Ingredients
-
500 gram Bloem
-
150 ml Melk
-
7 gram Droge gist1 zakje
-
3 eieren
-
1 el honing
-
2 klontjes Boter
-
1 snuf Zout
-
1 potje Aardbeienjam
-
Naar smaak Amandel schaafsel
Directions
Zoete jam broodjes!
Moederdag staat weer voor de deur en zoals jullie weten besteden we daar elk jaar aandacht aan. Ik (Mariëlla) probeer elk jaar iets leuks te doen voor José maar soms heb je gewoon geen inspiratie om een cadeau te kopen. Het hoeft ook eigenlijk niet zo spannend allemaal. Met een heerlijk Moederdag baksel straal je al heel wat liefde uit!
We gingen daarom aan de slag met mijn nieuwe Miele stoomoven (type: DGC7460HCX). We hebben namelijk onze samenwerking met Keukenspecialisten.nl en Miele mogen voortzetten dit jaar en er zit nu prachtig Miele apparatuur in mijn keuken. Deze oven kan ontzettend veel en elke keer ben ik weer positief verrast over alle standen die erop staan. Voor deze zoete broodjes hebben wij namelijk de stand ‘gistdeeg rijzen’ gebruikt. In dit programma rijst het deeg ontzettend snel. In 20 minuten heb je luchtig deeg dat klaar is om gevormt te worden tot de lekkerste broodjes. Na het vlechten van de broodjes hebben we ze afgebakken op de speciale stand ‘Zoete gist broodjes bakken’. Hiermee bak je de broodjes af in combinatie met stoom. De broodjes hebben hierdoor de kans om eerst nog mooi te rijzen en daarna krokant en goudbruin af te bakken. In onze ogen helemaal perfect.
We snappen dat niet iedereen deze oven heeft thuis. Je kunt dit recept uiteraard ook bakken in een andere oven.
Nog even iets over de broodjes zelf, we hebben het deeg uitgerold en gevuld met aardbeien jam en versiert met amandelschaafsel. Je kunt uiteraard ook andere vullingen gebruiken. Kijk maar eens naar onze Amerikaanse cinnamon buns, karamel en hazelnoot broodjes of ons pistachebrood. Al deze recepten kun je maken met dit deegje, hoe handig!
Ga jij ook aan de slag met deze zoete jam broodjes tijdens Moederdag of maak je deze broodjes liever tijdens de brunch in het weekend?
Steps
1
Done
10 minuten
|
Deeg makenWarm de melk in een pannetje. |
2
Done
|
Broodjes makenVet een muffing vorm in. |
3
Done
20 minuten
|
AfbakkenBak de broodjes af op de stand 'Gistbroodjes afbakken' Dit is een speciaal programma. Eet de broodjes direct. Dan zijn ze het lekkerst. Je kunt ze zo opeten maar ze zijn ook lekker met wat boter of extra jam! |
4
Done
|
|