0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 Rode biet Gekookt en dezelfde grootte
1 pakje Bladerdeeg of hartige taart deeg Diepvries of koeling
Grote zak spinazie Vers
Handvol Paneermeel
Bakje Champignons
4 Sjalot
2 tenen knoflook
1 eieren
50 gr Walnoten
Klein bosje Peterselie
10:takjes Tijm
Naar smaak zout en peper
Scheut Olijf olie
Scheut Rode Port
Biet Wellington

Biet Wellington

Vegetarische biet Wellington

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Jullie kennen natuurlijk de beroemde beef Wellington maar deze vegetarische optie Biet Wellington is net zo feestelijk als de klassieke versie. José maakte deze met kerst en het was een groot succes! Wij hebben een aantal vegetariërs in de familie maar ook als bijgerecht doet deze creatie het zeer goed op tafel.  Het bietje maakt hem mooi rood van binnen smaakvol met de heerlijke combinatie van paddenstoelen spinazie en bladerdeeg.

fijne feestdagen!

Steps

1
Done
5 min

Ui en knoflook Champignons en walnoot

Maak de sjalotjes en knoflook schoon en klein, snij ook de paddenstoelen fijn. Rooster de walnoten en hak fijn.

2
Done
10 min

Bakken

Fruit je sjalotten en de knoflook, verdeel in twee porties. Doe de ene helft bij de champignon’s en bak tot aan het vocht is verdwenen. Doe er een scheut port bij en laat inkoken, breng op smaak met zout en peper en je andere verse kruiden.
Doe de andere helft met je paneer door de spinazie. Voeg ook je wel nootjes erbij. Breng op smaak met zout en peper

3
Done
10 min

Deeg

Spreid je bladerdeeg uit op een bakplaat en beleg een rechthoek met de rest van het paneermeel, daarop het spinazie mengsel. Leg hierop de bieten, tegen elkaar aan. Plaat dan het champignonmengsel tussen en ook de bieten. Bedek de bieten met het tweede stuk bladerdeeg. Druk dit goed aan maak de randen dicht met een vork en snij overtollig deeg weg.

4
Done
60 min

Oven

Smeer het bladerdeeg in met losgeklopt ei en maak wat schuine snedes in de wellington. Bak deze 60 minuten op 180°!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Abrikozen speculaas taart
previous
Abrikozen speculaas taart
Blueberry muffins
next
Blueberry muffins
Abrikozen speculaas taart
previous
Abrikozen speculaas taart
Blueberry muffins
next
Blueberry muffins

Add Your Comment