0 0
Zelfgemaakte volkoren wraps

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gr Volkoren meel Gebruik 100 % volkoren. Je kunt ook spelt bloem of havermeel gebruiken.
125 ml Lauwwarm water
2 lepels Olijfolie
Flink grote snuf Zout

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zelfgemaakte volkoren wraps

De lekkerste en makkelijkste volkoren wraps!

Ingredients

Directions

Share

Ik (Mariëlla) eet regelmatig samen met mijn vriend Maks een wraps als lunch. Vooral nu we beide veel thuis werken vanwege Corona proberen we een gezonde lunch te maken. We hebben daarom beide al 100x de meest gezonde wraps proberen te vinden maar overal zitten e-nummers en andere meuk in. Een lange tijd gebruikte we groente wraps die wel erg lekker zijn en al een iets gezondere optie zijn.

Daarom zijn we begonnen met het zelf maken van volkoren wraps. De enige vraag die wij hierbij hebben is; Waaaaaarom hebben wij dit nooit eerder gedaan?!

Het is mega makkelijk, prima te doen tijdens je thuis lunch, lekker en ook nog eens super gezond! Er zitten geen gekke dingen in behalve volkoren meel, water, zout en olijfolie. Perfect toch?

Beleg de wraps met kip, groenten, pesto, paprika.. wat je maar wilt!

Ga jij voortaan ook je wraps zelf maken?

In India eten deze wraps ook maar noem je het chapatis! En wil je een iets dikkere Italiaanse versie? Maak dan deze piadina’s!

Steps

1
Done
10 minuten

Deeg maken

Doe alle ingrediënten in een grote kom en mix dit met deeghaken of kneed met je handen voor zeker 5 minuten zodat je een zacht deeg hebt.
Laat dit voor minstens een half uur rusten onder een vochtige theedoek.

2
Done
5 minuten

Rollen

Maak 6 bolletjes van het deeg van ongeveer 55 gram per stuk.
Rol deze bolletjes uit op een keukenblad met wat bloem erop. Rol de balletjes tot zo dun mogelijke wraps.

3
Done
5 minuten

Bakken

Verhit een pan met een mini beetje milde olijfolie en smeer dit met een kwarstje uit zodat de hele pan een klein beetje olie heeft.
Bak de wraps één voor één in de pan voor ongeveer 1 minuut aan beide kanten.
Zorg dat de pan goed heet is!

4
Done
2 minuten

Beleggen

Beleg je wraps bijvoorbeeld met gebakken kip, groenten of andere lekkere dingen!

Eet smakelijk!????

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Princes tonijn salade
previous
Italiaanse Pasta schotel “Tonnato”
Sticky brownie
next
De lekkerste sticky brownie
Princes tonijn salade
previous
Italiaanse Pasta schotel “Tonnato”
Sticky brownie
next
De lekkerste sticky brownie

Add Your Comment