Ingredients
-
Bodem
-
10 Lange vingers
-
50 gram roomboter
-
Room
-
350 ml slagroom
-
250 gram MascarponeKamertemperatuur
-
3 eetlepel
-
Tussenlaag
-
10 Lange vingers
-
Sap van 1 sinaasappel
-
30 ml Aperol
-
Extra
-
5 perzik
-
200 gram aardbeien
-
Paar blaadjes verse muntDecoratie
Directions
Zomers tiramisu taartje!
Het zonnetje schijnt volop en dat vraagt om zomerse recepten. Tijd voor cocktails, BBQ’s en spontane feestjes. Het lekkerste fruit ligt volop in de winkels en wij Queens eten extra vitamine bommetjes. Wanneer wij visite krijgen willen wij graag zelf een dessert verzinnen. Waarom geen zomers tiramisu taartje?
Het blijkt een top idee!
Met verse aardbeien en rijpe perziken zijn we aan de slag gegaan. Een zalige lange vingers koekjes bodem. Gevolgd door een lobbige slagroom met mascarpone. Een tussenlaag vers fruit en natuurlijk lange vingers. De lange vingers gingen wel eerst in Aperol sinaasappel badje. De laatste laag room en vers fruit maken dit taartje helemaal af!!!
Misschien vind je dit taartje iets teveel werk, no worries daar hebben we een oplossing voor. Een schaal hiervan is net zo lekker. Neem dan voor deze snelle versie een lange vinger bodem. Natuurlijk wel even in bad. Daarna een roomlaag met vers fruit, gevolgd door room en eindigen met lekker veel aardbeien en perziken.
Liever ander fruit, dat kan prima. Frambozen samen met bramen en bosbessen zijn ook een een wereld team samen.
Wij kozen dit keer voor een taartvorm omdat dat net iets leuker is om te presenteren. Een schaal werkt lekker snel wanneer je een groot gezelschap hebt.
Pssst, dit is niet alleen lekker als toetje, het smaakt prima bij de koffie.
Natuurlijk hebben we keuze in heerlijke Tiramisu taartjes, ook feestelijk is de Tiramisu cakerol met rode bessen, Aardbeien tiramisu taart, Tiramisu met limoncello en lemoncurd. Ook blijft onze Authentieke tiramisu altijd een feestje!
Kennen jullie al onze Tiramonchou taart met kersen versie. Inmiddels reuze populair en ook al in een andere smaak. Tiramonchou taart met aardbeien
Ga je een keer een van onze taartjes maken dan vinden we het leuk als je onze naam noemt of de tag gebruikt @cookingqueensnl.
Steps
1
Done
|
BakblikWij gebruiken een kleine springvorm ( 22 cm) |
2
Done
|
Koekjes bodem |
3
Done
|
Room vullingKlop de slagroom met 3 eetlepel poedersuiker. |
4
Done
|
Perzik aardbeien |
5
Done
|
VullenOp de koekjes bodem smeer je de helft van het roommengsel. |
6
Done
|
Serveren |
7
Done
|
TipWil je een snelle versie van deze heerlijke combinatie. |