Ingredients
-
1 x lange vingers recept
-
Roomvulling
-
250 gram Mascarpone
-
250 ml Slagroom
-
2 blaadjes gelatine
-
1 potje Amarena kersen
-
Directions
Amarena koekjes!
Ben jij echt een cookie monster? Dan zijn deze koekjes helemaal voor jou op het lijf geschreven. Met een verrukkelijk koekje en een nog lekkerdere vulling. Het koekje is eigenlijk ontstaan toen we laatst zelfgemaakte lange vingers hadden gemaakt.
Tja lange vingers maken was eigenlijk nog nooit in ons hoofd opgekomen. Totdat we met kerst lege schappen vonden bij de supermarkt.
Met het recept van een van de grootste bakker Rutger bakt hadden we het perfecte beslag. Maar waarom zou je alleen maar lange vingers maken? Met dit beslag kan de perfecte Amarena koekjes bakken. Tenminste daar zijn we nu achtergekomen.
Dit perfecte koekje verdiende gewoon een nog lekkere vulling. Eens even kijken wat we in de kast hadden.. Een pot amarena kersen stond te wachten op een bestemming. Amarena kersen zijn eigenlijk ontpitte kersen die ingelegd zijn een suikersiroop. Die zoete siroop is geweldig in een room van slagroom en mascarpone. Kun je er al iets bij voorstellen?
Met twee gelatineblaadjes krijg je deze room nog steviger en perfect om tussen de koekjes te spuiten. Vervolgens gaan er ook nog wat stukjes van deze heerlijke kersen ertussen om het geheel af te maken. Tenslotte: Weet waar je aan begint want hier kun je niet van afblijven. De perfecte traktatie voor bij de koffie of als toetje!
Amarena kersen
De amarena kersen vind je voornamelijk in Bologna. Doordat deze zure kersen in lange tijd zijn ingelegd in suiker siroop ontstaat er een diep donker rode kleur. Ook worden ze enigszins knapperig en door het gebruik van veel suiker. De orginele amarena kersen herken je aan de kenmerkende potten waar in de kersen worden aangeboden. Het lijkt wel een keramische vaas. Meestal worden deze kersen in de patisserie gebruikt maar zijn ook geweldig in nagerechten en cocktails. In sommige kazen wordt dit kersje ook verwerkt.
Steps
1
Done
30 minuten
|
Lange vingersMaak een keer het recept van het lange vingers beslag. Zie link in het verhaal. |
2
Done
5 minuten
|
KoekjesIn plaats van lange vingers te spuiten spuit je met een spuitzak ronde koekjes. |
3
Done
10 minuten
|
GelatineGebruik twee blaadjes gelatine. Dompel deze 10 minuten in koud water. |
4
Done
1 uur
|
RoomvullingKlop de slagroom lobbig samen met het sap van de Amerena kersen. |
5
Done
5 minuten
|
Koekjes vullenSnijd een aantal kersen in stukjes. |