Ingredients
-
250 gram aardbeien
-
1 eetlepel Balsamico
-
4 plakjes bladerdeeg
-
1 eieren
-
Paar takjes verse munt
-
Room mengsel
-
125 gram Mascarpone
-
250 ml Slagroom
-
2 eetlepel Poedersuiker
Directions
Balsamico aardbeien van de barbecue!
Wat hebben we toch een mooie zomer. Eentje waar we de barbecue van @campingaz_benelux regelmatig kunnen gebruiken. Naast alle lekkere stukjes vlees op de barbecue gaan we ook gewoon voor een heerlijke maaltijden zoals de risotto met nduja garnalen van laatst. Tja, wat er nog wel ontbrak was een lekker dessert.
Het is een fantastisch dessert geworden van balsamico aardbeien met een verrukkelijk mascarpone room. Dit alles wordt geserveerd op een bakje van bladerdeeg. Deze hebben we natuurlijk ook gebakken op de barbecue.
De aardbei spiesjes krijgen een laagje balsamico. Wil je ze nog iets zoeter, strooi er dan een beetje suiker op.
Ondertussen maken we een makkelijke room van mascarpone, slagroom en poedersuiker. Wanneer de barbecue aan gaat hoeven we alleen nog plakjes bladerdeeg te bakken. Hier gebruiken we de platte grillplaat voor. Deze zit standaard bij de Made in Italy barbecue. Het grillen van de aardbeien gaat razendsnel op het grillrooster. We hebben enorm gesmikkeld van de balsamico aardbeien van de barbecue!
Steps
1
Done
|
Room mengselKlop de slagroom samen met mascarpone en poedersuiker tot romig. |
2
Done
|
AardbeienSpies de aardbeien aan een stokje. |
3
Done
20 minuten
|
BarbecueZorg dat de temperatuur van barbecue rond de 200° is. |
4
Done
5 minuten
|
BladerdeegOntdooi 4 plakjes bladerdeeg. |
5
Done
|
Aardbeien |
6
Done
|
ServerenSpuit of schep het roommengsel op het bladerdeeg bakje. |