0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Koekbodem
300 gram bloem
175 gram boter Koud
1 eidooier
40 gram poedersuiker
2 el Koud water
Frangipane
130 gram boter Zacht
130 gram poedersuiker
130 gram Amandelmeel
1 el amandel extract
3 eieren
30 gram bloem
Extra
2 nectarine
3 el amandelschaafsel
of 500 gram bonen bakgewichtjes Je kunt hiervoor elk type boon gebruiken
Frangipane taart met nectarines

Frangipane taart met nectarines

Een heerlijke zomer taart!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Koekbodem

  • Frangipane

  • Extra

Directions

Share

Frangipane taart met nectarines!

Tijdens de zomer maanden verlangen we naar sappig, zoet fruit en verrukkelijke gebakjes. En als er één combinatie is die de zomer perfect belichaamt, dan is het wel deze heerlijke frangipane taart met rijpe nectarines. Deze traktatie combineert de romigheid van amandelvulling met de frisse, sappige smaak van nectarines, waardoor het een fantastisch dessert is voor elke gelegenheid.

Frangipane is een heerlijke vulling die zijn oorsprong vindt in de Italiaanse en Franse keuken. Het is gemaakt van gemalen amandelen, boter, suiker en eieren. Het heeft een rijke textuur en een subtiele, nootachtige smaak die perfect samengaat met verschillende soorten fruit. Het is dan ook geen verrassing dat deze romige vulling uitstekend combineert met sappige nectarines. Ook perziken, pruimen of zacht fruit zoals frambozen gaan goed in deze vulling.

Nectarines zijn een uitstekende keuze voor bakken omdat ze hun vorm behouden en hun zoete smaak versterkt wordt als ze worden verwarmd. Handig dus wanneer je deze een poosje in een hete oven stopt. Wij hebben deze taart weer gebakken voor onze samenwerking met Keukenspecialisten.nl in de Miele combi-stoomoven. Deze oven heeft enorm veel verschillende standen en we hebben er al aardig wat geprobeerd. Dit keer laten we jullie zien dat ook de bekende hetelucht plus optie het prima doet. Je bakt deze koekbodem namelijk eerst blind (met bakgewichtjes op de bodem) en daarna nog eens met de vulling in. Op deze manier kan de bodem goed hard worden, wat heerlijk is met de zachte vulling erop.

Wil je zien wat je allemaal kunt met deze oven? Neem eens een kijkje bij het recept van de gedroogde tomaatjes uit de oven, of de zoete jam broodjes of de Paas tulband. Dit zijn allemaal baksels waarin we verschillende ovenstanden laten zien. Zoek ook eens in de zoekfunctie op Miele en zie wat voor heerlijke andere recepten we hebben gemaakt met o.a. de kookplaat. Hier een how to make filmpje.

Steps

1
Done
30 minuten

Bodem maken

Verwam de oven voor op 180 graden.
Meng in een keukenmachine de bloem, boter (in blokjes, nog koud!) en poedersuiker tot het een kruimelig deeg is.
Voeg dan de ei dooier en het water toe en draai tot het een mooi deegje is.

Maak een bal van het deeg en druk plat en leg deze in folie in de koelkast voor ongeveer 30 minuten.
Haal het deeg uit de koelkast en rol op een keukenblad met bloem uit tot een mooie lap van ongeveer 3 mm.
Bekleed een ingevette bakvorm (mag rond of langwerpig zijn) met het deeg en prik er met een vork genoeg gaatjes in.

Leg er een bakpapiertje op en daarop bakgewichtjes of (bak)bonen. Zet de vorm in de voorverwarmde oven voor 15 minuten. Na 15 minuten haal je de bakgewichtjes weg en bak je de bodem nog even zonder voor nog eens 15 minuten.

2
Done
15 minuten

Frangipane maken

Ondertussen ga je aan de slag met de frangipane.
Meng hiervoor de zachte boter samen met de poedersuiker luchtig. Voeg daarna een voor een de eieren toe. Daarna kun je het amandelextract, amandelmeel en bloem toe.

3
Done
5 minuten

Samenvoegen

Snijd de nectarines in mooie partjes.
Giet de frangipane in de taartbodem. Druk hierin de nectarines en strooi er amandelschaafsel over.

Zet in de oven voor 25-30 minuten op 180 graden.
Laat daarna een beetje afkoelen. Strooi er eventueel nog wat poedersuiker over en eetsmakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Aperol spritz ijsje
previous
Aperol spritz ijsje
bruschetta meloen parmaham stracciatella
next
Bruschetta meloen parmaham stracciatella
Aperol spritz ijsje
previous
Aperol spritz ijsje
bruschetta meloen parmaham stracciatella
next
Bruschetta meloen parmaham stracciatella

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here