0 0
Kip marsala – pollo al marsala

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Kipfilets
1 Sjalot Of ui
Scheut Marsala ( wijn)
4 eetlepel Roomboter
Scheutje Olijfolie
1 Kip bouillonblokje
250 ml Slagroom 30 % vet
2 handjes Parmezaanse kaas
1 blikje Kastanje champignons
Bloemmengsel
1 teen Knoflook
1 theelepel Knoflookpoeder
4 eetlepel Bloem
Naar smaak Zout en peper
Tijm peterselie Verse Italiaanse kruiden

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kip marsala – pollo al marsala

Ohhh wat was dit lekker!

Cuisine:

Ingredients

  • Bloemmengsel

Directions

Share

Kip marsala – pollo al marsala!

Wanneer ik (José ) nu terug denk aan dit verrukkelijke recept komt er een glimlach op mijn gezicht. Dit was namelijk zo ontzettend lekker dat we dit zeker weer gaan maken.

Zou het komen omdat het van Sicilië komt? Of zijn we gewoon dol op kip dat kan natuurlijk ook. Marsala is een Siciliaanse wijn die je kunt vergelijken met port  en sherry. We hebben Marsala laatst gebruikt in ons recept van de cannoli, maar je kunt er ook heel lekker mee koken.  Van de drie soorten , secco (droog), semi-secco (semi-droog) en dolce (zoet) hebben wij de semi droge gebruikt.

De kip wordt aangebakken en mag lekker verder garen in een zalige champignonsaus. Wij aten het met pasta, maar dit kan absoluut bij aardappel puree en rijst.

Het is een makkelijk recept, er is een Reels filmpje van om het nog makkelijker te maken.

Eetsmakelijk!

Steps

1
Done
5 minuten

Kipfilet

Snijd de kipfilet in zo dun mogelijke plakken.
Leg deze plakjes tussen plasticfolie en sla ze met een deegroller zo plat mogelijk.

2
Done
5 minuten

Bloem

Voeg knoflook poeder, zout en peper en verse kruiden toe aan de bloem. Elk plakje kipfilet haal je even door dit bloemmengsel.

3
Done
3 minuten

Sjalot en champignons

Snijd de sjalot of ui in fijne stukjes. Zo ook de champignons in plakjes.

4
Done
4 minuten

Kip aanbakken

Bak de kip goed aan in 4 eetlepels roomboter en scheutje olijfolie. Haal deze na het bakken uit de pan en leg ze op keukenpapier.

5
Done
10 minuten

Ui, champignons en verse kruiden

Fruit de ui en champignons in het overgebleven vet.
De fijngesneden kruiden morgen er ook bij. Even de zout en pepermolen erover.
Blus het af met flinke scheut marsala wijn en laat het voor de helft inkoken.

6
Done
10 minuten

Bouillon

Los het kip-bouillonblokje blokje op een 150 ml kokend water. Voeg dit toe. De kip mag nu ook terug in de pan.
Zet het vuur nu zachtjes en laat even de hitte even verdwijnen.
Na 10 minuten kun je de slagroom toevoegen.
Het voordeel is wanneer de saus niet zo heel heet is dat je voorkomt dat de slagroom gaat schiften.

7
Done
2 minuten

Kaas

Wanneer nu de saus zachtjes pruttelt mag je er nog Parmezaanse kaas bij doen. Hier wordt de saus lekker romig van! Proef ook of er nog wat extra zout en peper bij mag.

8
Done
25 minuten

Koken

Laat de saus nu 25 minuten heel zachtjes pruttelen, je kip wordt nu heerlijk mals en de saus romig.

9
Done
1 minuut

Serveren

Haal de kip uit de saus en leg deze op een mooie schaal. Doe er wat saus over. Wat verse gesneden peterselie en tijm is altijd goed.
Wij hebben de helft van de saus gebruikt door de pasta. Met wat extra Parmezaanse kaas er over.

10
Done

Tip

Deze kip in marsalasaus smaakt heerlijk bij aardappelpuree of rijst.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pasta pesto met gegrilde groenten
previous
Pasta pesto met gegrilde groenten
Kokos cake
next
Kokos cake
Pasta pesto met gegrilde groenten
previous
Pasta pesto met gegrilde groenten
Kokos cake
next
Kokos cake

Add Your Comment