0 0
Zomerfruit uit de oven

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 perzik
4 eetlepel Bosbessen
6 Rode of paarse bramen
2 bolletjes Vanille ijs

Zomerfruit uit de oven

Warm fruit met vanille ijs

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Zomerfruit uit de oven!

De zomer is ons favoriete tijd van het jaar. Juist nu er zoveel heerlijk fruit te koop is willen we daar graag mooie recepten mee maken. Vandaag hebben we met het lekkerste fruit een supersnel nagerechtje gemaakt. We hebben namelijk een paar perziken samen met bramen en bosbessen in de oven gezet. Door het heel even te verwarmen worden de abrikozen super zacht. Vervolgens toveren de bramen en bosbessen zichzelf  in een rode saus. Zomerfruit uit de oven is perfect voor een verrukkelijk en snel dessert. Na 15 minuten in de oven serveer je het met een bolletje vanille ijs. Kun je je er iets bij voorstellen?

Wij adviseren daarom om dit gerecht snel op te slaan. Je doet dit met het paperclipje rechts onder de foto. Dit is erg handig wanneer je plotseling visite krijgt of wanneer je voor grote gezelschappen en smakelijk toetje wilt maken.

Het leuke van dit toetje is dat je elke soort fruit kunt gebruiken. Een stevige steenvrucht zoals nectarine en abrikozen. Het zachte fruit zonder pitten zullen daarbij dan kapot koken voor de heerlijke saus.

Steenfruit

Steenfruit is een verzamelnaam voor vruchten met een harde pit. Het zaad van het fruit is beschermd door een houtachtig omhulsel. Denk niet dat er in dit steenfruit ook werkelijk stenen zitten. De naam steen fruit komt omdat de pit zo hard als steen is. Je zult waarschijnlijk wel eens meegemaakt hebben dat je op een kersenpit beet.  Aan de harde pitten heeft het fruit zijn naam aan te danken. De zomer maanden juli, augustus en september geven in Nederland en België het lekkerste fruit.

Zomerse toetjes.

Nog veel meer lekkere toetjes met fruit zijn;Perzik nectarine cobbler. Aardbeientaart met banketbakkersroom. Vergeet de Galette met abrikoos en amandel niet! Liever tiramisu? Het Zomers Tiramisu taartje bevat ook de heerlijke perzik!

Steps

1
Done

Oven

Verwarm de oven voor op 175°

2
Done
3 minuten

Fruit

Was het fruit.
Snijd de perzik in tweeën en verwijder de pit.
Leg perzik in een kleine ovenschaal samen met de bosbessen en bramen.

3
Done
15 minuten

Oven

Zet het schaaltje 15 minuten in de oven op 175 graden.

4
Done

Serveren

Verdeel het zachte fruit op een bordje en serveer met een bolletje vanille ijs.

5
Done

Tip

Je kunt het zelfde doen met bijvoorbeeld nectarine samen met aardbeien en frambozen.
Misschien weet je zelf een lekkere combinatie van fruit en vanille ijs.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
aubergine feta pakketje
previous
Aubergine feta pakketje
next
Zomers Tiramisu taartje
aubergine feta pakketje
previous
Aubergine feta pakketje
next
Zomers Tiramisu taartje

Add Your Comment