3 1

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Bodem
75 gram Roomboter
150 gram Bastogne koek Gekruimeld
Vulling
2 blaadjes gelatine
4 eetlepels Citroensap
200 gram Monchou
250 ml Slagroom
1 zakje Klopfix
400 gram Mango Diepvries
50 gram Witte chocolade
Monchoutaart met mango

Monchoutaart met mango

Super lekker taartje met verrassende topping

Cuisine:

Ingredients

  • Bodem

  • Vulling

Directions

Share

Monchoutaart met mango!

Monchoutaart, waar was je al die tijd… Hier het recept voor een lekkere monchoutaart met mango!

Vroeger, en dan heb ik het over 25  jaar geleden maakte ik (José) altijd monchoutaart. Meestal met kersen uit een blikje, en eigenlijk was iedereen daar dol. Op een gegeven moment was ik er helemaal klaar mee, dus werden het waarschijnlijk appeltaarten.

Tot dat ik de dag nadat ik uit Italië kwam even een klein taartje wilde kopen voor Mario zijn verjaardag bij de bakker. Ik kocht een verrukkelijk monchoutaartje, het was heerlijk maar vond deze echt veel te zoet. Daarom had ik het weekend daarop een eigen versie gemaakt omdat ik mijn zusjes op visite kreeg. Het werd een mango versie, met een bastogne bodem en wat geraspte chocolade erover.

Super lekker en eigenlijk best snel gemaakt! Ik weet zeker dat deze weer terug snel een keer op tafel staat. De monchoutaart met aardbeien en frambozen  is ook top, en een super editie is de Paas monchoutaart met kiwi en Oreokoekjes.

WAT IS MONCHOU?

Monchou is een verse roomkaas gemaakt van room, melk, verdikkingsmiddel, zuursel, stremsel en een vleugje zout. Heerlijk zacht en luchtig. Een kant en klare roomkaas die je in de supermarkt vindt. Dit kun je gebruiken voor koude en warme gerechten. Het is geschikt om een romige smaak te geven aan pasta’s, quiches, sauzen en soepen. Ook lekker voor die heerlijke gevulde zalmrolletjes. Wil je monchou een keer vervangen dan gebruik je de Italiaanse mascarpone.

LIEVER CHEESECAKE?

Wil je een echte herfst cheesecake dan staat de pumpkin pie cheesecake voor je klaar. Onze aardbeien cheesecake van The  Cheesecake Factory is echt een hit! Bij het zien van de White chocolate macadamia nut cheesecake begin je spontaan te kwijlen. Een verrassende en zeker zo lekker is de Aperol Spritz cheesecake.
De keuze is reuze!!

 

 

 

Steps

1
Done
5 minuten

Taartvorm 18 cm

Bekleed de springvorm van 18 cm met bakpapier, nadat je deze hebt ingevet met wat zachte boter.

2
Done
5 minuten

Bodem maken

Verkruimel de Bastogne koeken en doe hier de gesmolten boter bij.
Roer dit door elkaar en schep het op de bodem van je springvorm.
Druk het goed stevig aan, en zet in de koelkast.

3
Done
5 minuten

Vulling

Klop de slagroom stijf met een zakje klopfix. Dit zorgt ervoor dat de slagroom wat steviger wordt.
Klop de monchoukaas met 2 eetlepels citroensap los en roer dit door de geklopte slagroom.
De vulling is nu klaar!
Doe dit op je koekjes bodem.
Zet dit weer in je koelkast.

4
Done
10 minuten

Mango topping

Doe twee gelatineblaadjes in koud water en laat dit ongeveer 10 minuten staan.
Neem de ontdooide mango stukjes in een steelpannetje en verwarm dit zachtjes en met twee eetlepels citroensap.
Pureer even met de staafmixer.
Haal de twee gelatineblaadjes uit het water en knijp ze uit, en roer ze door de mango.
Wanneer dit is afgekoeld strijk je het over je taartje.
Eindig met wat geraspte chocoladereep.
Zet je taartje minimaal een nachtje in de koelkast zodat alles goed stevig wordt.

5
Done
30 minuten

Koelen

Laat de monchu taart nu goed koelen en maak af met de chocolade.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Gegrilde maiskolf
previous
Gegrilde maiskolf van de bbq
Super smoothie
next
Super smoothie
Gegrilde maiskolf
previous
Gegrilde maiskolf van de bbq
Super smoothie
next
Super smoothie

6 Comments Hide Comments

Hello, your tart looks lovely – can you please tell me the following:
can this be made in a 20cm tin,
Do you use the whole box of mango blokjes
Can I also use passionfruit blokjes instead of mango

Many thanks
Fran

Hi Fran, when you use a bigger vorm just add Some more cookies. When you like you tart a little highter you might add Some more monchou and whipped cream, but not necessarily.
You can use actually any fruit you like using about 300 gram.
Hope you will enjoy this delious pie. We would love to see a picture????

Hoi Annie,
Wanneer je naast de ingrediënten op het plusje drukt klapt de ingrediënten lijst over!!

Bak ze!

Liefs José & mariëlla

Add Your Comment