Ingredients
-
0.5 Knolselderij
-
1 Pastinaak
-
1 Prei
-
1 Ui
-
1.5 blokje groenten bouillon
-
1 liter heet water
-
Naar smaak Chili flakes
Directions
Knolselderij en pastinaak soep!
Ik (Mariëlla) ben gek op soepjes. Elke week maar ik er wel eentje. Vaak pompoen soep of iets met alle leftovers uit de koelkast. Ik vind het gewoon een perfect lunch met wat toast. Veel groenten en het vult goed. Ook is het heel erg makkelijk om te maken. Zeker als je dit begin van de week maakt zodat je er meerdere keren van kun eten.
Dit keer heb ik een heerlijke knolselderij soep gemaakt met pastinaak. Deze 2 groenten doe ik graag in soep want er zitten al heel veel smaken aan waardoor je weinig extra hoeft toe te voegen. Het is een heerlijk soepjes voor de lunch of als voorgerechtje op de kersttafel met wat lekkere kaasstengels.
Een uitvinding zijn de klant en klaar vers pakketten in de supermarkt. Ideaal om een grote pan soep te maken. Ook vind je voor gesneden bekers met de lekkerste combinaties. Ideaal als je zelf geen inspiratie hebt maar ze zijn nogal overpriced. Kijk maar eens wat er in deze bekers zit, loop dan direct door de groenten afdeling en koop alle ingrediënten. Waarschijnlijk ben je net zo duur uit en heb je in plaats van een portie een pan vol. Okeee je moet wel zelf snijden. Vries het in zakjes in om ruimte te besparen in de vriezer. Warm het zakje op in heet water en voila je eigen gemaakt soep voor elke moment van de dag!
Wil je nog een lekker soepje maken. Maak eens een asperge courgette soep, bloemkool-kerrie soep. De Italiaanse minestrone soep of speciale linzen soep die je met Oud & Nieuw eet. Pittige geroosterde pompoensoep verwarmt je hard.
Steps
1
Done
5 minuten
|
SijdenSnijd de ui in halve ringen en ook de prei in ringetjes. |
2
Done
5 minuten
|
FruitenDoe een scheutje olijfolie in een grote soeppan en laat de ui en prei een beetje aanpakken op laag vuur. |
3
Done
|
GroentenSnijd ondertussen de knolselderij en pastinaak. De schil van beide neem je niet mee. De pastinaak kun je prima met een schilmesje verwijderen maar die van de knolselderij is vrij dik. Haal de schil eraf met een groot mes. |
4
Done
5 minuten
|
AanbakkenVoeg de knolselderij en pastinaak toe aan de pan en laat alles zo een 5 minuten aanbakken. Roer af en toe. Voeg nu ook wat chili flakes naar smaak toe. |
5
Done
20 minuten
|
KokenVoeg dan het hete water en de bouillonblokjes toe aan de pan. Roer goed en laar ongeveer 15 tot 20 minuten sudderen met de deksel op de pan. |
6
Done
1 minuut
|
ServerenAls je nog wat parmezaan over de soep raspen en wat peterselie er op leggen wanneer je de soep gaat serveren. |