Ingredients
-
3 dunne stelen rabarber
-
200 gram Amandelmeel
-
1 sinaasappel sinaasappel rasp
-
1/2 sinaasappel bloedsinaasappelsap
-
75 gram Suiker
-
1 theelepel amandel extract
-
1 theelepel bakpoeder
-
4 eieren
-
125 gram roomboter
-
1 eetlepel poedersuiker
Directions
Amandelcake met rabarber!
Vanaf april vind je weer regelmatig rabarber in de winkel. Dit heerlijke fris zure stengeltje valt bij vele mensen in de smaak. Hier in huize Pistone is het soms lastig dus gebruiken we het niet heel veel. José daaraan tegen is hier dol op. We gaan dit keer even checken of deze amandelcake met rabarber wel in de smaak valt.
Wij bakken graag met amandelmeel ook omdat het helemaal glutenvrij is. Onze amandel frambozen cake smaakt al waanzinnig lekker. Laten we dit keer gewoon hetzelfde recept pakken en er stukjes rabarber door doen. De conclusie: dit is het aller lekkerste ever. De amandelmeel is van zichzelf vrij zoet en met dat frisse zuurtje van de rabarber heb je werkelijk een geweldige combinatie te pakken. Iedereen in huis heeft gesmikkelt. Ga jij binnenkort ook iemand die hiermee verrassen?
De structuur van dit cakeje maakt het zo bijzonder. Het is absoluut niet droog zelfs een beetje vochtig. Zal het komen omdat we er vier eiwitten door hebben gedaan. Deze hebben we heel stijf geklopt en met een beetje extra bakpoeder door het beslag rijst deze cake geweldig. De rabarber hoef je niet voor te koken want deze gaat perfect garen tijdens het bakken. Het is een eenvoudig cakeje en makkelijk te maken. Volg de stappen van het recept en jij gaat ook smullen.
Wil je nog andere heerlijke baksels met rabarber maak dan eens de aardbei rabarber cheesecake, een Franse aardbei rabarber galette of een rabarber aardbei crostata. Ook is er een heerlijke rabarber cheesecake te vinden op de site.
RABARBER
Rabarber is een plant die behoort tot de duizendknoopfamilie. Het wordt vaak gebruikt in de keuken vanwege zijn dikke, sappige stelen, die een kenmerkende zure smaak hebben. De stelen van rabarber worden meestal gebruikt in zoete gerechten, zoals taarten, compotes, jam en desserts.
Rabarberplanten hebben grote bladeren en lange, vlezige stelen. De stelen kunnen variëren in kleur, variërend van groen tot roodachtig roze, afhankelijk van de variëteit. Het is belangrijk op te merken dat de bladeren van rabarber giftig zijn vanwege het hoge gehalte aan oxaalzuur en worden daarom niet eten.
Steps
1
Done
1 minuut
|
BakblikGebruik een kleine springvorm of bakblik voor de cake. |
2
Done
5 minuten
|
Ei suikerScheid de eieren. |
3
Done
3 minuten
|
Sinaasappel rabarberRasp de sinaasappel en pers een halve uit voor het sap. |
4
Done
4 minuten
|
Eigeel extract rasp sapMeng het eigeel samen met de rest met de roomboter en mix op hoge stand romer. Voeg de sinaasappelrasp en sap, extract toe en mix nog even. (Het kan zijn dat de roomboter ietsje klonteriger er uitziet maar maak je geen zorgen) |
5
Done
1 minuut
|
Amandelmeel bakpoederMix het amandelmeel samen met de bakpoeder ongeveer een minuut. |
6
Done
4 minuten
|
OvenVerwarm de oven op 180°. |
7
Done
1 minuut
|
EiwitSchep met een spatel de geklopte eiwit door het beslag samen met 3/4 van de stukjes rabarber. |
8
Done
|
BakkenBak de cake in 40 minuten af zodat deze mooi goudbruin is. |
9
Done
|
Serveren |