Ingredients
-
80 gram Linzenmix Valle del Sole
-
1 Ui
-
2 Wortels
-
1 stengel Bleekselderij
-
2 blikjes Gepelde tomatenOf fles passata
-
2 eetlepels Tomaten puree
-
100 ml Rode wijn
-
1 scheutje OlijfolieOptioneel
-
Royaal, naar smaak zout en peper
Directions
Italiaanse bolognese pasta van linzen!
Iedereen kent inmiddels onze beroemde basis ragu naar Nonna’s recept. Een verrukkelijke basissaus voor alle pasta’s. We hebben gemerkt dat veel van onze volgers graag vegetarisch eten en ook wij hoeven echt niet elke dag vlees. Vandaag dus een vegetarische saus alla bolognese die helemaal goed gekeurd is door ons.
Het gehakt hebben we vervangen door linzen. Nu heeft Valle del Sole de meest fantastische producten waar we al eerder mee mochten koken. Uit de reeks peulvruchten kozen we vandaag de linzenmix, een mix van groene, zwarte, rode en Franse linzen. Ze zitten vol eiwitten en helemaal geschikt voor ons gerecht.
Het voordeel van deze mix is dat je ze niet hoeft te wellen in water . Gewoon goed spoelen en dan meekoken met de verrukkelijke tomatensaus. Wij hebben er een prachtige strangozzi pasta bij gekookt en gesmuld van dit heerlijke bordje!
Heb je geen zin in pasta, dan past deze saus ook lekker bij rijst.
Eetsmakelijk!
Steps
1
Done
5 minuten
|
GroentenSnijd het uitje, wortel en bleekselderij zo fijn mogelijk. |
2
Done
2 minuten
|
TomaatZeef de blikken gepelde tomaten. Je kunt ook een fles passata gebruiken. |
3
Done
7 minuten
|
BakkenFruit het uitje in olijfolie samen met de wortel en bleekselderij. Doe de tomatenpuree erbij en bak 1 minuut mee. |
4
Done
1 minuut
|
LinzenSpoel de linzen goed af onder stromend water, en doe dit bij de saus. |
5
Done
1 minuut
|
KruidenMaak de saus verder op smaak met royaal zout en peper. |
6
Done
50 minuten
|
PruttelenLaat de saus een klein uurtje zachtjes pruttelen met de deksel op de pan en met de pollepel ertussen. |
7
Done
2 minuten
|
ServerenKies je favoriete pasta. Kook deze in gezouten water tot het 'al dente' is. Na het afgieten roer je pasta door de saus. Buon Appetito! |