0 0
Pompoen courgette curry

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Uien
1 courgette
1/2 ( 500 gram) Flespompoen
1 teen knoflook
1 cm verse gember Optioneel
250 gram Kastanje champignons
2 eetlepel Curry paste Bv milde currypasta van patak’s
250 ml Kokos melk
1 blokje Paddenstoel bouillonblokje Groenten bouillon kan ook
250 ml heet water
scheut Olijfolie
zout en peper
Extra
Naan brood

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pompoen courgette curry

Wij zijn klaar voor de herfst

Ingredients

  • Extra

Directions

Share

Pompoen courgette curry!

Het is weer pompoen tijd en ohhh daar zijn we dol op. Echt een groente die bij de herfst past en de keuze is reuze in de groenten schappen. De fles pompoen is eigenlijk onze favoriet. Altijd een perfecte smaak en wat het belangrijkste is, je hoeft deze niet te schillen. Heel handig want wanneer je laat thuis komt van werk wil je niet te lang in de keuken staan.

Zeker weten dat deze pompoen courgette curry in het rijtje met snelle en lekkere recepten. Alles wat je nodig hebt, is pompoen, courgette, kastanje champignons, ui en een goede curry pasta. Geen gedoe met veel kruiden want een curry pasta doet de tric. Natuurlijk mag kokosmelk niet ontbreken.

Pompoen soorten

De fles pompoen, ook wel de butternut squash genoemd, is perfect voor vele gerechten. Het vruchtvlees is mooi oranje en heeft niet zoveel pitjes. Het lekkerste vinden wij wanneer je deze in de oven bereid. Het nootachtige komt dan nog beter tot zijn recht.

De spaghetti pompoen gebruiken wij niet zoveel. Wij vinden de smaak een beetje saai. Wel is deze erg leuk om te proberen. Je kunt deze namelijk helemaal garen of roosteren in de oven. Bij het openmaken kun je dan met een vork er een soort spaghetti slierten uit trekken. Leuk gezond alternatief voor echte spaghetti.

Kabocha pompoen is een Japanse variatie. Klein groen wit gestreept en ideaal om taarten mee te bakken. De smaak is lekker zoet en neigt naar kastanje.

Hokkaido pompoen is de prachtige oranje Japanse pompoen. Deze hoeft je ook niet te schillen en is verrukkelijk wanneer je er soep van maakt. Lekker om bijvoorbeeld pompoen carpaccio met burrata mee te maken.

 

Steps

1
Done
5 minuten

Groenten

Snijd de pompoen, courgette kastanje champignons en ui in stukjes.
Bak dit lekker aan met zout en peper in olijfolie samen met fijn gesneden knoflook.
Dol op gember? Rasp een stukje gember erdoor.

2
Done
20 minuten

Currypasta

Voeg 2 eetlepel curry paste toe en roer goed door.
Los een blokje bouillon op in heet water en voeg toe samen met de kokosmelk.
Breng dit zachtjes aan de kook en laat kleine 20 minuten pruttelen met de deksel op de pan.

3
Done

Serveren

Serveer met naan brood of rijst.

4
Done

Tip

Laat alle groenten 30 minuten samen met scheutje olijfolie roosteren in de oven op 180 graden. Net weer iets lekkerder.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Halloween koekjes
previous
Halloween spinnen koekjes
Appel en abrikoos crostata
next
Appel en abrikoos crostata
Halloween koekjes
previous
Halloween spinnen koekjes
Appel en abrikoos crostata
next
Appel en abrikoos crostata

Add Your Comment