Ingredients
-
3 eieren
-
90 gram Fijne kristalsuiker+ 2 eetlepel extra
-
Snuf Zout
-
75 gram Bloem
-
15 gram Maizena
-
Directions
Lange vingers!
Als we iets veel gebruiken dan zijn het wel de lange vinger koekjes. Wij hebben standaard wel een pak in huis want je weet nooit wanneer er zomaar weer een nieuw recept oppopt. Afgelopen kerst kregen we het wel even benauwd. Op het menu stond voor 20 personen onze authentieke tiramisu en dan ga je ervan uit dat dit gewoon te krijgen is. Waarschijnlijk maakte heel Nederland onze tiramisu want de lange vingers waren slecht leverbaar.
Tijd om deze heerlijke koekjes een keer zelf te maken. Geloof ons maar wij gaan niet altijd een recept opnieuw uitvinden. Lange vingers worden door veel bakkers gemaakt en we hadden drie recepten op het lijstje. Één van Rutger bakt. Natuurlijk Laura‘s Bakery en van de ‘Heel Holland bakt’ bakker Marvins bakery. We zijn begonnen met Rutgers zijn recept. We vonden er eigenlijk twee eentje was ervan aangepast. Het was alleen niet duidelijk welk recept.
We hebben duidelijk het perfecte recept uitgekozen. Het was even een gokje hoe hoe groot deze koekjes zouden worden wanneer ze eenmaal gebakken waren. We hebben nu een geweldig recept voor wanneer er echt niks te krijgen is. Superleuk om zelf een keer te maken. Het recept bevat veel eiwit, suiker en eigeel. De truc is om het eigeel met suiker in eerste instantie heel goed te mixen zodat het super schuimig is. Hetzelfde geldt voor het eiwit. Een tip is om eerst even je beslagkom met wat citroen in te smeren. Door dit te doen heb je een een prima vetvrije kom en zal je eiwit perfect stijf worden.
Wanneeer je de bloem erdoor schept samen met wat maïzena is het beslag klaar. Even in de spuitzak en je spuit de perfecte vingers.
Nu wil je natuurlijk weten wat wij allemaal maken met deze heerlijke lange vingers. De keuze is reuze maar wanneer je tiramisu intypt op de website zullen er verschillende langskomen. Probeer eerst eens onze authentieke tiramisu. Een geweldig familie recept met een geweldige room basis. Met dit beslag hebben we ook een amarene koekjes gemaakt.. waanzinnig lekker!
Steps
1
Done
|
EierenGa drie eieren scheiden zodat je een bakje met eiwit in eigeel hebt. |
2
Done
5 minuten
|
Eidooier suikerNeem de helft van de suiker en klop dit heel samen met het eigeel. |
3
Done
5 minuten
|
Eiwit suiker zoutKlop vervolgens in een vetvrije kom het eiwit met zout en de suiker goed stijf. |
4
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 180°. |
5
Done
|
Eigeel eiwitSpatel het eigeel door het opgeklopte eiwit. |
6
Done
|
BakblikLeg bakpapier op een bakblik. Vul een spuitzak met het beslag en spuit dunne reepjes van ongeveer 10 cm op het bakpapier. Gebruik een rond / glad spuitmondje. |
7
Done
|
BakkenBak de lange vingers in ongeveer 16 minuten af. Wanneer ze een mooi licht bruin kleurtje krijgen mogen ze uit de oven. |