Ingredients
-
Pruimen
-
1 kg pruim
-
1 theelepel Kaneel
-
3 eetlepel citroensap
-
Deeg
-
300 gram bloem
-
Snufje zout
-
1 theelepel bakpoeder
-
100 gram Suiker
-
1 eieren
-
225 gram roomboterOngezouten koude blokjes
-
Extra
-
1 eetlepel PoedersuikerDecoratie
Directions
Pruimen kruimeltaart!
Nu de pruimen rijp aan de bomen hangen is het weer tijd om met deze verrukkelijke vrucht te bakken. Mariëlla is echt onze bak Queen en wanneer ze er meer tijd voor zou hebben zou ze elke dag in de keuken staan. Toen ze de foto’s doorkreeg van moeders was ze bijna in staat om de auto te pakken en richting het oosten te rijden.
De pruimen waren sneller rijp dan ik me kon bedenken. Er moest gebakken worden maar ik wist van tevoren al dat ik de komende dagen de enige was om dit op te eten. Tja en dat is iets wat ik liever niet doe. Gelukkig was redding nabij met een spontane uitnodiging voor een surprise party van een van onze vrienden.
Snel foto’s gemaakt en en nog niet weten we of de taart helemaal geslaagd was. Bij het proeven ervan vond ik de verhouding tussen de pruimen in het kruimeldeeg niet helemaal in balans dus heb ik het later opnieuw gedaan. Nu was het helemaal perfect en dat is dan ook de reden dat de pruimen kruimeltaart online mag.
Het perfecte van dit zalige taartje is dat het supersnel in de oven staat. Het meeste werk is misschien de pruimen in stukjes snijden maar ach dat is ook niet zoveel werk. De pruimen meng je eerst met kaneel en citroensap. Het kruimeldeeg is een snelle mengsel van bloem, suiker, ei en wat bakpoeder. Een schaal vullen en bakken maar.
Een perfect taartje voor bij de koffie. Maar zeker weten dat deze lekkernij als dessert helemaal top is. Wellicht met een bolletje vanille-ijs ernaast.
Bewaar dit makkelijk recept want het is geschikt voor al het seizoens fruit. Op ons Pinterest kanaal vind je ook veel how to make filmpjes.
Even kijken wat we op onze blog nog meer voor lekkere taarten hebben. De frangipane taart met nectarine taart van laatst was ook overheerlijk.
Steps
1
Done
5 minuten
|
PruimenHalveer alle pruimen, verwijder de pit en snijd in schijfjes. |
2
Done
5 minuten
|
DeegMeng alle droge ingrediënten door elkaar. |
3
Done
|
TaartvormWij gebruiken een ronde bak vorm van 25 cm doorsnee. |
4
Done
5 minuten
|
OvenVerwarm de oven voor op 190 °C |
5
Done
5 minuten
|
VullenNeem twee derde van het kruimeldeeg en druk dit goed op de bodem vast. |
6
Done
45 minuten
|
Bakken |
7
Done
|
ServerenOm de taart goed aan te snijden laat je deze eerst goed afkoelen. |
8
Done
|
TipVervang de pruimen door andere fruit van het seizoen. |