Ingredients
-
2 eetlepel pesto
-
2 eieren
-
1 eetlepel pijnboompitten
-
2 sneetjes brood
-
2 eetlepel Parmezaanse kaas
-
Handje rucola
-
naar smaak zout en peper
Directions
Tik Tok Pesto Eggs!
Er zijn van die gerechtjes die soms helemaal viral gaan op bijvoorbeeld TikTok. Laatst hebben we al een keer zo’n hack gemaakt van de snelle (Tik Tok) pasta. Ik (José) wilde ook graag de pasta chips maken maar dat was volgens Mariëlla absoluut geen goed idee. Dus luister ik trouw naar Queen dochter haha.
Deze met pesto gebakken eieren vond Mariëlla absoluut helemaal geen probleem en ze kon niet wachten om ze zelf te maken. Pesto is natuurlijk iets Italiaans en daarom hebben we een extra Italiaanse twist aan deze eitjes gegeven.
Je bakt een lekker broodje in wat olijfolie en dan ga je aan de slag met de Tik Tok Pesto Eggs. Je bakt de (zelfgemaakte) pesto aan in een pannetje en je breekt de eitjes hierop stuk. Daarna kun je de parmezaanse kaas toevoegen en bijvoorbeeld aftoppen met wat rucola en pijnboompitjes. Dit leek ons wel heel erg lekker en wij denken dat jullie dit ook wel lusten! Op onze Instagram hebben we hier ook een heel handig Reels filmpje van gemaakt. Neem daar dus even een kijkje wanneer je wilt zien hoe dit precies moet.
Wij vinden het erg lekker om de pesto zelf te maken. Dat kan met dit recept voor zelfgemaakte basilicum pesto. Het klinkt als een heel gedoe omdat je natuurlijk tegenwoordig ook prima potjes pesto hebt in de supermarkt. Echter heeft een zelfgemaakte pesto nog meer smaak. Gebruik een goede olijfolie en wees er vooral niet te zuinig mee. Kneus de basilicum met zout in een vijzel want daardoor komen de smaken van de basilicum blaadjes nog meer vrij. Daarna kun je alle andere ingrediënten toevoegen en de pesto afmaken. Proef goed of je genoeg peper in de pesto hebt gedaan. Wij vinden dit altijd erg lekker. Ook parmezaanse kaas mag natuurlijk niet ontbreken.
Ga jij ook aan de slag met deze Tik Tok Pesto Eggs?
Steps
1
Done
1 minuut
|
PestoSchep twee lepels pesto in een koekenpannetje en bak dit een minuut aan. |
2
Done
3 minuten
|
EierenBreek twee eitjes en doe deze in de pan. Kies zelf of je een heel of kapot door hier wel. Laat dit zachtjes bakken en voeg ondertussen wat zout en peper toe wat geraspte Parmezaanse kaas en pijnboompitten. |
3
Done
2 minuten
|
BroodToast twee boterhammen in een bakpan met wat olijfolie. |
4
Done
1 minuut
|
ServerenServeer de eitjes op de getoast de boterhammen daarboven op wat rucola sla en natuurlijk de eieren. |