0 0
Amandelcake met rabarber

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 dunne stelen rabarber
200 gram Amandelmeel
1 sinaasappel sinaasappel rasp
1/2 sinaasappel bloedsinaasappelsap
75 gram Suiker
1 theelepel amandel extract
1 theelepel bakpoeder
4 eieren
125 gram roomboter
1 eetlepel poedersuiker

Amandelcake met rabarber

Zoet en fris zuur!!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Amandelcake met rabarber!

Vanaf april vind je weer regelmatig rabarber in de winkel. Dit heerlijke fris zure stengeltje valt bij vele mensen in de smaak. Hier in huize Pistone is het soms lastig dus gebruiken we het niet heel veel. José daaraan tegen is hier dol op. We gaan dit keer even checken of deze amandelcake met rabarber wel in de smaak valt.

Wij bakken graag met amandelmeel ook omdat het helemaal glutenvrij is. Onze amandel frambozen cake smaakt al waanzinnig lekker. Laten we dit keer gewoon hetzelfde recept pakken en er stukjes rabarber door doen. De conclusie: dit is het aller lekkerste ever. De amandelmeel is van zichzelf vrij zoet en met dat frisse zuurtje van de rabarber heb je werkelijk een geweldige combinatie te pakken. Iedereen in huis heeft gesmikkelt. Ga jij binnenkort ook iemand die hiermee verrassen?

De structuur van dit cakeje maakt het zo bijzonder. Het is absoluut niet droog zelfs een beetje vochtig. Zal het komen omdat we er vier eiwitten door hebben gedaan. Deze hebben we heel stijf geklopt en met een beetje extra bakpoeder door het  beslag rijst deze cake geweldig. De rabarber hoef je niet voor te koken want deze gaat perfect garen tijdens het bakken. Het is een eenvoudig cakeje en makkelijk te maken. Volg de stappen van het recept en jij gaat ook smullen.

Wil je nog andere heerlijke baksels met rabarber maak dan eens de aardbei rabarber cheesecake, een Franse aardbei rabarber galette of een  rabarber aardbei crostata. Ook is er een heerlijke rabarber cheesecake te vinden op de site.

 

RABARBER 

Rabarber is een plant die behoort tot de duizendknoopfamilie. Het wordt vaak gebruikt in de keuken vanwege zijn dikke, sappige stelen, die een kenmerkende zure smaak hebben. De stelen van rabarber worden meestal gebruikt in zoete gerechten, zoals taarten, compotes, jam en desserts.

Rabarberplanten hebben grote bladeren en lange, vlezige stelen. De stelen kunnen variëren in kleur, variërend van groen tot roodachtig roze, afhankelijk van de variëteit. Het is belangrijk op te merken dat de bladeren van rabarber giftig zijn vanwege het hoge gehalte aan oxaalzuur en worden daarom niet eten.

Steps

1
Done
1 minuut

Bakblik

Gebruik een kleine springvorm of bakblik voor de cake.
Vet dit in met boter of bakspray.
Eventueel een laagje bakpapier op de bodem.

2
Done
5 minuten

Ei suiker

Scheid de eieren.
Mix het eiwit samen met de suiker goed door elkaar zodat het stijf maar toch romig is.
Wij gebruiken een keukenmachine, een mixer of garde is prima.
Zet apart.

3
Done
3 minuten

Sinaasappel rabarber

Rasp de sinaasappel en pers een halve uit voor het sap.
Was de rabarberstengels.
Snijd in kleine blokjes. Wanneer je een dikke steel hebt halveer je deze eerst.

4
Done
4 minuten

Eigeel extract rasp sap

Meng het eigeel samen met de rest met de roomboter en mix op hoge stand romer. Voeg de sinaasappelrasp en sap, extract toe en mix nog even. (Het kan zijn dat de roomboter ietsje klonteriger er uitziet maar maak je geen zorgen)

5
Done
1 minuut

Amandelmeel bakpoeder

Mix het amandelmeel samen met de bakpoeder ongeveer een minuut.

6
Done
4 minuten

Oven

Verwarm de oven op 180°.
Heb je een bak stoomoven voeg dan 30% vocht toe.

7
Done
1 minuut

Eiwit

Schep met een spatel de geklopte eiwit door het beslag samen met 3/4 van de stukjes rabarber.
Vul de springvorm met het beslag en strooi de laatste stukjes rabarber erover.

8
Done

Bakken

Bak de cake in 40 minuten af zodat deze mooi goudbruin is.
Controleer aan het einde van de baktijd of je er een satéprikker in kunt steken die er vervolgens droog uitkomt.

9
Done

Serveren

Serveer met wat extra poedersuiker erop.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
schiacciata di patata
previous
Schiacciata di patata
Italiaanse witlof ham kaas
next
Italiaanse witlof ham kaas
schiacciata di patata
previous
Schiacciata di patata
Italiaanse witlof ham kaas
next
Italiaanse witlof ham kaas

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here