Ingredients
-
500 gr Bloem
-
7 gram Droge gist
-
Lauwwarm 250 ml Water
-
Een snuf Zout
-
1 lepel Fijne kristalsuiker
-
1 zakje (7gram) Bak soda
-
Pannetje heet water
-
1 eieren
-
Grof zeezout
Directions
Zelfgemaakte pretzels!
Wij zijn gek op pretzels en kopen dat zo af en toe bij de bakker. Daarom moest er natuurlijk ook een recept op de webstite komen van zelfgemaakte pretzels!
Het is een super leuk process om deze pretzelfs helemaal zelf te maken. Ik (Mariëlla) heb dit vaker gemaakt maar nu heb ik eindelijk mijn recept geupdate en de beste dingen bij elkaar gestopt.
Begin hier vroeg in de ochtend mee zodat je ze kunt eten tijdens de lunch. Het deeg moet namelijk nog even rijzen en daar moet je wel de tijd voor nemen.
Het is zeker de moeite waard om dit eens te gaan maken! Het recept heeft veel makkelijke foto’s voor hulp zodat het iedereen lukt!
Veel plezier!
Steps
1
Done
10
|
GistMeng het gist met het lauw warme water en laat staan voor 5 tot 10 minuten. Zo activeer je de gist. Aan het eind van deze 10 minuten zul je zien dat het papje belletjes krijgt. Krijg je dit niet dan is je gist dood of was je water te heet. Zorg dus dat je water niet te heet is! |
2
Done
10
|
Deeg makenMeng de bloem, zout en lepel suiker door elkaar. Giet daarna het gist mengsel bij deze droge ingrdienten. Meng dit allemaal tot je een goed deeg krijgt. Dit kan gewoon in de keukenmachine met een deeghaak. Laat de machine of je handen kneden voor ongeveer 8 minuten zodat je een elastisch deeg krijgt. |
3
Done
1 uur
|
Rijzen |
4
Done
10
|
RollenPak je deegje en kneed het nog een keer goed. Stort wat bloem op je keukenblad en maak 10 gelijke stukken van je deeg. |
5
Done
10 minuten
|
Badje met soda |
6
Done
5
|
Ei en zout |