1 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Deeg
200 gr Bloem
40 gr Amandelmeel
60 gr Poeder suiker
1 eieren
120 gr Boter Koud
1 snuf Zout
Vulling
100 gr Frambozen jam
120 gr Boter
100 gr Fijne kristalsuiker
130 Amandelmeel
1 eieren
1 tl Amandel aroma Amandel extract
Engelse Bakewell taart

Engelse Bakewell taart

De lekkerste taart met frangipane

Cuisine:

Ingredients

  • Deeg

  • Vulling

Directions

Share

Engelse Bakewell taart!

Toen ik (Mariëlla) vorig jaar 2 weken in Engeland moest studeren voor mijn Master in International Hospitality and Service Management heb ik alle Engelse lekkernijen geproeft. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen fan ben van de Engelse keuken. Het is veel vet en gefrituurt eten en daar ben ik niet dol op. Ik eet liever een bordje verse pasta.

Wat ik wel heel lekker vond is de Bakewell tart uit de regio Derbyshire. Precies waar ik verbleef. Ik zag deze leuke taartjes dus op elke hoek van de straat en moést er dus een proberen. In Engeland maken ze veel kleine taartjes ervan. Ik vond dit zo lekker dat ik maar meteen een grote heb gemaakt 😉

De taartjes hebben een krokante bodem en zijn gevult met jam en amandelfrangipane.

Toen ik deze taart eindelijk thuis had gebakken heb ik hem meteen mooi op de foto gezet. Toen ik hem terug op het aanrecht wilde zetten schoof te taart van mijn plateay en viel hij kapot op de grond. Gelukkig was de smaak er niet minder naar…

 

Steps

1
Done
1 uur

Deeg maken

Doe de bloem, het amandelmeel, de poedersuiker en het zout in een kom en meng deze door elkaar. Voeg de boter toe en mix door het bloemmengsel, tot het op grof kruimeldeeg lijkt. Voeg het ei toe en mix alles kort tot een deeg. Verpak het deeg in folie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

2
Done
25 minuten

Blind bakken

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Gebruik voor deze taart een lage ronde taartvorm met een doorsnede van 24 centimeter. Kneed het deeg kort door wanneer je het uit de koelkast haalt en rol het vervolgens op een bebloemd werkblad uit tot een lap die groot genoeg is om de vorm mee te bekleden. Bekleed de vorm met het deeg en laat het een beetje boven de vorm overhangen. Prik de bodem meerdere malen in met een vork. Om de bodem blind te bakken leg een stuk bakpapier op het deeg en verdeel daar de blindbakvulling over. Dit kunnen bonen o.i.d. zijn. Bak de taartbodem 15 minuten. Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling en bak de taartbodem nog 12 minuten. Laat de taartbodem afkoelen en laat de oven aanstaan op 180 °C.

3
Done
30 minuten

Vulling

Verdeel de frambozenjam over de afgekoelde taartbodem.
Meng in een kom de boter, suiker, het amandelmeel, ei en amandelextract tot een mooie massa. Verdeel dit mengsel over de jam en strijk het glad. Bak de Bakewell taart 30 minuten.

Laat de taart afkoelen in de vorm!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
abrikozen gember koek
previous
Abrikozen koekjes met gember
Basilicum citroen ijs
next
Citroen basilicum ijs
abrikozen gember koek
previous
Abrikozen koekjes met gember
Basilicum citroen ijs
next
Citroen basilicum ijs

Add Your Comment