Ingredients
-
250 gram Mascarpone
-
250 ml Slagroom
-
1 zakje Klopfix
-
1,5 borrel glaasje Limoncello
-
Klein handje Pistache nootjes
-
2 eetlepel Poedersuiker
Directions
Mascarpone limoncello toetje!
Er zijn bepaalde toetjes die je gewoon in 10 minuten in elkaar kan flansen. Wie is daar nou niet dol op. Vaak wordt er gevraagd of je iets mee kan nemen en wanneer je niet zoveel tijd hebt wil je gewoon een snel en zalig desssert.
Dit toetje is er één van, het mascarpone en limoncello toetje en wij hebben deze al heel vaak gemaakt. Het wordt tijd om dit met jullie te delen. We gebruiken de goddelijke combinatie van mascarpone samen met slagroom en limoncello. Aftoppen met gehakte pistache nootjes en klaar is Kees.
Natuurlijk serveren we hier een ijskoud glaasje limoncello bij.
Snelle toetjes
Vaak wordt gedacht dat wij de Queen’s uren in de keuken staan. Natuurlijk houden wij van koken en zullen gemiddeld iets meer in de keuken staan dan jullie. Maar dat betekent niet dat alles reuze ingewikkeld hoeft te zijn. Zeker wanneer je een mooi hoofd gerecht wil serveren heb je niet altijd alle tijd om een complex toetje te maken. Lekker en makkelijk daar zijn wij ook van en als je onze website door spit zal je ze zelf allemaal ontdekken.
Kijk maar eens naar het Tiramisu in een glaasje. Geen gedoe met allemaal lagen in koffie ge drinkt de lange vingers. Gewoon die heerlijke fluweel zachte mascarpone slagroom mix in een glaasje met als stopping de cacaopoeder. Een lange vinger ernaast, een kopje koffie natuurlijk een espresso en een heerlijk likeurtje. Het feest is helemaal compleet! Heb je wel ietsje meer tijd dan ga je voor een limoncello ijstaart. Eigenlijk staat deze ook met 15 minuten in de vriezer!
Steps
1
Done
3 minuten
|
Slagroom +klopfix + limoncelloKlop de slagroom samen met de klopfix en 2 eetlepel poedersuiker. |
2
Done
1 minuut
|
MascarponeKlop of roer de mascarpone er doorheen. |
3
Done
|
SpuitzakDoe het mengsel in een spuitzak. |
4
Done
1 minuut
|
PistacheHak de pistachenootjes grof. |
5
Done
|
ServerenWanneer je dit heerlijke desserts wil serveren strooi er wat gehakte pistache nootjes over. |
10 Comments Hide Comments
Is het mogelijk dit toetje van te voren te maken?
Hoi Marina,
Je kunt het prima een dag van te voren maken. ik zou zelf het roommengsel een dag van te voren in de spuitzak doen en klaar leggen in de koelkast. Dan voor het serveren in de glaasjes spuiten. Ook handig want anders staat je koelkast direct vol met glaasjes.
Geniet er lekker van!
groet José
Wat een super lekker toetje! Een aanrader als je lekker Italiaans wilt afsluiten. Makkelijk te maken en heel smaakvol;-)
Ohh wat leuk om te horen Nelie! Het blijft een populair toetje en we snappen dat dat wel. De heerlijkste smaken van Italië:)
Voor hoeveel personen is dit recept ?
Hoi Trijntje.
Het recept is voor 4 personen.
Vul je iets kleinere glaasjes dan is het perfect voor 6!
Lieve groet Mariëlla & José
Maak ik vandaag voor de derde maal in een maand omdat dat erg gemakkelijk is en het resultaat door alle gasten de hemel in geprezen wordt. Inderdaad heel erg lekker ( en Italiaans)
Wat leuk om te horen Herman!! Tja het hoeft ook niet altijd heel ingewikkeld!
Hoeveel lomincello moet je toevoegen? Ik zie dat niet in de bereiding terug.
Hoi Karin,
Er gaat 1,5 borrelglaasje in, dat is ongeveer 45ml. Enjoy
Groet José