Ingredients
-
225 gram roomboterKamertemperatuur
-
75 gram+ iets extra
-
Halve citroen citroenrasp
-
Snuf zout
-
1 theelepel vanille extract
-
250 gram pattiserie bloemOf patentbloem
-
Klein potje Aardbeienjam
Directions
Valentijns koekjes met jam!
Will you be my Valentino…
Sommige vinden het een commercieel gebeuren, wij zijn er dol op. Valentijnsdag een dag om verrast te worden. Wil jij je lief verrassen maak dan deze verrukkelijke koekjes. Het zijn de linzeraugen koekjes, een traditioneel en beroemdste koekjes uit Oostenrijk. Normaal maak je dus een oogje in de koek maar voor Valentijn natuurlijk een hart!
Qua koekjes zijn de Queens erg kritisch, maar deze krijgen een dikke 10. Ze zijn mega lekker, zo lekker dat we direct de helft hebben weggegeven aan de buren, want voor je het weet eten we ze allemaal zelf op.
Ga maar snel maken voor jou Valentijn .
Steps
1
Done
4 minuten
|
MengenMeng de boter en suiker, zout, citroenrasp en vanille extract goed samen in keukenmachine. ( 4 minuten ) |
2
Done
20 minuten
|
BloemVoeg nu de gezeefde bloem in fase erbij. |
3
Done
|
OvenVerwarm de oven voor op 160°. |
4
Done
10 minuten
|
Deeg uitrollenHalveer de deegbal en legt de helft nog even terug in de koelkast. |
5
Done
4 minuten
|
Hartjes stekenSteek met een koekjes vorm een hartje uit in de helft van de rondjes. |
6
Done
25 minuten
|
OvenDoe de 2 bakblikken in de oven. Ongeveer 25 minuten. |
7
Done
5 minuten
|
JamSmeer op de rondjes zonder hart een eetlepel jam. |
8
Done
1 minuut
|
PoedersuikerBepoeder de rondjes met een hartje eerst met poedersuiker, daarna leg je ze op het jam koekje. |
9
Done
|
TipNatuurlijk zijn deze koekjes ook uitermate geschikt voor kerst. Dan een leuk kerstmotief erin. |