Ingredients
-
2 kipfiletKippendij mag ook
-
1 SjalotOf ui
-
Scheut Marsala ( wijn)
-
1 Paddenstoel bouillonblokjeKipbouillon mag ook
-
150 ml heet water
-
4 eetlepel roomboter
-
1 teen knoflook
-
Naar smaak zout en peper
-
Scheutje Olijfolie
-
1 Kip bouillonblokje
-
250 ml Slagroom30 % vet
-
2 handjes Parmezaanse kaas
-
250 gram Kastanje champignonsAndere paddenstoelen mag ook
-
Bloemmengsel
-
1 theelepel Knoflookpoeder
-
4 eetlepel bloem
-
Naar smaak zout en peper
-
Tijm peterselie Verse Italiaanse kruiden
Directions
Kip marsala – pollo al marsala!
Wanneer wij nu terug denken aan dit verrukkelijke recept verschijnt er een glimlach op ons gezicht. Dit was namelijk zo ontzettend lekker dat we dit ondertussen super vaak maken. Deze kip Marsala – pollo al marsala is echt een feestelijk gerecht.
Zou het komen omdat het een Siciliaans recept is? Of zijn we gewoon dol op kip? Dat kan natuurlijk ook. Marsala is een Siciliaanse wijn die je kunt vergelijken met port en sherry. We hebben Marsala laatst gebruikt in ons recept van de cannoli, maar je kunt er ook heel lekker mee koken. Van de drie soorten, secco (droog), semi-secco (semi-droog) en dolce (zoet) hebben wij de semi droge gebruikt.
De kip wordt aangebakken en mag lekker verder garen in een zalige champignonsaus. Romige sauzen hebben vaak onze voorkeur want tijdens het zachtjes garen van de kip zal de kip langzaam mals worden. Een typisch gevalletje comfort food! Een geweldig recept voor wanneer je gasten hebt. Je kunt het namelijk een dag van te voren klaar maken, zodat je de avond zelf niet de hele tijd in de keuken hoeft te staan. Kijk snel naar dit filmpje, dan zie je hoe makkelijk het is!
Met je mooiste schaal vol romige kip eet je daarbij wat je zelf wilt. Het smaakt namelijk heerlijk bij pasta maar ook een zachte aardappelpuree. Een tip van de Queens voor de allerlekkerste aardappelpuree: na het pureren van de gekookte aardappeltjes stamp je er een eitje doorheen. Met als resultaat een fluweel zachte puree. Voor de rijst liefhebbers: een schaal lekkere rijst erbij kan ook heel goed!
Wil je nog meer lekkere kip recepten probeer eens de romige kip met venkel en doperwtjes, romige kip met paddenstoelen, pollo peperonchino en onze bekende kip parmigiana. Allemaal uit de Italiaanse keuken waar moeder en dochter de lekkerste Italiaanse gerechten voor jullie koken. Gemaakt met passie en liefde want met deze ingrediënten maakt iedereen een geslaagd gerecht!💚🤍❤️
Steps
1
Done
5 minuten
|
KipfiletSnijd de kipfilet in zo dun mogelijke plakken. |
2
Done
5 minuten
|
BloemVoeg knoflook poeder, zout en peper en verse kruiden toe aan de bloem. |
3
Done
3 minuten
|
Sjalot knoflook en champignonsSnijd de sjalot of ui in fijne stukjes. Zo ook de champignons in plakjes. Hak de knoflookteen fijn. |
4
Done
4 minuten
|
Kip aanbakken |
5
Done
10 minuten
|
Fruiten en afblussen |
6
Done
10 minuten
|
Bouillon en slagroomLos het kip-bouillonblokje of paddenstoelenstoelen bouillon op een 150 ml kokend water. |
7
Done
2 minuten
|
KaasWanneer nu de saus zachtjes pruttelt mag je er nog Parmezaanse kaas bij doen. |
8
Done
25 minuten
|
KokenLaat de saus nu 25 minuten heel zachtjes pruttelen, je kip wordt nu heerlijk mals en de saus romig. |
9
Done
1 minuut
|
Serveren |
10
Done
|
TipDe kip in marsalasaus smaakt heerlijk bij aardappelpuree of rijst. |
6 Comments Hide Comments
Welke groente kan je hierbij doen bij deze lekker maaltijd?
Hoi Anne Marie,
Boontjes of broccoli past hier heel goed bij!
Eetsmakelijk!
kan je marsala vervangen? Met Rode wijn?
Hoi Sabrin,
Ik zou liever kiezen voor witte wijn, of sherry. Sherry komt nl het dichts bij Marsala.
Succes met koken. Toevallig hebben we het vandaag (leftover van gisteren) gegeten. Het blijft verrukkelijk.
Groet,
José
Het is echt super lekker, voor herhaling vatbaar.
Super leuk om te horen Kristel!
Groetjes van de Queens.