Ingredients
-
2kg Stoofpeertjes
-
Scheut Prosecco
-
Dopje Amaretto koffiesiroopJe kunt ook echte amaretto gebruiken
-
1 kaneelstokje
-
2
-
Rode peer
-
Scheutje Alchermes
-
Scheutje limonade bosvruchten
-
Groene peer
-
1 theelepel munt aroma
-
1 theelepel groene kleurstof
Directions
Italiaanse stoofpeertjes ‘ tricolore’
Stoofpeertjes is mijn lievelingseten. Helaas ben ik (José) de enige van het gezin, dus wanneer ik ze maak is de hele pan voor mij alleen?
Deze peertjes horen gewoon bij een Nederlandse opvoeding, en op één of andere manier krijg ik hier niemand aan de stoofpeer. Dat moet stoppen dacht ik en heb de smaken een beetje aangepast: De witte is gemaakt met prosecco en amaretto, de rode versie met Alchemeres (bloedrode Italiaanse likeur, en tenslotte de groene versie met munt en kleurstof haha.
De Italiaanse vlag bij elkaar??❤️, daarom vanaf nu de naam tricolore. En nu de grote test… Mariëlla vond ze prachtig om te zien net als paps, maar een hapje nemen dat deden ze niet?
Waarschijnlijk blijft het een Hollands dingetje , nouja dan moeten ze het zelf maar weten….
Steps
1
Done
5 minuten
|
SchillenSchil de peertjes en laat het steeltje eraan |
2
Done
30 minuten
|
KokenKies een kleur. |
3
Done
|
ServerenServeer warm bij de kerstmaaltijd. |