Ingredients
-
3 Handperen
-
50 ml maple syrup
-
150 ml Lauwwarm water
-
1 el Donkere basterd suiker
-
1 el Maizena
-
8 plakjes verse gember
-
2 handjes Granola
-
4 bolletjes Vanille ijs
Directions
Peertjes uit de oven!
Iedereen kent de stoofpeertjes, maar dit keer heb ik zoete peertjes uit de oven gemaakt!
Het is alweer begin oktober en het is ook direct hersft weer.. Veel regen, wind en de kachel hebben we alweer aangezet. Meestal ben ik (Mariëlla) echt een zomer mens maar ook de herfst heeft zo wel zijn gezellige kanten. Maar regen zal ik nooit leuk gaan vinden. Dit weer vraagt weer om herfst recepten met producten zoals pompoen, kaneel, appels en natuurlijk ook de peren!
Ik ben zelf niet heel dol op stoofpeertjes maar en zoetige variant leek mij wel lekker. Wil jij wel een keer stoofpeertjes maken gebruikt dan dit recept voor Italiaanse stoofpeertjes. Ik heb de peertjes geschild en in een oven schaal gedaan met de lekkerste siroop eroven heen van maple syrup, bruine suiker, maizena en lekker wat gember! Echte top smaken voor deze tijd van het jaar.
Wanneer je de peertjes even laat trekken in dit mengsel dan smaken ze daarna lekker zoet. Ik heb er nog wat krokante granola over heen gedaan. Dit kun je namelijk ook heel gemakkelijk zelf maken met dit recept voor homemade granola. Ook heb ik er nog een bolletje ijs bij geserveerd. Wij vonden het een lekker toetje! Een half peertje per persoon is wel meer dan genoeg. Het is namelijk wel een zoet toetje. Zeker na een bordje pasta was een halve meer dan genoeg.
Voor dit recept heb ik conference peren gebruikt. Gebruik dus handperen en geen stoofperen. Die zijn te hard voor dit recept. Die worden meestal pas gaar na een poosje stoven. Het peren seizoen begint vaak begin septemer. De smaak kan verschillen per weeromstanditheden. Je kunt peren tot ongeveer eind februari goed krijgen, in maart loopt het perenseizoen weer af. Ga dus lekker in de winter aan de slag met deze rakkers.
Geniet van deze lekkere peertjes uit de oven!
Steps
1
Done
5 minuten
|
OvenVerwarm de oven voor tot 200 graden |
2
Done
5 minuten
|
SchillenSchil alle peertjes en snijd ze doormidden. |
3
Done
2 minuten
|
MengselMeng de maple syrup, water, suiker en maizena in een kommetje en giet over de peren heen. |
4
Done
30 minuten
|
OvenZet de peertjes in 30 minuten in de oven. |
5
Done
2 minuten
|
ServerenServeer met wat granola en ijs. |