Ingredients
-
1 Romanesco
-
1 Pastinaak
-
1 zoete aardappel
-
2 handen Romeinse slaIjsbergsla kan ook
-
4 tortillaGroenten variant
-
Naar smaak zout en peper
-
1 theelepel kerriepoeder
-
1 theelepel kurkumapoeder
-
Halve theelepel chilipoeder
-
flinke scheut olijfolie
-
Kerriesaus
Directions
Gevulde groenten tortilla met kerriesaus!
Eindelijk kwam ik de romanesco oftewel torentjes bloemkool tegen. Niet in elke supermarkt ligt deze beauty en toch was deze groenten er al in de zestiende eeuw. Broccoli uit Rome en wat is deze Italiaanse jongen schitterend om te zien! Wij zijn in ieder geval helemaal in love.
Het smaakt net als bloemkool/ broccoli, misschien iets zachter van smaak. Lekker stomen of wokken. Wij hebben het geroosterd samen met pastinaak en zoete aardappel . Heerlijk in deze worteltortilla samen met een verrukkelijke kerriesaus. Bak de tortilla’s heel even aan in een hete pan.
Smakelijk!
Steps
1
Done
|
Oven voorverwarmenWaarom de oven voor op 180°. |
2
Done
5 minuten
|
Groenten snijdenWas de romanesco en haal de roosjes er af. |
3
Done
30 minuten
|
OvenDoe de schaal 30 minuten in de oven. |
4
Done
5 minuten
|
KerriesausWil je de tortilla met een kerriesausje maak nu alvast de saus. |
5
Done
2 minuten
|
TortillaBak de tortilla’s heel even aan in een hete pan. |
6
Done
2 minuten
|
VullenVul de tortilla’s met de geroosterde groenten en was krokante sla. |
7
Done
|
ServerenServeer de tortilla’s met of zonder sausje. |