Ingredients
-
100 gram volkoren meel
-
100 ml Lauwwarm water
-
Directions
Een eigen zuurdesem starter
Je herkent het misschien wel, wanneer je de warme bakker inloopt, de geur van gebakken brood, de prachtige uitgestalde broden, krakend vers en nog ongesneden…. Dat moment
Één van die broden is zuurdesembrood, met super veel smaak, superveel bite, en dat het gezonder, goed verteerbaar en langer houdbaar is natuurlijk ook meegenomen. Je hebt dan wel een zuurdesem starter nodig!
Het ambachtelijke van zelf brood bakken maakt ons helemaal blij. Af en toe gaan we dan weer aan de slag en ruikt het bij ons ook heerlijk.
Wij dachten dat zuurdesem een reuze ingewikkeld proces was, maar eigenlijk valt het best mee… Tijd om het te proberen. We zullen je niet vermoeien met alle ingewikkelde processen die er in zo’n potje gaande zijn, gewoon makkelijke stappen die je elke dag moet doorlopen.
Je moet er wel elke dag 10 minuten aan besteden, maar volgens ons moet dat lukken.
Het is een traditie om de starter een mannelijke naam te geven.
Mariëlla en haar vader Mario houden van eten, en niet zomaar eten liefst fine dining en dergelijke. José is meer van een goed bord pasta.
Wanneer paps en dochterlief ergens gaan eten dan wrijven ze altijd over hun volle buik. Mariëlla haar buik heet namelijk Roberta en Mario zijn buik Roberto. En soms is die van Mario zo groot dat hij Roberto én Roberta heet. Verder zijn ze best normaal
Dus hierbij: Welkom Roberto. Een goede naam want de starter moet gevoed worden net zoals het buikje.
Wij zijn er aan begonnen, en geven je elke dag een verslagje.
Doe je mee?
Wil je nog meer verschillende broden bakken kijk dan eens naar de specialisten in zuurdesem @taschaskitchen en Danoi.be
Binnenkort gaan we aan de slag met de gekregen gedroogde zuurdesem starter van taschaskitchen. Nu al weer zin in!
Steps
1
Done
10 minuten
|
Dag 1Neem een schone weckpot of een andere grote pot. |
2
Done
|
Dag 2Er is groei, joepie dat betekent dat er iets gebeurd. |
3
Done
|
Dag 3Hij groeit super vandaag, hij stort uiteindelijk toch weer in. |
4
Done
|
Dag 4Roberto is helemaal in zijn element. Hij ruikt niet zuur, ik voed deze Italiaanse jongen nog 1 keer, met het gebruikelijke recept |
5
Done
|
Dag 5De floating test... je starter is echt klaar wanneer je starter is hoeveelheid is verdubbeld en ook blijft drijven op water. |
6
Done
|
Dag 6Ohhh ietsje te laat vandaag, Roberto is zeker gegroeid maar ook weer ingezakt. Hij ruikt wel iets zuurder. |
7
Done
|
Dag 7Elke keer na het voeden verdubbeld Roberto zeg, hij is er helemaal klaar voor dus gaan we aan de slag. |
8
Done
|
Niet vergeten!!Gooi het restant van de starter nooit weg doe er een deksel op en zet in de koelkast. Wanneer je deze elke week voed met meel blijft hij in leven en kun je hem wel jaren gebruiken. |