0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 x lange vingers recept
Roomvulling
250 gram Mascarpone
250 ml Slagroom
2 blaadjes gelatine
1 potje Amarena kersen
Amarena koekjes

Amarena koekjes

De perfecte koekjes!

Cuisine:

Ingredients

  • 1 x lange vingers recept

  • Roomvulling

Directions

Share

Amarena koekjes!

Ben jij echt een cookie monster? Dan zijn deze koekjes helemaal voor jou op het lijf geschreven. Met een verrukkelijk koekje en een nog lekkerdere vulling. Het koekje is eigenlijk ontstaan toen we laatst zelfgemaakte lange vingers hadden gemaakt.
Tja lange vingers maken was eigenlijk nog nooit in ons hoofd opgekomen. Totdat we met kerst lege schappen vonden bij de supermarkt.

Met het recept van een van de grootste bakker Rutger bakt hadden we het perfecte beslag. Maar waarom zou je alleen maar lange vingers maken? Met dit beslag kan de perfecte Amarena koekjes bakken. Tenminste daar zijn we nu achtergekomen.

Dit perfecte koekje verdiende gewoon een nog lekkere  vulling. Eens even kijken wat we in de kast hadden.. Een pot amarena kersen stond te wachten op een bestemming. Amarena kersen zijn eigenlijk ontpitte kersen die ingelegd zijn een suikersiroop. Die zoete siroop is geweldig in een room van slagroom en mascarpone. Kun je er al iets bij voorstellen?

Met twee gelatineblaadjes krijg je deze room nog steviger en perfect om tussen de koekjes te spuiten. Vervolgens gaan er ook nog wat stukjes van deze heerlijke kersen ertussen om het geheel af te maken. Tenslotte: Weet waar je aan begint want hier kun je niet van afblijven. De perfecte traktatie voor bij de koffie of als toetje!

Amarena kersen

De amarena kersen vind je voornamelijk in Bologna. Doordat deze zure kersen in lange tijd zijn ingelegd in suiker siroop ontstaat er een diep donker rode kleur. Ook worden ze enigszins knapperig en door het gebruik van veel suiker. De orginele amarena kersen herken je aan de kenmerkende potten waar in de kersen worden aangeboden. Het lijkt wel een keramische vaas. Meestal worden deze kersen in de patisserie gebruikt maar zijn ook geweldig in nagerechten en cocktails. In sommige kazen wordt dit kersje ook verwerkt.

 

Steps

1
Done
30 minuten

Lange vingers

Maak een keer het recept van het lange vingers beslag. Zie link in het verhaal.

2
Done
5 minuten

Koekjes

In plaats van lange vingers te spuiten spuit je met een spuitzak ronde koekjes.
Je kunt variëren een grote.

3
Done
10 minuten

Gelatine

Gebruik twee blaadjes gelatine. Dompel deze 10 minuten in koud water.
Haal de gelatineblaadjes uit het water en lost deze op in een 3 eetlepels warme melk.
Zet klaar.

4
Done
1 uur

Roomvulling

Klop de slagroom lobbig samen met het sap van de Amerena kersen.
Wanneer de slagroom bijna lobbig is voeg je de mascarpone toe, samen met de gelatine.
Proef zelf hoeveel zoete siroop je wilt gebruiken.
Doe de room in een spuitzak en zet dit een uurtje koud.

5
Done
5 minuten

Koekjes vullen

Snijd een aantal kersen in stukjes.
Spuit een laag room op de binnenkant van een koekje hier op wat stukjes kers en eindig met een dekseltje als koekje.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
tagliatelle in tomaten roomsaus
previous
Tagliatelle in tomaten roomsaus
Bloedsinaasappel moscow mule
next
Moscow Mule met bloedsinaasappel
tagliatelle in tomaten roomsaus
previous
Tagliatelle in tomaten roomsaus
Bloedsinaasappel moscow mule
next
Moscow Mule met bloedsinaasappel

Add Your Comment