Ingredients
-
200 gram zuurdesem starter
-
500 gram volkoren meel
-
2 eetlepels zout
-
250 ml lauwwarm water
Directions
Zuurdesembrood!
Enige tijd geleden zijn we begonnen met een zuur desem starter. Iets heel nieuws voor ons, maar omdat we er zoveel over gehoord hadden zijn we er ook aan begonnen. Dit verslag kun je vinden in ons zuurdesem starter recept.
Het lukte geweldig goed en na 6 tot 7 dagen hadden we een starter genaamd Roberto die zich telkens verdubbelde dus helemaal klaar voor de job. Het is een heerlijk biologisch volkoren tarwe zuurdesembrood geworden.
Er zijn verschillende stappen die je moet ondergaan met dit deegje, het is wel even een dingetje. Denk aan autolyse, slap & fold, windowpane test en stretch &fold. Das best ingewikkeld allemaal.
Omdat wij het volgens alle regels wilde bakken keken we ook even naar het filmpje van@foodfromclaudine. Misschien moeten jullie dat ook maar even doen, dat scheelt een hoop uitleg en met dit filmpje is het een stuk duidelijker.
Wil je het op een iets makkelijker manier bakken dan neem je het recept van @fietsendebakker . Dit is onze neef en ook bakker.
Een makkelijke optie is nooit weg.
Steps
1
Done
10 minuten
|
KnedenKneed je deeg 10 minuten met de hand of deegmixer. |
2
Done
2 uur
|
Rusten en rijzenLaat het afgedekt twee uur rijzen op kamertemperatuur. |
3
Done
|
Kneden en rijzenDaarna weer door kneden en een mooie bol vormen. |
4
Done
|
Je kan het met bloem bestuiven en mooi in snijden voordat je gaat bakken op 225° ongeveer 25 tot 30 minuten. |
5
Done
|
ExtraLekker om zonnebloempitten, pompoenpitten of andere zaden toe te voegen. |
6
Done
|
|