Kip marsala – pollo al marsala

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Kipfilets Kippendij mag ook
1 Sjalot Of ui
Scheut Marsala ( wijn)
1 Paddenstoel bouillonblokje Kipbouillon mag ook
150 ml heet water
4 eetlepel Roomboter
1 teen knoflook
Naar smaak zout en peper
Scheutje Olijfolie
1 Kip bouillonblokje
250 ml Slagroom 30 % vet
2 handjes Parmezaanse kaas
250 gram Kastanje champignons Andere paddenstoelen mag ook
Bloemmengsel
1 theelepel Knoflookpoeder
4 eetlepel Bloem
Naar smaak zout en peper
Tijm peterselie Verse Italiaanse kruiden

Kip marsala – pollo al marsala

Ohhh wat was dit lekker!

Cuisine:

Ingredients

  • Bloemmengsel

Directions

Share

Kip marsala – pollo al marsala!

Wanneer wij nu terug denken aan dit verrukkelijke recept verschijnt er een glimlach op ons gezicht. Dit was namelijk zo ontzettend lekker dat we dit ondertussen super vaak maken. Deze kip Marsala – pollo al marsala is echt een feestelijk gerecht.

Zou het komen omdat het een Siciliaans recept is? Of zijn we gewoon dol op kip? Dat kan natuurlijk ook. Marsala is een Siciliaanse wijn die je kunt vergelijken met port  en sherry. We hebben Marsala laatst gebruikt in ons recept van de cannoli, maar je kunt er ook heel lekker mee koken. Van de drie soorten, secco (droog), semi-secco (semi-droog) en dolce (zoet) hebben wij de semi droge gebruikt.

De kip wordt aangebakken en mag lekker verder garen in een zalige champignonsaus. Romige sauzen hebben vaak onze voorkeur want tijdens het zachtjes garen van de kip zal de kip langzaam mals worden. Een typisch gevalletje comfort food! Een geweldig recept voor wanneer je gasten hebt. Je kunt het namelijk een dag van te voren klaar maken, zodat je de avond zelf niet de hele tijd in de keuken hoeft te staan. Kijk snel naar dit filmpje, dan zie je hoe makkelijk het is!

Met je mooiste schaal vol romige kip eet je daarbij wat je zelf wilt. Het smaakt namelijk heerlijk bij pasta maar ook een zachte aardappelpuree. Een tip van de Queens voor de allerlekkerste aardappelpuree: na het pureren van de gekookte aardappeltjes stamp je er een eitje doorheen. Met als resultaat een fluweel zachte puree. Voor de rijst liefhebbers: een schaal lekkere rijst erbij kan ook heel goed!

 

Wil je nog meer lekkere kip recepten probeer eens de romige kip met venkel en doperwtjes, romige kip met paddenstoelen, pollo peperonchino en onze bekende kip parmigiana. Allemaal uit de Italiaanse keuken waar moeder en dochter de lekkerste Italiaanse gerechten voor jullie koken. Gemaakt met passie en liefde want met  deze ingrediënten maakt iedereen een geslaagd gerecht!💚🤍❤️

 

Steps

1
Done
5 minuten

Kipfilet

Snijd de kipfilet in zo dun mogelijke plakken.
Leg deze plakjes tussen plasticfolie of bakpapier en sla ze met een deegroller zo plat mogelijk.

2
Done
5 minuten

Bloem

Voeg knoflook poeder, zout en peper en verse kruiden toe aan de bloem.
Elk plakje kipfilet haal je even door dit bloemmengsel.

3
Done
3 minuten

Sjalot knoflook en champignons

Snijd de sjalot of ui in fijne stukjes. Zo ook de champignons in plakjes. Hak de knoflookteen fijn.

4
Done
4 minuten

Kip aanbakken

Bak de kip goed aan in 4 eetlepels roomboter en scheutje olijfolie.
Haal deze na het bakken uit de pan.

5
Done
10 minuten

Fruiten en afblussen

Fruit de ui, knoflook en champignons in het overgebleven vet.
Eventueel wat extra boter toevoegen.
De fijngesneden kruiden morgen er ook bij. Even de zout en pepermolen erover.
Blus het af met flinke scheut marsala wijn en laat het voor de helft inkoken.

6
Done
10 minuten

Bouillon en slagroom

Los het kip-bouillonblokje of paddenstoelenstoelen bouillon op een 150 ml kokend water.
Voeg dit toe.
De kip mag nu ook terug in de pan.
Zet het vuur nu zachtjes en laat even de hitte even verdwijnen.
Na 10 minuten kun je de slagroom toevoegen.
Het voordeel is wanneer de saus niet zo heel heet is dat je voorkomt dat de slagroom gaat schiften.

7
Done
2 minuten

Kaas

Wanneer nu de saus zachtjes pruttelt mag je er nog Parmezaanse kaas bij doen.
Hier wordt de saus lekker romig van!
Proef ook of er nog wat extra zout en peper bij mag.

8
Done
25 minuten

Koken

Laat de saus nu 25 minuten heel zachtjes pruttelen, je kip wordt nu heerlijk mals en de saus romig.

9
Done
1 minuut

Serveren

Haal de kip uit de saus en leg deze op een mooie schaal.
Doe er wat saus over.
Wat verse gesneden peterselie en tijm is altijd goed.
Wij hebben de helft van de saus gebruikt door de pasta.
ExtraParmezaanse kaas erover.

10
Done

Tip

De kip in marsalasaus smaakt heerlijk bij aardappelpuree of rijst.
Probeer ook eens andere paddenstoelen.
Je kunt ook kippendij of kippenpootjes gebruiken.
Langzaam sudderen geeft altijd de lekkerste smaak.
Nog lekkerder is de volgende dag eten.
* Kun je geen Marsala vinden dan is Madeira of sherry een goed alternatief.
* Een geopende fles Marsala kun je ruim een half jaar goed houden.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pasta pesto met gegrilde groenten
previous
Pasta pesto met gegrilde groenten
Kokos cake
next
Kokos cake
Pasta pesto met gegrilde groenten
previous
Pasta pesto met gegrilde groenten
Kokos cake
next
Kokos cake

6 Comments Hide Comments

Hoi Sabrin,
Ik zou liever kiezen voor witte wijn, of sherry. Sherry komt nl het dichts bij Marsala.
Succes met koken. Toevallig hebben we het vandaag (leftover van gisteren) gegeten. Het blijft verrukkelijk.
Groet,
José

Add Your Comment