Ingredients
-
2 kopjes koude EspressoKoud!
-
4 bolletjes Vanille ijs
-
200 ml Amandel melk
-
Een handje Ijsblokjes
-
Scheutje Vanille extract
-
Naar smaak Slagroom
Directions
Ijkoffie met vanille ijs!
Niks is lekkerder dan een goede ijskoffie met vanille ijs op een warme dag! Mariëlla en haar vriend zijn in de zomer vaak op zoek naar terrasjes en lunch tentjes waar ze zulke ijskoffie serveren. Sommige tentjes maken ijskoffie van alleen koffie en ijsklonten. Ook dit is natuurlijk prima maar de vanille of room ijs maakt het toch echt af. Hierdoor krijgt de koffie een lekkere zoete smaak. Op vakantie hebben wij zulke koffie regelmatig op ons strand bedje gedronken.. Wij krijgen er geen genoeg van!
Maak nu met dit recept jouw eigen ijskoffie in 5 minuten!
Steps
1
Done
5 minuten
|
Koffie zettenZet 2 kopjes koffie met koud water. Als jouw machine dit niet kan dan laat je de koffie volledig afkoelen (in de koelkast) |
2
Done
2 minuten
|
BlendenDoe alle ingrediënten in de blender en mix tot dat je een mooi romig mengsel hebt. |
3
Done
1 minuut
|
ServerenGiet de koffie in een glas en serveer met wat slagroom naar smaak en eventueel wat toppings zoals chocoalde of karamel saus. |
One Comment Hide Comments
Hoi Maaike, 2 bolletjes per glas!
Je kunt de ingrediënten zien wanneer je op het plusje drukt.🙌