0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gr Bloem
7 gram Droge gist
Lauwwarm 250 ml Water
Een snuf Zout
1 lepel Fijne kristalsuiker
1 zakje (7gram) Bak soda
Pannetje heet water
1 eieren
Grof zeezout

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zelfgemaakte pretzels

Zelfgemaakte pretzels

De lekkerste zachte pretzels!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Zelfgemaakte pretzels!

 

Wij zijn gek op pretzels en kopen dat zo af en toe bij de bakker. Daarom moest er natuurlijk ook een recept op de webstite komen van zelfgemaakte pretzels!

Het is een super leuk process om deze pretzelfs helemaal zelf te maken. Ik (Mariëlla) heb dit vaker gemaakt maar nu heb ik eindelijk mijn recept geupdate en de beste dingen bij elkaar gestopt.

Begin hier vroeg in de ochtend mee zodat je ze kunt eten tijdens de lunch. Het deeg moet namelijk nog even rijzen en daar moet je wel de tijd voor nemen.

Het is zeker de moeite waard om dit eens te gaan maken! Het recept heeft veel makkelijke foto’s voor hulp zodat het iedereen lukt!

Veel plezier!

Steps

1
Done
10

Gist

Meng het gist met het lauw warme water en laat staan voor 5 tot 10 minuten. Zo activeer je de gist. Aan het eind van deze 10 minuten zul je zien dat het papje belletjes krijgt. Krijg je dit niet dan is je gist dood of was je water te heet. Zorg dus dat je water niet te heet is!

2
Done
10

Deeg maken

Meng de bloem, zout en lepel suiker door elkaar. Giet daarna het gist mengsel bij deze droge ingrdienten. Meng dit allemaal tot je een goed deeg krijgt. Dit kan gewoon in de keukenmachine met een deeghaak. Laat de machine of je handen kneden voor ongeveer 8 minuten zodat je een elastisch deeg krijgt.

3
Done
1 uur

Rijzen

Maak de kom een klein beetje nat en leg je deegje erin. Laat het deeg rijzen op een warme plek. Ik verwarm de oven altijd voor tot 30/35 graden. Maak een theedoek nat met warm water en leg deze op de kom met het deeg. Stop dit daarna in de warme oven en laat een uurtje staan.

4
Done
10

Rollen

Pak je deegje en kneed het nog een keer goed. Stort wat bloem op je keukenblad en maak 10 gelijke stukken van je deeg.
Pak een stuk en rol dit uit met je handen tot je een lange sliert hebt. Pak dan de 2 uiteinden en leg ze in een u vorm. Rol de uiteinden om elkaar en vouw ze naar beneden in de vorm van een pretzel zoals op de foto.
Laat je andere bolletjes onder de natte theedoek liggen zodat ze geen hard korstje krijgen.
Doe dit met alle bolletjes deeg.

5
Done
10 minuten

Badje met soda

Zet wat heet water in een pannetje en laat dit koken. Wanneer het kookt draai je het gas uit. Voeg 2 zakjes baksoda toe.
Leg dan voorzichting om en om alle pretzels in dit water voor 2 minuten. Laat ook goed uitlekken wanneer je de pretzels met een spatel uit het water haalt.

6
Done
5

Ei en zout

Smeer alle pretzels in met ei en daarna wat zout. Je kunt speciale pretzel zout kopen maar grof zeezout werkt ook.
Verwarm de oven op 250 graden en leg de pretzels in de oven voor 15 minuten.
Laat de pretzels daarna afkoelen.
Eetsmakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Appeltaart
previous
Zelfgemaakte appeltaart
Geurige eitjes
next
Geurige eitjes uit de oven
Appeltaart
previous
Zelfgemaakte appeltaart
Geurige eitjes
next
Geurige eitjes uit de oven

Add Your Comment