Ingredients
-
Koekbodem
-
300 gram bloem
-
175 gram boterKoud
-
1 eidooier
-
40 gram poedersuiker
-
2 el Koud water
-
Frangipane
-
130 gram boterZacht
-
130 gram poedersuiker
-
130 gram Amandelmeel
-
1 el amandel extract
-
3 eieren
-
30 gram bloem
-
Extra
-
2 nectarine
-
3 el amandelschaafsel
-
of 500 gram bonen bakgewichtjesJe kunt hiervoor elk type boon gebruiken
Directions
Frangipane taart met nectarines!
Tijdens de zomer maanden verlangen we naar sappig, zoet fruit en verrukkelijke gebakjes. En als er één combinatie is die de zomer perfect belichaamt, dan is het wel deze heerlijke frangipane taart met rijpe nectarines. Deze traktatie combineert de romigheid van amandelvulling met de frisse, sappige smaak van nectarines, waardoor het een fantastisch dessert is voor elke gelegenheid.
Frangipane is een heerlijke vulling die zijn oorsprong vindt in de Italiaanse en Franse keuken. Het is gemaakt van gemalen amandelen, boter, suiker en eieren. Het heeft een rijke textuur en een subtiele, nootachtige smaak die perfect samengaat met verschillende soorten fruit. Het is dan ook geen verrassing dat deze romige vulling uitstekend combineert met sappige nectarines. Ook perziken, pruimen of zacht fruit zoals frambozen gaan goed in deze vulling.
Nectarines zijn een uitstekende keuze voor bakken omdat ze hun vorm behouden en hun zoete smaak versterkt wordt als ze worden verwarmd. Handig dus wanneer je deze een poosje in een hete oven stopt. Wij hebben deze taart weer gebakken voor onze samenwerking met Keukenspecialisten.nl in de Miele combi-stoomoven. Deze oven heeft enorm veel verschillende standen en we hebben er al aardig wat geprobeerd. Dit keer laten we jullie zien dat ook de bekende hetelucht plus optie het prima doet. Je bakt deze koekbodem namelijk eerst blind (met bakgewichtjes op de bodem) en daarna nog eens met de vulling in. Op deze manier kan de bodem goed hard worden, wat heerlijk is met de zachte vulling erop.
Wil je zien wat je allemaal kunt met deze oven? Neem eens een kijkje bij het recept van de gedroogde tomaatjes uit de oven, of de zoete jam broodjes of de Paas tulband. Dit zijn allemaal baksels waarin we verschillende ovenstanden laten zien. Zoek ook eens in de zoekfunctie op Miele en zie wat voor heerlijke andere recepten we hebben gemaakt met o.a. de kookplaat. Hier een how to make filmpje.
Steps
1
Done
30 minuten
|
Bodem makenVerwam de oven voor op 180 graden. Maak een bal van het deeg en druk plat en leg deze in folie in de koelkast voor ongeveer 30 minuten. Leg er een bakpapiertje op en daarop bakgewichtjes of (bak)bonen. Zet de vorm in de voorverwarmde oven voor 15 minuten. Na 15 minuten haal je de bakgewichtjes weg en bak je de bodem nog even zonder voor nog eens 15 minuten. |
2
Done
15 minuten
|
Frangipane makenOndertussen ga je aan de slag met de frangipane. |
3
Done
5 minuten
|
SamenvoegenSnijd de nectarines in mooie partjes. Zet in de oven voor 25-30 minuten op 180 graden. |