0 0
Zoete aardappel en courgette hasselback

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Zoete aardappel
1 courgette
zout en peper
flinke scheut Olijfolie

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zoete aardappel en courgette hasselback

Wat een prachtige bijgerechten

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Zoete aardappel en courgette hasselback!

Bijna vergeten, maar tijdens een mooi diner horen naast voor- en hoofd gerechten natuurlijk ook bijgerechten. Wil je het er ook nog fraai uit laten zien, dan is een zoete aardappel en courgette hasselback in de hasselback vorm altijd een leuk iets. Het geeft ons in ieder geval een luxe gevoel.

Hasselback is niets anders dan de groenten fijn insnijden met een scherp mes. Niet helemaal doorsnijden, nee het mag nog aan een stuk blijven zitten. Wij kozen ervoor om aardappel en groenten bij elkaar te serveren. De mooie oranje kleur van de zoete aardappel en het groene van de courgette steekt mooi naast elkaar af. Tja kleur op tafel is heel belangrijk. Maak je een hele grote schaal, dan is het handiger om twee schalen van elk te maken. Ze hebben beide een andere oventijd. Na het bakken leg je gewoon om en om op je mooie serveerschaal.

HASSELBACK

Hasselback aardappel is een Zweedse uitvinding, maar  heel trendy gemaakt door de Amerikanen. Dit recept komt uit het Hasselback hotel dat sinds de 18e eeuw op de Stockholmse eiland Djurgarden staat. Het zou al begin jaren 50 voor het eerst in het restaurant zijn gemaakt. Hetzij door een leerling kok of door de directeur. Daar zijn ze nog niet over uit. Het aparte van het insnijden van deze aardappel is dat deze niet helemaal wordt doorgesneden. Je krijgt dan natuurlijk chips in plaats van de mooie waaierachtige lamellen constructie. Tussen deze lamellen gaat grof zeezout en boter of olie. Ook kunnen er mooie kruiden tussen zodat er een smaak sensatie ontstaat.  Soms  gaat het bovenop nog een broodkruim zodat je een krokant korstje krijgt.

(info Marjan Ippel, Talkin’Food)

Een superleuke manier om je veggies zo te presenteren. Kijk eens naar onze pompoen Hasselback!

Andere lekkere bijgerechten zijn de aubergine schnitzel met pistache, Italiaanse bloemkoolsteaks. Broccoli met aardapppeltjes en spek uit de oven. Toscaanse rozemarijn aardappeltjes.

 

Steps

1
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2
Done
7 minuten

Zoete aardappel Courgette

Schil de zoete aardappel met een dunschiller.
Was de courgette.
Snijd deze beiden in met een scherp mes.
Doe de aardappel in een ovenschaal, de courgette in een andere schaal. Ze hebben verschillende gaar tijden.
Je kunt ook na een half uur de courgette bij de aardappel zetten.

3
Done

Zout peper olijfolie

Strooi er zout en peper over.
Zo ook vee olijfolie. Er mag tussen de lamellen worden gegoten.

4
Done
45 minuten

oven

Zet de zoete aardappel in de oven, de courgette mag er na een half uur bij.
Haal regelmatig de oven op om de olijfolie die naast de veggies ligt er met een lepel er over te schenken. Zo gaart het ook goed aan de binnenkant.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Super snel fruit taartje
previous
Super snel fruit taartje
Zalm bladerdeeg krans
next
Zalm bladerdeeg krans
Super snel fruit taartje
previous
Super snel fruit taartje
Zalm bladerdeeg krans
next
Zalm bladerdeeg krans

Add Your Comment