroop
50 ml Melk
Snuf Zout
Zelfgemaakte kruidnoten

Zelfgemaakte kruidnoten

Pepernootjes met Italiaanse twist

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Zelfgemaakte kruidnoten.

Nou daar zijn ze de pepernootjes.. Mariëlla had ze vorige week gebakken maar die waren formaat XL, en wanneer ze niet tevreden is maakt ze er ook geen foto van.

Ik (José ) ging het daarom overdoen, en wat zijn ze lekker geworden. Komt het misschien omdat ik er fijngemalen cantuccini koekjes en wat koffie siroop heb door gedaan?

Ik begin altijd enthousiast met zoiets, maar na één plaat pepernoten was ik er wel klaar mee. Dit moet je echt door je kinderen laten doen, die hebben meer geduld denk ik…

Dat gefreumel met kleine dingetjes is niet mijn ding, net als het inpakken van kadootjes. Zie je de pakjes op de foto… daar heb ik dus echt ruzie mee. Het recht knippen van papier, en dan die plakband rol, echt hoor het zweet staat op mijn rug. Mensen die mij kennen die vinden mij heel rustig, ze moesten eens weten het is soms chaos in mijn hoofd?

Ach nobody is perfect…

Waar ben jij niet zo ‘goed ‘

KRUIDNOTEN OF PEPERNOTEN

Wat is nou precies het verschil tussen een kruidnoten en pepernoten? Dit blijkt toch een beetje verwarrend te zijn maar over het algemeen eten wij kruidnoten. De pepernoten zijn vaak niet helemaal rond zijn meer onregelmatige brokjes. Ze zijn niet zo heel knapperig maar hebben meer de structuur van taaitaai. Gemaakt van roggemeel, honing en anijs. Vroeger zat er vaak nog een snufje peper in maar tegenwoordig wordt dat weggelaten.

De kruidnoten kennen we van Zwarte Piet die deze door je hele huis en kamer gooit en waarvan je een jaar later er nog een paar terug vindt tussen het bankstel. De kleine knapperige balletjes zijn superlekker. Ze worden gemaakt van tarwebloem en speculaas kruiden, daar zit dan weer wel een beetje peper in. Snap jij het nog?  Nog een tip wanneer je hiermee aan de slag gaat. Maakt echt hele kleine balletjes want ze groeien behoorlijk in de oven.

Wat ook heerlijk is om te serveren met Sinterklaas is onze Sinterklaas tiramisu. Heel veel plezier met dit feest!

 

 

 

Steps

1
Done
5 minuten

Mixen

Mix alle droge ingrediënten samen met de boter en siroop.
Voeg langzaam de melk erbij. ( niet alles tegelijk, soms hen je iets meer of minder nodig)
Het deeg zal mooi compact worden.
Is je deeg niet compact doe er wat melk bij.

2
Done

Oven voorverwarmen

Verwarm je oven voor op 170°.

3
Done
10 minuten

Balletjes draaien

Draai van je deeg kleine balletjes zo groot als knikkertjes. Leg deze op een met bakpapier bedekte bakplaat.
Wil je toch XL kruidnoten dan wat groter draaien.
Stop de plaat in de oven ongeveer 25 minuten.

4
Done

Afkoelen

Laat de pepernoten goed afkoelen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Chocolade pannenkoeken
previous
Chocolade pannenkoekjes
Mango sticky rice
next
Thaise Mango sticky Rice
Chocolade pannenkoeken
previous
Chocolade pannenkoekjes
Mango sticky rice
next
Thaise Mango sticky Rice

Add Your Comment