0 0
  • Share
  • 167 Views
  • Like 3
  • 1 uur
  • Serves 10
  • Medium
  • Zoete broodjes / 180 graden

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram Bloem
150 ml Melk
7 gram Droge gist 1 zakje
3 eieren
1 el honing
2 klontjes Boter
1 snuf Zout
1 potje Aardbeienjam
Naar smaak Amandel schaafsel
Zoete jam broodjes

Zoete jam broodjes

Heerlijke smeuïge zoete broodjes!

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Zoete jam broodjes!

Moederdag staat weer voor de deur en zoals jullie weten besteden we daar elk jaar aandacht aan. Ik (Mariëlla) probeer elk jaar iets leuks te doen voor José maar soms heb je gewoon geen inspiratie om een cadeau te kopen. Het hoeft ook eigenlijk niet zo spannend allemaal. Met een heerlijk Moederdag baksel straal je al heel wat liefde uit!

We gingen daarom aan de slag met mijn nieuwe Miele stoomoven (type: DGC7460HCX). We hebben namelijk onze samenwerking met Keukenspecialisten.nl en Miele mogen voortzetten dit jaar en er zit nu prachtig Miele apparatuur in mijn keuken. Deze oven kan ontzettend veel en elke keer ben ik weer positief verrast over alle standen die erop staan. Voor deze zoete broodjes hebben wij namelijk de stand ‘gistdeeg rijzen’ gebruikt. In dit programma rijst het deeg ontzettend snel. In 20 minuten heb je luchtig deeg dat klaar is om gevormt te worden tot de lekkerste broodjes. Na het vlechten van de broodjes hebben we ze afgebakken op de speciale stand ‘Zoete gist broodjes bakken’. Hiermee bak je de broodjes af in combinatie met stoom. De broodjes hebben hierdoor de kans om eerst nog mooi te rijzen en daarna krokant en goudbruin af te bakken. In onze ogen helemaal perfect.

We snappen dat niet iedereen deze oven heeft thuis. Je kunt dit recept uiteraard ook bakken in een andere oven.

Nog even iets over de broodjes zelf, we hebben het deeg uitgerold en gevuld met aardbeien jam en versiert met amandelschaafsel. Je kunt uiteraard ook andere vullingen gebruiken. Kijk maar eens naar onze Amerikaanse cinnamon buns, karamel en hazelnoot broodjes of ons pistachebrood. Al deze recepten kun je maken met dit deegje, hoe handig!

Ga jij ook aan de slag met deze zoete jam broodjes tijdens Moederdag of maak je deze broodjes liever tijdens de brunch in het weekend?

Steps

1
Done
10 minuten

Deeg maken

Warm de melk in een pannetje.
Het mag niet te heet worden, lauw-warm is genoeg.
Voeg de gist toe en laat dit 10 minuten staan. Zo activeer je de gist. Roer goed door.
Meng daarna de bloem, het melk-gistmengsel, de zout en honing in een keukenmachine met deeghaken.
Na een paar minuten voeg je de boter toe.
Laat het deeg nu in de oven rijzen op de 'gistdeeg rijzen stand'. Heb je deze niet? Dan kun je de kom ook afgedekt in de normale oven doen op 30 graden of even bij de verwarming laten staan.

2
Done

Broodjes maken

Vet een muffing vorm in.
Rol het deeg uit op een keukenblad met bloem.
Het deeg mag vrij dun worden uitgerold.
Smeer de halve lap deeg in met jam en vouw het deeg dubbel.
Snijd er nu lappen van.
Dit mag ongeveer 10 cm breed zijn. In deze lappen kun je 3 lossen slierten snijden en deze vlecht je.
Daarna rol je de vlecht op en plaats je deze in een muffinbakje.
Versier met amandelschaafsel.
Kijk eens op onze Instagram pagina (@cookingqueensnl) voor een handig filmpje hiervan.

3
Done
20 minuten

Afbakken

Bak de broodjes af op de stand 'Gistbroodjes afbakken' Dit is een speciaal programma.
Heb je deze niet dan kun je de broodjes op 180 graden bakken voor ongeveer 15 minuten.

Eet de broodjes direct. Dan zijn ze het lekkerst. Je kunt ze zo opeten maar ze zijn ook lekker met wat boter of extra jam!

4
Done

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Aardappeltjes uit de airfryer
previous
Aardappelpartjes uit de airfryer
Trifle met madeleines en jam
next
Trifle van madeleines en jam
Aardappeltjes uit de airfryer
previous
Aardappelpartjes uit de airfryer
Trifle met madeleines en jam
next
Trifle van madeleines en jam

Add Your Comment