0 0
Pasta met gekarameliseerde ui en garnalen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 uien
Klont roomboter ongezouten
Scheutje olijfolie
Scheutje balsamico
7 zongedroogde tomaten
50 ml heet water
1/2 blokje groentenbouillon
100 ml slagroom 30% vet
10 takjes platte peterselie
Handje geraspte parmezaanse kaas
10 tijgergarnalen
1 tl paprikapoeder
1 el crispy chili oil Of chiliflakes

Pasta met gekarameliseerde ui en garnalen

Dit wil je een keer proberen!

Ingredients

Directions

Share

Als je gek bent op pasta, dan weet ik zeker dat je deze pasta met gekarameliseerde ui en garnalen een keer wilt proberen. Dit gerecht valt echt in de categorie comfort food, al moet je wel van ui houden om het te waarderen.

Pasta met gekarameliseerde ui: een trend die je moet proberen

Op social media zien we regelmatig pasta met gekarameliseerde ui voorbij komen. En als iets ons nieuwsgierig maakt, dan móéten we het proberen.

Zo karameliseer je ui perfect

Gekarameliseerde ui maken is super eenvoudig, maar het vergt wat geduld. Het begint met heel fijn gesneden uienringen. Wij gebruiken een mandoline, maar een scherp mes werkt ook prima. Eerst bak je de uien aan in een scheutje olijfolie met een klontje roomboter. Daarna zet je het vuur laag, voegt een beetje balsamicoazijn toe en laat je de uien met deksel op de pan langzaam garen. Na ongeveer 40 minuten zijn ze heerlijk zacht en zoet van smaak.

Om de uien nóg lekkerder te maken, heb ik halverwege wat gedroogde tomaatjes toegevoegd. Dit geeft extra diepte aan de smaak en maakt ze een perfecte basis voor onze pastasaus. Voor een extra romige saus voegen we een scheutje bouillon en room toe, en natuurlijk mag een handvol Parmezaanse kaas niet ontbreken. Vervolgens mengen we de pasta erdoor en voilà: een smaakvolle maaltijd staat op tafel.

Een luxe twist met pittige garnalen

Vandaag maken we deze pasta nóg luxer door er garnalen aan toe te voegen. We hebben ze kort aangebakken in crispy chili-olie, zodat ze een heerlijk pittige bite krijgen. Dit maakt de pasta met gekarameliseerde ui en garnalen extra bijzonder en absoluut het proberen waard.

Uien: niet alleen lekker, maar ook gezond

Een bijkomend voordeel van dit gerecht is dat het boordevol uien zit, en uien zijn ontzettend gezond. Ze bevatten veel vezels en zijn goed voor hart en bloedvaten. Misschien denk je dat uien voor een opgeblazen gevoel kunnen zorgen, maar doordat ze langzaam garen, verdwijnt dat effect helemaal. Wat wel blijft, is de geur in huis—en ja, ik moest zelfs mijn haar wassen na het koken, haha!

Absoluut een gerecht om vaker te maken

Ondanks de geur is dit absoluut een gerecht dat ik nog vaker ga maken. De combinatie van de zoete uien, romige saus en pittige garnalen is simpelweg onweerstaanbaar. Dus als je op zoek bent naar een nieuw pastagerecht dat zowel comfort food als culinair genieten combineert, dan is deze pasta met gekarameliseerde ui en garnalen een absolute aanrader!

Steps

1
Done
40 minuten

Uien

Snijd de ui in dunne ringen.
Bak deze even aan in roomboter met een scheutje olijfolie en balsamico.
Voeg in stukjes gesneden zongedroogde tomaat toe.
Doe de pan op de deksel en zet het vuur laag.
Laat dit 40 minuten langzaam garen, af en toe doorroeren.

2
Done

Saus

Maak een bouillon van heet water en half bouillonblokje en voeg samen met room toe.
Snijd de peterselie fijn en voeg samen met een handje geraspte Parmezaanse kaas toe.
Laat de saus nog 4-5 minuten zachtjes pruttelen.

3
Done

Pasta

Kook de tagliatelle in gezouten water.

4
Done
4 minuten

Garnalen - optioneel

Bak de garnalen in crispy chili olie.
Heb je dit niet dan gebruik dan chiliflakes.

5
Done

Serveren

Roer de gekookte pasta door de uiensaus.
Serveer met de gebakken garnalen en extra peterselie.
Ook zonder de garnalen heb je een heerlijke pastamaaltijd.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
kaassoufflé broodje van Fort Negen
previous
Kaassoufflé broodje van Fort Negen
crostata met bessenjam
next
Crostata met bessenjam
kaassoufflé broodje van Fort Negen
previous
Kaassoufflé broodje van Fort Negen
crostata met bessenjam
next
Crostata met bessenjam

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here