0 0
Zuurdesem foccacia

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Recept foccacia van desem
Recept desem

Zuurdesem foccacia

Het allerlekkerste brood van Italië

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Recept foccacia van desem

  • Recept desem

Directions

Share

Zuurdesem foccacia!

Focccacia maken we eigenlijk al ons hele leven. Nou ja, eigenlijk het leven nadat ik (José) van een Italiaanse man ging houden. Voor mijn 20e levensjaar was ik nog nooit in Italië geweest. Maakte ik pizza’s van kant en klaar pakketten uit de supermarkt en verafschuwde olijven. Tja het kan verkeren in een mensenleven maar wanneer je je ogen opend voor Italië ben je helemaal verkocht.

Kijkend in de keuken van mijn schoonmoeder, ging er een nieuwe wereld voor mij open. Een wereld met pure gerechten die allemaal vrij eenvoudig waren. Een goede saus heeft niet veel ingrediënten nodig. Strooide ik vroeger nog met potjes Italiaanse kruiden en sausjes uit een potje was dat daarna  verleden tijd.

Het lekkerste Italiaanse brood is absoluut een foccacia. Een focaccia is  te vergelijken met een pizza maar dit heeft een dikkere bodem. Met een basis van bloem, olie, water, zout, gist en honing tover je de lekkerste broden op tafel. Op deze mooie broden zit vaak als smaakversterker extra olijfolie en verse kruiden. Maar ook olijven en tomaatjes. Inmiddels hebben een prima foccacia met rozemarijn  recept online maar het is leuk om te experimenteren met nieuw soort deeg. Ik stoei al vaak met zuurdesem en kom er achter dat het super leuk is om te doen. Wel lastig omdat het nogal afhankelijk is van temperaturen in je huis.

Met een zuurdesem van @kenforkish en het zuurdesem foccacia recept van @danoi_pasqualino_pauline ben ik aan de slag gegaan. Pauline maakt samen met haar man de heerlijkste Italiaanse recepten en is super leuk om haar te volgen.

Het broodje is verrukkelijk geworden. Belegd met heerlijke zwarte olijven en de tomaatjes uit de tomaten konfijt is het prima gelukt. En heerlijk luchtig deeg is van bloem en semolina, natuurlijk gebruik van de zuurdesem starter. Oh ja het was wel een enorm grote foccacia want het recept is bijna een kilo.

Wil je ook aan de slag met de zuurdesem foccacia dan verwijs ik je naar hun website.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Feestelijke gingerbeer cocktail
pumpkin spice bananenbrood muffins
next
Pumpkin Spice bananenbrood muffins
previous
Feestelijke gingerbeer cocktail
pumpkin spice bananenbrood muffins
next
Pumpkin Spice bananenbrood muffins

Add Your Comment