Ingredients
-
Deeg
-
200 gr Bloem
-
40 gr Amandelmeel
-
60 gr Poeder suiker
-
1 eieren
-
120 gr BoterKoud
-
1 snuf Zout
-
Vulling
-
100 gr Frambozen jam
-
120 gr Boter
-
100 gr Fijne kristalsuiker
-
130 Amandelmeel
-
1 eieren
-
1 tl Amandel aromaAmandel extract
Directions
Engelse Bakewell taart!
Toen ik (Mariëlla) vorig jaar 2 weken in Engeland moest studeren voor mijn Master in International Hospitality and Service Management heb ik alle Engelse lekkernijen geproeft. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen fan ben van de Engelse keuken. Het is veel vet en gefrituurt eten en daar ben ik niet dol op. Ik eet liever een bordje verse pasta.
Wat ik wel heel lekker vond is de Bakewell tart uit de regio Derbyshire. Precies waar ik verbleef. Ik zag deze leuke taartjes dus op elke hoek van de straat en moést er dus een proberen. In Engeland maken ze veel kleine taartjes ervan. Ik vond dit zo lekker dat ik maar meteen een grote heb gemaakt 😉
De taartjes hebben een krokante bodem en zijn gevult met jam en amandelfrangipane.
Toen ik deze taart eindelijk thuis had gebakken heb ik hem meteen mooi op de foto gezet. Toen ik hem terug op het aanrecht wilde zetten schoof te taart van mijn plateay en viel hij kapot op de grond. Gelukkig was de smaak er niet minder naar…
Steps
1
Done
1 uur
|
Deeg makenDoe de bloem, het amandelmeel, de poedersuiker en het zout in een kom en meng deze door elkaar. Voeg de boter toe en mix door het bloemmengsel, tot het op grof kruimeldeeg lijkt. Voeg het ei toe en mix alles kort tot een deeg. Verpak het deeg in folie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast. |
2
Done
25 minuten
|
Blind bakkenVerwarm de oven voor op 180 °C. |
3
Done
30 minuten
|
VullingVerdeel de frambozenjam over de afgekoelde taartbodem. Laat de taart afkoelen in de vorm! |