0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2kg Stoofpeertjes
Scheut Prosecco
Dopje Amaretto koffie siroop Je kunt ook echte amaretto gebruiken
1 Kaneelstokje
2 Ster anijs
Rode peer
Scheutje Alchermes
Scheutje Limonade bosvruchten
Groene peer
1 theelepel Munt aroma
1 theelepel Kleurstof groen
Italiaanse stoofpeertjes ‘ tricolore’

Italiaanse stoofpeertjes ‘ tricolore’

Stoofpeer op zijn Italiaans.

Features:
  • Vegan
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Rode peer

  • Groene peer

Directions

Share

Italiaanse stoofpeertjes ‘ tricolore’

Stoofpeertjes is mijn lievelingseten. Helaas ben ik (José) de enige van het gezin, dus wanneer ik ze maak is de hele pan voor mij alleen?

Deze peertjes horen gewoon bij een Nederlandse opvoeding, en op één of andere manier krijg ik hier niemand aan de stoofpeer. Dat moet stoppen dacht ik en heb de smaken een beetje aangepast: De witte is gemaakt met prosecco en amaretto, de rode versie met Alchemeres (bloedrode Italiaanse likeur, en tenslotte de groene versie met munt en kleurstof haha.

De Italiaanse vlag bij elkaar??❤️, daarom vanaf nu de naam tricolore. En nu de grote test… Mariëlla vond ze prachtig om te zien net als paps, maar een hapje nemen dat deden ze niet?

Waarschijnlijk blijft het een Hollands  dingetje , nouja dan moeten ze het zelf maar weten….

 

Steps

1
Done
5 minuten

Schillen

Schil de peertjes en laat het steeltje eraan

2
Done
30 minuten

Koken

Kies een kleur.
Kook de peertjes in water met de ingrediënten.
Zorg dat ze drijven in het water zodat ze aan alle kanten goed kleuren.

3
Done

Serveren

Serveer warm bij de kerstmaaltijd.
Het is ook lekker als nagerecht, koud peertje met bolletje vanille ijs.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Zalm tartaar basilicum rucola dressing
next
Garganelli met spinazie roomsaus
previous
Zalm tartaar basilicum rucola dressing
next
Garganelli met spinazie roomsaus

Add Your Comment