Ingredients
-
200 gram Zelfrijzend bakmeel
-
150 gram Suiker
-
1/2 theelepel Vanille suiker
-
150 gram Roomboter
-
250 gram ricotta kaas
-
3 eieren
-
Van 1 citroen citroenrasp
-
2-3 theelepel Citroensap
-
Snufje Zout
-
2 eetlepel Amandelschaafsel
-
Extra toevoeging
-
Klein bakje Frambozen
-
Naar smaak Slagroom
Directions
Citroen ricotta cake met amandel!
Deze citroen ricotta cake met amandel staat supersnel in de oven. Wil je dit weekend wat lekkers bij de koffie? Maak dit perfecte recept! Voor @keukenspecialisten.nl maken we elke laatste vrijdag van de maand een lekker gerecht met de prachtige keukenapparatuur van @Miele. Na vele hartige gerechten wilde de Queens heel graag iets zoet bakken. Het is het allerlekkerste cakeje ooit geworden want het is romig en luchtig tegelijkertijd. Niet alleen door de ricotta als ingrediënt ook doordat we de cake hebben gebakken met een combi-stoomoven.
Met een Miele combi-stoomoven bak je namelijk met twee functies. Je maakt gebruik van de droge warme lucht van de oven en het vocht van de stoomoven. Ideaal voor gerechten die een krokant laagje mogen hebben en een luchtige binnenkant. Ricotta zorgt er ook voor dat dit citroen cakeje net weer een andere structuur heeft dan de traditionele cake. Wij zijn er nu wel achter dat wanneer je eenmaal gebakken hebt met een beetje vocht je nooit meer anders wilt.
Nieuwsgierig naar het de keukenapparatuur van Miele? Stap eens binnen bij Keukenspecialisten. De specialisten op het gebied van de allerlaatste keukentrends. Ze helpen je graag in je zoektocht naar een nieuwe keuken! Wil je alvast wat keukeninspiratie? Vraag snel de gratis belevingsgids aan. Inclusief een leuk interview met ons:)
Vandaag hebben we de cake gebakken in de Miele combi-stoomoven DGC 7845. Deze nieuwste lijn Generatie 7000 keukenapparatuur sluit perfect aan bij elk keukenontwerp. Niet alleen de talloze innovatieve mogelijkheden, maar ook het design en de kleurstellingen zijn een lust voor het oog. Wij kunnen uit ervaring spreken dat koken echt een feestje wordt!
Tot slot, bezoek eens het Miele Experience Center in Vianen. Op ruim 3000 vierkante meter vind je een presentatie van stofzuigers, wasmachines en natuurlijk ook het presentatie van keukenapparatuur. Er staat ook altijd een chef te koken die wat lekkers bakt voor bij de koffie.
Steps
1
Done
|
Miele combi-stoomoven DGC 7845We maken gebruik van de combi stoomoven DGC 7845. |
2
Done
5 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op hete lucht +175°. |
3
Done
2 minuten
|
SpringvormSmeer de springvorm (18 cm) in met een stukje boter. Bekleed de bodem en zijkant met bakpapier. |
4
Done
5 minuten
|
Ingediënten kloppenKlop de boter met de suiker en vanille suiker dit op hoge snelheid. Wij gebruiken een keukenmachine, met een hand mixer gaat dit ook prima. |
5
Done
2 minuten
|
Beslag afmakenVoeg nu de eieren één voor één toe totdat het geheel is opgenomen. |
6
Done
1 minuut
|
Zelfrijzend bakmeelSpatel nu het gezeefde zelfrijzend bakmeel door het mengsel. Spatel niet langer dan nodig. |
7
Done
1 minuut
|
SpringvormDoe het beslag in de springvorm. |
8
Done
45 minuten
|
OvenPlaats het blik in de oven. |
9
Done
|
Serveren |