Ingredients
-
4 Rode bietGekookt en dezelfde grootte
-
1 pakje Bladerdeeg of hartige taart deegDiepvries of koeling
-
Grote zak spinazieVers
-
Handvol Paneermeel
-
Bakje Champignons
-
4 Sjalot
-
2 tenen knoflook
-
1 eieren
-
50 gr Walnoten
-
Klein bosje Peterselie
-
10:takjes Tijm
-
Naar smaak zout en peper
-
Scheut Olijf olie
-
Scheut Rode Port
-
Directions
Jullie kennen natuurlijk de beroemde beef Wellington maar deze vegetarische optie Biet Wellington is net zo feestelijk als de klassieke versie. José maakte deze met kerst en het was een groot succes! Wij hebben een aantal vegetariërs in de familie maar ook als bijgerecht doet deze creatie het zeer goed op tafel. Het bietje maakt hem mooi rood van binnen smaakvol met de heerlijke combinatie van paddenstoelen spinazie en bladerdeeg.
fijne feestdagen!
Steps
1
Done
5 min
|
Ui en knoflook Champignons en walnootMaak de sjalotjes en knoflook schoon en klein, snij ook de paddenstoelen fijn. Rooster de walnoten en hak fijn. |
2
Done
10 min
|
BakkenFruit je sjalotten en de knoflook, verdeel in twee porties. Doe de ene helft bij de champignon’s en bak tot aan het vocht is verdwenen. Doe er een scheut port bij en laat inkoken, breng op smaak met zout en peper en je andere verse kruiden. |
3
Done
10 min
|
DeegSpreid je bladerdeeg uit op een bakplaat en beleg een rechthoek met de rest van het paneermeel, daarop het spinazie mengsel. Leg hierop de bieten, tegen elkaar aan. Plaat dan het champignonmengsel tussen en ook de bieten. Bedek de bieten met het tweede stuk bladerdeeg. Druk dit goed aan maak de randen dicht met een vork en snij overtollig deeg weg. |
4
Done
60 min
|
OvenSmeer het bladerdeeg in met losgeklopt ei en maak wat schuine snedes in de wellington. Bak deze 60 minuten op 180°! |