Ingredients
-
1 blik Gepelde tomaat
-
150 gram guancialeje kunt ook spekjes gebruiken
-
1 Sjalot
-
100ml Witte wijn
-
Halve rode peperof de pittige peperoncini
-
100 gram Pecorino kaas
-
200 gram Rigatoni pastaBucatini mag ook
Directions
Pasta all’amatriciana.
Één van onze eerste pasta’s die we posten was de verrukkelijke pasta all’amatriciana. Dit is alweer een tijdje geleden, dus is het tijd om het weer eens te laten zien, en dan maar direct met een Reels filmpje en een andere foto. Ook was het oude recept met uitgebakken spekjes die we heel vaak gebruiken. Omdat we laatst een mooi stukje guanciale op de kop konden tikken moesten we dit hier voor gebruiken.
Guanciale is een niet gerookt Italiaans stukje spek van het varken. Het deel van de ‘guancia’ de wang wordt hiervoor gebruikt en in het Nederlands ook wel kinnebak genoemd. Dit stukje spek is ingewreven met zout en zwarte peper en drie weken uitgehard. Een super verfijnd stukje spek en ook voor de pasta carbonara gebruikt.
Toen Mariëlla twee jaar geleden een paar maanden in Rome verbleef om de Italiaanse taal bij te spijkeren is ze dol verliefd geworden. Niet op een knappe Italiaan maar op pasta all’amatriciana! En wat heeft ze dit daar ontzettend veel pasta gegeten.
Deze pasta word hier veel gegeten en het bestaat uit guanciale, tomaten, rode peper en pecorino kaas. Een favoriete pasta hierbij is rigatone een iets grotere buis pasta. Mario wordt altijd heel blij van dit gerechtje en ik hoef dit echt niet met spaghetti te maken, terwijl in Rome ze dit veelal met bucatini eten.
Dus wanneer je in Rome bent, ga dit echt proberen, kom je er voorlopig niet dan maak je het lekker zelf. Deze overheerlijke saus ligt binnen 10 in je pan te pruttelen (ook maar een paar ingrediënten), om vervolgens je vingers erbij af te likken!
Buon appetito!
Wil je nog een andere snelle pasta maken probeer eens de pasta carbonara. Een geweldig en makkelijk recept die ook in 10 minuten klaar is . Dat wil je toch af en toe!
Steps
1
Done
|
guaciale en sjalotSnijd de guanciale in kleine stukjes. |
2
Done
|
PastaKook de pasta in gezouten water. |
3
Done
|
ServerenServeer met geraspte Pecorino kaas en rigatone pasta. |