Ingredients
-
250 gram Mascarpone
-
250 ml Slagroom
-
1 pak Lange vingers
-
2 eieren
-
5 eetlepels Poedersuiker
-
2 sinaasappel
-
Scheut AperolWil je een kindvriendelijke versie, gebruik dan een scheutje frambozen limonade.
-
1 eetlepel Frambozen jam
-
250 gram Framboos
-
250 gram Rode of paarse bramen
-
Directions
Zomerse vruchten Tiramisu
Wat doe je als je struiken vol met rode bramen zit? Dan verzin je gewoon een heerlijk gerechtje.
Onze (José) struiken zaten vol met rode bramen en frambozen. Zo heerlijk maar je moet ze wel allemaal opeten. Het zijn er natuurlijk altijd net te weinig voor jam, dus had ik zin in iets anders. Omdat ik laatst gevraagd werd om een zomers dessert te maken dacht ik aan Tiramisu. Een zomerse editie was geboren.
Tiramisu is echt ons recept, zelfs de familie maakt het op onze manier. Klik hier voor het authentieke tiramisu recept.
Vandaag hebben we het aangepast, met deze kleurrijke vruchten en in plaats van lange vingers in koffie met amaretto, maar sinaasappelsap en Aperol, ga je echt shinen????
Het zoete van je mascarpone mix en frambozen samen met en het zure van je bramen, goddelijke combinatie!
Dat word smullen, en wedden dat iedereen je recept wil!
Ga maar snel maken, wij zijn benieuwd naar je reactie en zien heel graag een foto van jou creatie!????
Steps
1
Done
2 minuten
|
SinaasappelPers je sinaasappel en mix dit met een scheut Aperol. |
2
Done
3 minuten
|
EierenBreek je ei en scheid je eigeel van het eiwit. |
3
Done
5 minuten
|
Laagjes makenDrenk je lange vingers in de sinaasappel mix en leeg een bodem van deze lange vingers in je schaal. |
4
Done
1 nachtje
|
Koud zettenJe Tiramisu is de volgende dag het lekkerst. Mooi stevig geworden zodat je mooie vierkantjes kan uitsteken. |