0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
5 Mandarijn Sap en rasp(ongeveer 40 ml + 4 eetlepels rasp)
125 gram Amandelmeel
180 gram Bloem
100 gram Suiker
275 gram Roomboter op kamertemperatuur
1 theelepel Vanille extract
5 Eieren op kamer temperatuur
Flinke snuf Zout
2 theelepel Bakpoeder
decoratie Poedersuiker

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mandarijn amandel cake

Mandarijn amandel cake

Mandarijn met amandel, match Made in heaven

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Mandarijn amandel cake!

Hebben jullie dat ook dat je iets koopt , omdat heb er zo leuk uitziet maar je nog niet weet wat je er mee gaat maken. Ik heb dat met mandarijn, nee niet die uit het netje maar in zo’n leuk kistje inclusief de blaadjes. Daar heb ik (José) echt een zwak voor. Helaas nu Mariëlla niet meer thuis woont, en zij is echt een mandarijnen monster, besluit ik ze maar in dit cakeje te verwerken voordat ze in de slowjuicer verdwijnen.

Dit was een goede keus want samen met amandelmeel een match made  in heaven. Het bakblik met kleine mini tulband vormen bleek geen goede match want ze kwamen er niet heel uit gggrr. Daarna een ander tulband cake blik gepakt, deze was ook ooit meegenomen uit Amerika ook nog nooit gebruikt en dit ging gelukkig prima.

 

 

 

Steps

1
Done
2 minuten

Mandarijn

Rasp de mandarijnen en pers ze uit.

2
Done
2 minuten

Bakvorm

Vet het bakblik in met zonnebloemolie en doe je een paar scheppen paneermeel in. Dit draai je rond zodat alle kanten goed beschermd tegen aanplakken zijn.
Wij hebben een grote tulband/ ronde cake vorm gebruikt. Natuurlijk een recht bakblik kan ook.

3
Done

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Wij gebruiken een heteluchtoven met 30 % stoom.

4
Done
60 minuten

Beslag

Mix de boter, suiker, mandarijn rasp, mandarijnsap, vanille extract, en zout in de mixer. Klopt het goed door zodat je een romig geheel hebt,
Voeg één voor één de eieren toe terwijl je blijft mixen.
Zeef de bloem met bakpoeder en spatel dit samen met de amandelmeel erdoor heen. Niet teveel roeren anders sla je de lucht eruit.
Verdeel dit over je bakvorm en zet in de oven.
Kijk regelmatig in de oven en wanneer de cake wat bruiner is prik je erin met een houten prikker. Zo kijk je of je cake al gaar is aan de binnenkant.
Wanneer de prikker er droog uitkomt is het klaar. Dit zal na ongeveer 55 minuten of uur zijn.
Koel je cake af in de vorm en na ongeveer een kwartier stort je de cake op een blad.

5
Done

Serveer

Serveer met wat poedersuiker erover, een dotje slagroom is ook heerlijk erbij.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Stroopwafelcake
previous
Stroopwafelcake met likeur 43
Gele sap
next
Gele smoothie met ananas
Stroopwafelcake
previous
Stroopwafelcake met likeur 43
Gele sap
next
Gele smoothie met ananas

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment