0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
225 gram Roomboter Kamertemperatuur
75 gram Poedersuiker + iets extra
Halve citroen Citroen rasp
Snuf Zout
1 theelepel Vanille extract
250 gram Pattiserie bloem Of patentbloem
Klein potje Aardbeienjam

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Valentijns koekjes met jam

Valentijns koekjes met jam

Het perfecte koekjes voor jou Valentijn

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Valentijns koekjes met jam!

Will you be my Valentino…

Sommige vinden het een commercieel gebeuren, wij zijn er dol op. Valentijnsdag een dag om verrast te worden. Wil jij je lief verrassen maak dan deze verrukkelijke koekjes.  Het zijn de linzeraugen koekjes, een traditioneel en beroemdste koekjes uit Oostenrijk. Normaal maak je dus een oogje in de koek maar voor Valentijn natuurlijk een hart!

Qua koekjes zijn de Queens erg kritisch, maar deze krijgen een dikke 10. Ze zijn mega lekker, zo lekker dat we direct de helft hebben weggegeven aan de buren, want voor je het weet eten we ze allemaal zelf op.

Ga maar snel maken voor jou Valentijn .

 

Steps

1
Done
4 minuten

Mengen

Meng de boter en suiker, zout, citroenrasp en vanille extract goed samen in keukenmachine. ( 4 minuten )
Zorg dat de boter goed op kamertemperatuur is.

2
Done
20 minuten

Bloem

Voeg nu de gezeefde bloem in fase erbij.
Wanneer er een compact deeg is haal je het uit de kom en druk het goed samen tot een bal.
Wikkel in plasticfolie en leg 20 minuten in de koelkast.

3
Done

Oven

Verwarm de oven voor op 160°.

4
Done
10 minuten

Deeg uitrollen

Halveer de deegbal en legt de helft nog even terug in de koelkast.
Wrijf de deegroller regelmatig in met bloem tijdens het uitrollen.
Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad en steek hier nu de rondjes uit.
Het deeg mag dun uitgerold worden.
Wij hebben een kookring gebruikt met een diameter van 8cm.
Leg de rondjes op en bakblik met bakpapier.
Begin nu met de andere helft van het deeg en dit rol je ook uit en steek tot vormen.
De restanten deeg kneed je telkens weer tot en bal en rol dit ook uit.
Zo verspil je geen deeg.
Werk snel, want wanneer het deeg te warm is plakt is het lastiger rollen.

5
Done
4 minuten

Hartjes steken

Steek met een koekjes vorm een hartje uit in de helft van de rondjes.
Deze kleine hartjes deeg zijn leuk om mee te bakken.

6
Done
25 minuten

Oven

Doe de 2 bakblikken in de oven. Ongeveer 25 minuten.
Houd de koekjes goed in de gaten.
Wanneer ze licht goudbruin zijn mogen ze uit de oven.
Laat goed afkoelen! Anders kun je ze niet goed vullen met jam.

7
Done
5 minuten

Jam

Smeer op de rondjes zonder hart een eetlepel jam.
Wij hebben aardbei gebruikt, maar elke jam is prima( voor Valentijn is rode jam een must.

8
Done
1 minuut

Poedersuiker

Bepoeder de rondjes met een hartje eerst met poedersuiker, daarna leg je ze op het jam koekje.

9
Done

Tip

Natuurlijk zijn deze koekjes ook uitermate geschikt voor kerst. Dan een leuk kerstmotief erin.
Happy Valentines Day!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
New York Bagels
previous
New York Bagel
Kwarktaartjes
next
Valentijn kwarktaartjes
New York Bagels
previous
New York Bagel
Kwarktaartjes
next
Valentijn kwarktaartjes

Add Your Comment