0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 blik Gepelde tomaat
150 gram guanciale je kunt ook spekjes gebruiken
1 Sjalot
100ml Witte wijn
Halve rode peper of de pittige peperoncini
100 gram Pecorino kaas
200 gram Rigatoni pasta Bucatini mag ook
Pasta all’amatriciana

Pasta all’amatriciana

Groeten uit Rome!

Features:
  • Glutenvrij
  • Pittig
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Pasta all’amatriciana.

Één van onze eerste pasta’s die we posten was de verrukkelijke pasta all’amatriciana. Dit is alweer een tijdje geleden, dus is het tijd om het weer eens te laten zien, en dan maar direct met een Reels filmpje en een andere foto. Ook was het oude recept met uitgebakken spekjes die we heel vaak gebruiken. Omdat we laatst een mooi stukje guanciale op de kop konden tikken moesten we dit hier voor gebruiken.

Guanciale is een niet gerookt Italiaans stukje spek van het varken. Het deel van de ‘guancia’ de wang wordt hiervoor gebruikt en in het Nederlands ook wel  kinnebak genoemd. Dit stukje spek is ingewreven met zout en zwarte peper en drie weken uitgehard. Een super verfijnd stukje spek en ook voor de pasta carbonara gebruikt.

Toen Mariëlla twee jaar geleden een paar maanden in Rome verbleef om de Italiaanse taal bij te spijkeren is ze dol verliefd geworden.  Niet op een knappe Italiaan maar op pasta all’amatriciana! En wat heeft ze dit daar ontzettend veel pasta gegeten.

Deze pasta word hier veel gegeten en het bestaat uit guanciale, tomaten, rode peper en pecorino kaas. Een favoriete pasta hierbij is rigatone een iets grotere buis pasta. Mario wordt altijd heel blij van dit gerechtje en ik hoef dit echt  niet met spaghetti te maken, terwijl in Rome ze dit veelal met bucatini  eten.

Dus wanneer je in Rome bent, ga dit echt proberen, kom je er voorlopig niet dan maak je het lekker zelf. Deze overheerlijke saus ligt binnen 10 in je pan te pruttelen (ook maar een paar ingrediënten), om vervolgens je vingers erbij af te likken!
Buon appetito!

Wil je nog een andere snelle pasta maken probeer eens de pasta carbonara. Een geweldig en makkelijk recept die ook in 10 minuten klaar is . Dat wil je toch af en toe!

Steps

1
Done

guaciale en sjalot

Snijd de guanciale in kleine stukjes.
Bak deze 3 minuten zachtjes aan. Snijd ondertussen het sjalotje en voeg deze toe samen met een stukje rode peper of wat fijngesneden peperoncino.
Bak dit samen uit, je hoeft geen olie toe te voegen want je bakt het in het spekvet.
Blus dit af met witte wijn en laat dit even verdampen.
Voeg daarna de tomaten erbij en plet deze met een vork.
Een ietsje pietsie zout mag erbij.
Laat het 20 minuutjes heel zachtjes pruttelen tot dat er een mooie saus ontstaat.

2
Done

Pasta

Kook de pasta in gezouten water.

3
Done

Serveren

Serveer met geraspte Pecorino kaas en rigatone pasta.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Bananenbrood muffins met appel
previous
Bananenbrood met appel muffins
next
Melanzane alla Parmigiana
Bananenbrood muffins met appel
previous
Bananenbrood met appel muffins
next
Melanzane alla Parmigiana

Add Your Comment