0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
80 gram Linzenmix Valle del Sole
1 Ui
2 Wortels
1 stengel Bleekselderij
2 blikjes Gepelde tomaten Of fles passata
2 eetlepels Tomaten puree
100 ml Rode wijn
1 scheutje Olijfolie Optioneel
Royaal, naar smaak zout en peper
Italiaanse bolognese pasta van linzen

Italiaanse bolognese pasta van linzen

De lekkerste vegetarische bolognese saus!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Italiaanse bolognese pasta van linzen!

Iedereen kent inmiddels onze beroemde basis ragu naar Nonna’s recept. Een verrukkelijke basissaus voor alle pasta’s. We hebben gemerkt dat veel van onze volgers graag vegetarisch eten en ook wij hoeven echt niet elke dag vlees. Vandaag dus een vegetarische saus alla bolognese die helemaal goed gekeurd is door ons.

Het gehakt hebben we vervangen door linzen. Nu heeft Valle del Sole de meest fantastische producten waar we al eerder mee mochten koken. Uit de reeks peulvruchten kozen we vandaag de linzenmix, een mix van groene, zwarte, rode en Franse linzen. Ze zitten vol eiwitten en helemaal geschikt voor ons gerecht.

Het voordeel van deze mix is dat je ze niet hoeft te wellen in water . Gewoon goed spoelen en dan meekoken met de verrukkelijke tomatensaus.   Wij hebben er een prachtige strangozzi pasta bij gekookt en gesmuld van dit heerlijke bordje!

Heb je geen zin in pasta, dan past deze saus ook lekker bij rijst.

Eetsmakelijk!

Steps

1
Done
5 minuten

Groenten

Snijd het uitje, wortel en bleekselderij zo fijn mogelijk.

2
Done
2 minuten

Tomaat

Zeef de blikken gepelde tomaten. Je kunt ook een fles passata gebruiken.

3
Done
7 minuten

Bakken

Fruit het uitje in olijfolie samen met de wortel en bleekselderij. Doe de tomatenpuree erbij en bak 1 minuut mee.
Blus af met rode wijn. Dit mag je overslaan wanneer je een kindvriendelijke versie wilt.
Voeg de gezeefde tomaten of passata toe.

4
Done
1 minuut

Linzen

Spoel de linzen goed af onder stromend water, en doe dit bij de saus.

5
Done
1 minuut

Kruiden

Maak de saus verder op smaak met royaal zout en peper.

6
Done
50 minuten

Pruttelen

Laat de saus een klein uurtje zachtjes pruttelen met de deksel op de pan en met de pollepel ertussen.
De linzen zullen zachtjes garen en de saus indikken.

7
Done
2 minuten

Serveren

Kies je favoriete pasta. Kook deze in gezouten water tot het 'al dente' is. Na het afgieten roer je pasta door de saus.
Serveer eventueel met lekkere Parmezaanse kaas!

Buon Appetito!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Amandelcake met frambozen
Frambozen Frosé
next
Frambozen Frosé
previous
Amandelcake met frambozen
Frambozen Frosé
next
Frambozen Frosé

Add Your Comment