0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram Mascarpone
250 ml Slagroom
1 pak Lange vingers
2 Eieren
5 eetlepels Poedersuiker
2 Sinaasappel
Scheut Aperol Wil je een kindvriendelijke versie, gebruik dan een scheutje frambozen limonade.
1 eetlepel Frambozen jam
250 gram Framboos
250 gram Rode of paarse bramen

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zomerse vruchten Tiramisu

Zomerse vruchten Tiramisu

Ga jij ook shinen met dit zomerse dessert?

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Zomerse vruchten Tiramisu

Wat doe je als je struiken vol met rode bramen zit? Dan verzin je gewoon een heerlijk gerechtje.

Onze (José) struiken zaten vol met rode bramen en frambozen. Zo heerlijk maar je moet ze wel allemaal opeten. Het zijn er natuurlijk altijd net te weinig voor jam, dus had ik zin in iets anders. Omdat ik laatst gevraagd werd om een zomers dessert te maken dacht ik aan Tiramisu. Een zomerse editie was geboren.
Tiramisu is echt ons  recept, zelfs de familie maakt het op onze manier. Klik hier voor het authentieke tiramisu recept.

Vandaag hebben we het aangepast, met deze kleurrijke vruchten en in plaats van lange vingers in koffie met amaretto, maar sinaasappelsap en Aperol, ga je echt shinen????

Het zoete van je mascarpone mix en frambozen samen met en het zure van je bramen, goddelijke combinatie!
Dat word smullen, en wedden dat iedereen je recept wil!

Ga maar snel maken, wij zijn benieuwd naar je reactie en zien heel graag een foto van jou creatie!????

 

Steps

1
Done
2 minuten

Sinaasappel

Pers je sinaasappel en mix dit met een scheut Aperol.
Wil je een kindvriendelijke versie vervang de Aperol met limonade siroop.

2
Done
3 minuten

Eieren

Breek je ei en scheid je eigeel van het eiwit.
Eigeel en poedersuiker goed roeren in een schaal die in pannetje gekookt water staat. Dit noem je au bain-marie. (3 minuten)
Klop je mascarpone erdoor.
Klop je eiwit stijf. Zet apart.
Klop je slagroom romig in een andere schaal. Roer een lepel frambozenjam erdoor.
Mix met een spatel de mascarpone mix bij je slagroom en spatel je opgeklopte eiwitten er rustig door.
Je mengsel om je laagjes te bereiden voor de Tiramisu staat klaar.

3
Done
5 minuten

Laagjes maken

Drenk je lange vingers in de sinaasappel mix en leeg een bodem van deze lange vingers in je schaal.
Helft van de slagroommix eroverheen, en daarop een laag van een mix frambozen en bramen.
Opnieuw een laag lange vingers en daarover het restant van je slagroom mix.
Versier je boven laag met je vruchtjes.

4
Done
1 nachtje

Koud zetten

Je Tiramisu is de volgende dag het lekkerst. Mooi stevig geworden zodat je mooie vierkantjes kan uitsteken.
Vervang je fruit ook een met aardbeien, ook een verrukkelijke combinatie!
Buon Appetito!????????

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Sfoglia ripiena – gevuld bladerdeeg
Caponata
next
Siciliaanse zoet zure caponata
previous
Sfoglia ripiena – gevuld bladerdeeg
Caponata
next
Siciliaanse zoet zure caponata

Add Your Comment