Ingredients
-
5 mandarijnSap en rasp(ongeveer 40 ml + 4 eetlepels rasp)
-
125 gram Amandelmeel
-
180 gram bloem
-
100 gram Suiker
-
275 gram roomboterop kamertemperatuur
-
1 theelepel vanille extract
-
5 eierenop kamer temperatuur
-
Flinke snuf zout
-
2 theelepel bakpoeder
-
decoratie
Directions
Mandarijn amandel cake!
Hebben jullie dat ook dat je iets koopt , omdat heb er zo leuk uitziet maar je nog niet weet wat je er mee gaat maken. Ik heb dat met mandarijn, nee niet die uit het netje maar in zo’n leuk kistje inclusief de blaadjes. Daar heb ik (José) echt een zwak voor. Helaas nu Mariëlla niet meer thuis woont, en zij is echt een mandarijnen monster, besluit ik ze maar in dit cakeje te verwerken voordat ze in de slowjuicer verdwijnen.
Dit was een goede keus want samen met amandelmeel een match made in heaven. Het bakblik met kleine mini tulband vormen bleek geen goede match want ze kwamen er niet heel uit gggrr. Daarna een ander tulband cake blik gepakt, deze was ook ooit meegenomen uit Amerika ook nog nooit gebruikt en dit ging gelukkig prima.
Steps
1
Done
2 minuten
|
MandarijnRasp de mandarijnen en pers ze uit. |
2
Done
2 minuten
|
BakvormVet het bakblik in met zonnebloemolie en doe je een paar scheppen paneermeel in. Dit draai je rond zodat alle kanten goed beschermd tegen aanplakken zijn. |
3
Done
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 160 graden. |
4
Done
60 minuten
|
BeslagMix de boter, suiker, mandarijn rasp, mandarijnsap, vanille extract, en zout in de mixer. Klopt het goed door zodat je een romig geheel hebt, |
5
Done
|
ServeerServeer met wat poedersuiker erover, een dotje slagroom is ook heerlijk erbij. |
4 Comments Hide Comments
Hoeveel ml sap heb je ongeveer nodig? Kleine/grote/sappige mandarijntjes?
Sap en rasp , ongeveer 40 ml + eetlepels rasp. Het staat nu ook bij het recept. Veel bak plezier!
Hoi, ik maakte deze cake en het is nu vaste prik bij ons. Heerlijk. Ik ruil de boter in voor 250gr mascarpone en 30 gr boter. Ik smokkel iets meer amandelmeel naar verhouding, tot nu toe is het steeds heerlijk.
Wat een goed idee Karolina. Nu nog gezonder. Dank voor je reactie.
Groetjes en bak ze!