Ingredients
-
6 plakjes bladerdeeg of hartige taart deeg
-
grote bos snijbiet
-
4 rode bietgekookte
-
3 eieren
-
150 ml slagroom
-
80 gram feta
-
3 eetlepel pijnboompitten
-
naar smaak zout en peper
Directions
Hartige taart met snijbiet!
Het leuke van deze hartige taart met snijbiet is dat het weer eens iets anders is. Tenminste voor ons wel. Wij hebben namelijk nog nooit met snijbiet gewerkt en daarom vonden we het leuk om deze smaak te ontdekken. We hebben in deze hartige taart ook wat rode bietjes feta en pijnboompitjes toegevoegd. Natuurlijk veel eieren en wat room. Een verrassend lekkere combinatie en deze lekkernij staat ook nog eens snel op tafel!
Op de leuke Amstelveld markt, vonden we een stekje snijbiet, en omdat Jo net een nieuwe kleine moestuin heeft mocht deze in de bak. Tja, groente soorten die je niet heel vaak tegenkomt gaan we zelf maar planten. Ook hadden we een paar bieten stekken meegenomen en naast elkaar gezet. Wat eigenlijk niet zo handig was om er geen stokjes bij te prikken met de naam van het plantje. Voor dat ik het wist waren de bladeren van de snijbiet en rode biet groot genoeg om te oogsten. Geen idee wat wat was, maar dankzij Google kwamen we erachter dat de snijbiet gekleurde steeltjes had. Deze vergeten groenten noemen ze ook wel regenboogsnijbiet. Er zijn trouwens meerdere namen voor zoals snijmoes bladmoes en en warmoes.
Wat is snijbiet eigenlijk?
Van deze bladgroente eet je alleen de stengels en bladeren. De stengels hebben de prachtigste rode, groene, oranje en gele kleuren. De smaak van deze kleuren zijn allemaal gelijk, en je kunt het vergelijken met spinazie. Het blad smaakt dus naar spinazie, maar het is ietsje zachter en de stengel heeft een aardse smaak zoals biet. Dit seizoensproduct vind je dus niet het hele jaar door, de kans is het grootst in de zomermaanden. Heerlijk om te stomen, wokken, door een stamppotje of gewoon als salade.
Maak ook eens Hartige taart met courgette en pompoen!
Steps
1
Done
10 minuten
|
BladerdeegLaat 6 plakjes bladerdeeg of hartige taart deeg ontdooien. ( persoonlijk vinden wij bladerdeeg lekkerder want hartige taart deeg is iets stugger en steviger na het bakken. |
2
Done
|
RoommengselKlop 3 eieren met 150 ml room. |
3
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 180 graden. |
4
Done
|
VullenSnijd de gekookte biet in plakjes en beleg de bodem ermee. |
5
Done
40 minuten
|
OvenZet de quiche ongeveer 40 minuten in de oven. |