• Home
  • BBQ
  • Balsamico aardbeien van de barbecue
0 0
Balsamico aardbeien van de barbecue

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram aardbeien
1 eetlepel Balsamico
4 plakjes bladerdeeg
1 eieren
Paar takjes verse munt
Room mengsel
125 gram Mascarpone
250 ml Slagroom
2 eetlepel Poedersuiker

Balsamico aardbeien van de barbecue

Een top dessert!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Room mengsel

Directions

Share

Balsamico aardbeien van de barbecue!

Wat hebben we toch een mooie zomer. Eentje waar we de barbecue van @campingaz_benelux regelmatig kunnen gebruiken. Wij kunnen enorm genieten van een gezellige barbecue. Naast een jaarlijkse barbecue met de buren nodigen we graag vrienden uit. Nu is manlief niet een grilmeester maar er is altijd wel iemand die opstaat om het vlees in de gaten te houden.  Wij staan natuurlijk paraat met de lekkerste recepten van vlees tot salades. Naast alle lekkere stukjes vlees op de barbecue gaan we ook gewoon voor een heerlijke maaltijden zoals de risotto met nduja garnalen van laatst. Tja, wat er nog wel ontbrak was een lekker dessert.

Tijd voor een waardige afsluiting met balsamico aardbeien van de barbecue. Het is een fantastisch dessert geworden van balsamico aardbeien met een verrukkelijk mascarpone room. Dit alles wordt geserveerd op een bakje van bladerdeeg. Deze hebben we natuurlijk ook gebakken op de barbecue.

De aardbei spiesjes krijgen een laagje balsamico. Wil je ze nog iets zoeter, strooi er dan een beetje suiker op.

Ondertussen maken we een makkelijke room van mascarpone, slagroom en poedersuiker. Wanneer de barbecue aan gaat hoeven we alleen nog plakjes bladerdeeg te bakken. Hier gebruiken we de platte grillplaat voor.  Deze zit standaard bij de Made in Italy barbecue. Het grillen van de aardbeien gaat razendsnel op het grillrooster. We hebben enorm gesmikkeld van de balsamico aardbeien van de barbecue!

Steps

1
Done

Room mengsel

Klop de slagroom samen met mascarpone en poedersuiker tot romig.
Zet dit koud in de koelkast.

2
Done

Aardbeien

Spies de aardbeien aan een stokje.
Druppel er wat balsamico overheen.
Optioneel:
Wil je extra zoet dan mag er wat extra suiker over.
Zet ze klaar.

3
Done
20 minuten

Barbecue

Zorg dat de temperatuur van barbecue rond de 200° is.
Door de kap te sluiten verwarm je snel de barbecue en kunt de temperatuur aflezen op de klep van de barbecue.

4
Done
5 minuten

Bladerdeeg

Ontdooi 4 plakjes bladerdeeg.
Voordat ze helemaal ontdooid zijn druk je met een ronde vorm even op het bladerdeeg.
Prik met een vorkje gaatjes in het bladerdeeg.
Smeer ze in met een geklopt ei.
Bak de plakjes in ongeveer 13 minuten krokant. Leg eventueel een laagje bakpapier op de plaat. Dit voorkomt dat ze aanplakken.
Sluit de kap maar kijk regelmatig of ze klaar zijn.

5
Done

Aardbeien

Grill de aardbeien ongeveer 2 minuten aan elke kant.

6
Done

Serveren

Spuit of schep het roommengsel op het bladerdeeg bakje.
Leg de gegrilde aardbeien erboven op samen met wat verse munt.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
cantuccini ijs
previous
Cantuccini ijs
romige oregano citroen kip
next
Romige oregano citroen kip
cantuccini ijs
previous
Cantuccini ijs
romige oregano citroen kip
next
Romige oregano citroen kip

Add Your Comment