0 0
Pruimen kruimeltaart

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Pruimen
1 kg pruim
1 theelepel Kaneel
3 eetlepel Citroensap
Deeg
300 gram Bloem
Snufje Zout
1 theelepel Bakpoeder
100 gram Suiker
1 eieren
225 gram Roomboter Ongezouten koude blokjes
Extra
1 eetlepel Poedersuiker Decoratie

Pruimen kruimeltaart

In 15 minuten in de oven!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Pruimen

  • Deeg

  • Extra

Directions

Share

Pruimen kruimeltaart!

Nu de pruimen rijp aan de bomen hangen is het weer tijd om met deze verrukkelijke vrucht te bakken. Mariëlla is echt onze bak Queen en wanneer ze er meer tijd voor zou hebben zou ze elke dag in de keuken staan. Toen ze de foto’s doorkreeg van moeders was ze bijna in staat om de auto te pakken en richting het oosten te rijden.

De pruimen waren sneller rijp dan ik me kon bedenken. Er moest gebakken worden maar ik wist van tevoren al dat ik de komende dagen de enige was om dit op te eten. Tja en dat is iets wat ik liever niet doe. Gelukkig was redding nabij met een spontane uitnodiging voor een surprise party van een van onze vrienden.

Snel foto’s gemaakt en en nog niet weten we of de taart helemaal geslaagd was. Bij het proeven ervan vond ik de verhouding tussen de pruimen in het kruimeldeeg niet helemaal in balans dus heb ik het later opnieuw gedaan. Nu was het helemaal perfect en dat is dan ook de reden dat de pruimen kruimeltaart online mag.

Het perfecte van dit  zalige taartje is dat het supersnel in de oven staat. Het meeste werk is misschien de pruimen in stukjes snijden maar ach dat is ook niet zoveel werk. De pruimen meng je eerst met kaneel en citroensap. Het kruimeldeeg  is een snelle mengsel van bloem, suiker, ei en wat bakpoeder. Een schaal vullen en bakken maar.
Een perfect taartje voor bij de koffie. Maar zeker weten dat deze lekkernij als dessert helemaal top is. Wellicht met een bolletje vanille-ijs ernaast.

Bewaar dit makkelijk recept want het is geschikt voor al het seizoens fruit. Op ons Pinterest kanaal vind je ook veel how to make filmpjes.

Even kijken wat we op onze blog nog meer voor lekkere taarten hebben. De frangipane taart met nectarine taart van laatst was ook overheerlijk.

Steps

1
Done
5 minuten

Pruimen

Halveer alle pruimen, verwijder de pit en snijd in schijfjes.
Roer er citroensap en kaneel door. Zet apart.

2
Done
5 minuten

Deeg

Meng alle droge ingrediënten door elkaar.
Doe het ei en de koude blokjes roomboter erdoorheen en meng met de handen of keukenmachine goed door elkaar.
Je houdt een kruimelig deeg over.

3
Done

Taartvorm

Wij gebruiken een ronde bak vorm van 25 cm doorsnee.
Je kunt ook een vierkant bakblik gebruiken. En dan in vierkantjes snijden.
Smeer deze goed in met roomboter of bakspray.
Je kunt er ook voor kiezen om een laagje bakpapier te gebruiken in de vorm.

4
Done
5 minuten

Oven

Verwarm de oven voor op 190 °C

5
Done
5 minuten

Vullen

Neem twee derde van het kruimeldeeg en druk dit goed op de bodem vast.
Stort de stukjes pruim erover heen en verspreid.
Eindig met de rest vh kruimeldeeg.

6
Done
45 minuten

Bakken

Bak de taart af in 45 minuten op 190 °C in een hetelucht oven.

7
Done

Serveren

Om de taart goed aan te snijden laat je deze eerst goed afkoelen.
Je kunt er extra poedersuiker over strooien.
Maar het is ook lekker om direct te serveren met een bolletje ijs.

8
Done

Tip

Vervang de pruimen door andere fruit van het seizoen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
kokos yoghurt met bevroren pruim
previous
Kokos yoghurt met bevroren pruim.
siciliaanse shakshuka
next
Siciliaanse shakshuka
kokos yoghurt met bevroren pruim
previous
Kokos yoghurt met bevroren pruim.
siciliaanse shakshuka
next
Siciliaanse shakshuka

Add Your Comment