0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram Zuurdesem starter
500 gram Volkoren meel
2 eetlepels Zout
250 ml Lauwwarm water
Zuurdesembrood

Zuurdesembrood

Ons allereerste zuurdesembrood

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Zuurdesembrood!

Enige tijd geleden zijn we begonnen met een zuur desem starter. Iets heel nieuws voor ons, maar omdat we er zoveel over gehoord hadden zijn we er ook aan begonnen. Dit verslag kun je vinden in ons zuurdesem starter recept.
Het lukte geweldig goed en na 6 tot 7 dagen hadden we een starter genaamd Roberto die zich telkens verdubbelde dus helemaal klaar voor de job. Het is een heerlijk biologisch volkoren tarwe zuurdesembrood geworden.

Er zijn verschillende stappen die je moet ondergaan met dit deegje, het is wel even een dingetje.  Denk aan autolyse, slap & fold, windowpane test en stretch &fold. Das best ingewikkeld allemaal.
Omdat wij het volgens alle regels wilde bakken keken we ook even naar het filmpje van@foodfromclaudine. Misschien moeten jullie dat ook maar even doen, dat scheelt een hoop uitleg en met dit filmpje is het een stuk duidelijker.

Wil je het op een iets makkelijker manier bakken dan neem je het recept van @fietsendebakker . Dit is onze neef en ook bakker.

Een makkelijke optie is nooit weg.

Steps

1
Done
10 minuten

Kneden

Kneed je deeg 10 minuten met de hand of deegmixer.

2
Done
2 uur

Rusten en rijzen

Laat het afgedekt twee uur rijzen op kamertemperatuur.

3
Done

Kneden en rijzen

Daarna weer door kneden en een mooie bol vormen.
Leg het op een schone theedoek uit en laat dan nog vier uur rijzen.

4
Done

Je kan het met bloem bestuiven en mooi in snijden voordat je gaat bakken op 225° ongeveer 25 tot 30 minuten.
Wanneer je een pizza steen hebt kun je hem daar oppakken anders in een braadpan.( na 15 minuten de deksel eraf halen)

5
Done

Extra

Lekker om zonnebloempitten, pompoenpitten of andere zaden toe te voegen.
Ongeveer 10% van je meel gewicht

6
Done

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Hartige taart met courgette en pompoen
Pulled chicken op flatbread
next
Pulled chicken op flatbread
previous
Hartige taart met courgette en pompoen
Pulled chicken op flatbread
next
Pulled chicken op flatbread

Add Your Comment