0 0
Citroen ricotta cake met amandel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram Zelfrijzend bakmeel
150 gram Suiker
1/2 theelepel Vanille suiker
150 gram Roomboter
250 gram ricotta kaas
3 eieren
Van 1 citroen citroenrasp
2-3 theelepel Citroensap
Snufje Zout
2 eetlepel Amandelschaafsel
Extra toevoeging
Klein bakje Frambozen
Naar smaak Slagroom

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Citroen ricotta cake met amandel

Cake met ricotta geeft een zalige structuur!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Extra toevoeging

Directions

Share

Citroen ricotta cake met amandel!

Deze citroen ricotta cake met amandel staat supersnel in de oven. Wil je dit weekend wat lekkers bij de koffie? Maak dit perfecte recept! Voor @keukenspecialisten.nl maken we elke laatste vrijdag van de maand een lekker gerecht met de prachtige keukenapparatuur van @Miele. Na vele hartige gerechten wilde de Queens heel graag iets zoet bakken. Het is het allerlekkerste cakeje ooit geworden want het is romig en luchtig tegelijkertijd. Niet alleen door de ricotta als ingrediënt ook doordat we de cake hebben gebakken met een combi-stoomoven.

Met een Miele combi-stoomoven bak je namelijk met twee functies. Je maakt gebruik van de droge warme lucht van de oven en het vocht van de stoomoven. Ideaal voor gerechten die een krokant laagje mogen hebben en een luchtige binnenkant. Ricotta zorgt er ook voor  dat dit citroen cakeje net weer een andere structuur heeft dan de traditionele cake. Wij zijn er nu wel achter dat wanneer je eenmaal gebakken hebt met een beetje  vocht je nooit meer anders wilt.

Nieuwsgierig naar het de keukenapparatuur van Miele? Stap eens binnen bij Keukenspecialisten. De specialisten op het gebied van de allerlaatste keukentrends. Ze helpen je graag in je zoektocht naar een nieuwe keuken! Wil je alvast  wat keukeninspiratie? Vraag snel de gratis  belevingsgids aan. Inclusief een leuk interview met ons:)

Vandaag hebben we de cake gebakken in de Miele combi-stoomoven DGC 7845.   Deze nieuwste lijn Generatie 7000 keukenapparatuur sluit perfect aan bij elk keukenontwerp. Niet alleen de talloze innovatieve mogelijkheden, maar ook het design en de kleurstellingen zijn een lust voor het oog. Wij kunnen uit ervaring spreken dat koken echt een feestje wordt!

Tot slot, bezoek eens het Miele Experience Center in Vianen. Op ruim 3000 vierkante meter vind je een presentatie van stofzuigers, wasmachines en natuurlijk ook het presentatie van keukenapparatuur. Er staat ook altijd een chef te koken die wat lekkers bakt voor bij de koffie.

Steps

1
Done

Miele combi-stoomoven DGC 7845

We maken gebruik van de combi stoomoven DGC 7845.
Functie: Combi-koken + 50% vocht.

2
Done
5 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op hete lucht +175°.

3
Done
2 minuten

Springvorm

Smeer de springvorm (18 cm) in met een stukje boter. Bekleed de bodem en zijkant met bakpapier.
Je kunt ook een cakeblik gebruiken.

4
Done
5 minuten

Ingediënten kloppen

Klop de boter met de suiker en vanille suiker dit op hoge snelheid. Wij gebruiken een keukenmachine, met een hand mixer gaat dit ook prima.

5
Done
2 minuten

Beslag afmaken

Voeg nu de eieren één voor één toe totdat het geheel is opgenomen.
Het zout, ricotta, de rasp en het sap van de citroen mag er ook bij.

6
Done
1 minuut

Zelfrijzend bakmeel

Spatel nu het gezeefde zelfrijzend bakmeel door het mengsel. Spatel niet langer dan nodig.

7
Done
1 minuut

Springvorm

Doe het beslag in de springvorm.
Strooi er de geschaafde amandelen overheen.

8
Done
45 minuten

Oven

Plaats het blik in de oven.
Bak de cake in 45 minuten.

9
Done

Serveren

Serveer een plakje cake met verse frambozen en een dotje slagroom.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Latte di mandorla
next
Raket ijsje maken
previous
Latte di mandorla
next
Raket ijsje maken

Add Your Comment