1 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram Mascarpone
250 ml Slagroom
1 zakje Klopfix
1,5 borrel glaasje Limoncello
Klein handje Pistache nootjes

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mascarpone en limoncello toetje

Mascarpone en limoncello toetje

Het perfecte snelle toetje met Italiaanse smaken

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Mascarpone limoncello toetje!

Er zijn bepaalde toetjes die je gewoon in 10 minuten in elkaar kan  flansen. Wie is daar nou niet dol op. Vaak wordt er gevraagd of je iets mee kan nemen en wanneer je niet zoveel tijd hebt wil je gewoon een snel en zalig desssert.
Dit toetje is er één van, het mascarpone en limoncello toetje en wij hebben deze al heel vaak gemaakt. Het wordt tijd om dit met jullie te delen. We gebruiken de goddelijke combinatie van mascarpone samen met slagroom en limoncello. Aftoppen met gehakte pistache nootjes en klaar is Kees.

Natuurlijk serveren we hier een ijskoud glaasje limoncello  bij.

Vaak wordt gedacht dat wij de Queen’s uren in de keuken staan. Natuurlijk houden wij van koken en zullen gemiddeld iets meer in de keuken staan dan jullie. Maar dat betekent niet dat alles reuze ingewikkeld hoeft te zijn. Zeker wanneer je een mooi hoofd gerecht wil serveren heb je niet altijd alle tijd om een complex toetje te maken. Lekker en makkelijk daar zijn wij ook van en als je onze website door spit zal  je ze zelf allemaal ontdekken.

Kijk maar eens naar het Tiramisu in een glaasje. Geen gedoe met allemaal lagen in koffie ge drinkt de lange vingers. Gewoon die heerlijke fluweel zachte mascarpone slagroom mix in een glaasje met als stopping de cacaopoeder. Een lange vinger ernaast, een kopje koffie natuurlijk een espresso en een heerlijk likeurtje. Het feest is helemaal compleet!

Steps

1
Done
3 minuten

Slagroom +klopfix + limoncello

Klop de slagroom samen met de klopfix. Na een minuut kloppen voeg je de limoncello toe.
Wij vinden het fijn om klopfix te gebruiken voor iets stevige substantie, maar wil je het wat minder stijf dan kun je dit ook natuurlijk weggelaten.

2
Done
1 minuut

Mascarpone

Klop of roer de mascarpone er doorheen.

3
Done

Spuitzak

Doe het mengsel in een spuitzak. Je kunt het natuurlijk ook met een lepel in een glaasje scheppen.

4
Done
1 minuut

Pistache

Hak de pistachenootjes grof.

5
Done

Serveren

Wanneer je dit heerlijke desserts wil serveren strooi er wat gehakte pistache nootjes over.
Natuurlijk serveer je dit met een ijskoud glaasje limoncello.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Risotto met gegrilde groenten
previous
Risotto met gegrilde groenten en garnalen
Tiramisu cakerol
next
Tiramisu cakerol met rode bessen
Risotto met gegrilde groenten
previous
Risotto met gegrilde groenten en garnalen
Tiramisu cakerol
next
Tiramisu cakerol met rode bessen

2 Comments Hide Comments

Hoi Marina,
Je kunt het prima een dag van te voren maken. ik zou zelf het roommengsel een dag van te voren in de spuitzak doen en klaar leggen in de koelkast. Dan voor het serveren in de glaasjes spuiten. Ook handig want anders staat je koelkast direct vol met glaasjes.
Geniet er lekker van!

groet José

Add Your Comment