Ingredients
-
200 gr Volkoren meelGebruik 100 % volkoren. Je kunt ook spelt bloem of havermeel gebruiken.
-
125 ml Lauwwarm water
-
2 lepels Olijfolie
-
Flink grote snuf Zout
Directions
Ik (Mariëlla) eet regelmatig samen met mijn vriend Maks een wraps als lunch. Vooral nu we beide veel thuis werken vanwege Corona proberen we een gezonde lunch te maken. We hebben daarom beide al 100x de meest gezonde wraps proberen te vinden maar overal zitten e-nummers en andere meuk in. Een lange tijd gebruikte we groente wraps die wel erg lekker zijn en al een iets gezondere optie zijn.
Daarom zijn we begonnen met het zelf maken van volkoren wraps. De enige vraag die wij hierbij hebben is; Waaaaaarom hebben wij dit nooit eerder gedaan?!
Het is mega makkelijk, prima te doen tijdens je thuis lunch, lekker en ook nog eens super gezond! Er zitten geen gekke dingen in behalve volkoren meel, water, zout en olijfolie. Perfect toch?
Beleg de wraps met kip, groenten, pesto, paprika.. wat je maar wilt!
Ga jij voortaan ook je wraps zelf maken?
In India eten deze wraps ook maar noem je het chapatis! En wil je een iets dikkere Italiaanse versie? Maak dan deze piadina’s!
Steps
1
Done
10 minuten
|
Deeg makenDoe alle ingrediënten in een grote kom en mix dit met deeghaken of kneed met je handen voor zeker 5 minuten zodat je een zacht deeg hebt. |
2
Done
5 minuten
|
Rollen |
3
Done
5 minuten
|
Bakken |
4
Done
2 minuten
|
BeleggenBeleg je wraps bijvoorbeeld met gebakken kip, groenten of andere lekkere dingen! Eet smakelijk!???? |