Ingredients
-
Bodem
-
75 gram Roomboter
-
150 gram Bastogne koekGekruimeld
-
Vulling
-
2 blaadjes gelatine
-
4 eetlepels Citroensap
-
200 gram Monchou
-
250 ml Slagroom
-
1 zakje Klopfix
-
400 gram MangoDiepvries
-
50 gram Witte chocolade
Directions
Monchoutaart met mango!
Monchoutaart, waar was je al die tijd… Hier het recept voor een lekkere monchoutaart met mango!
Vroeger, en dan heb ik het over 25 jaar geleden maakte ik (José) altijd monchoutaart. Meestal met kersen uit een blikje, en eigenlijk was iedereen daar dol. Op een gegeven moment was ik er helemaal klaar mee, dus werden het waarschijnlijk appeltaarten.
Tot dat ik de dag nadat ik uit Italië kwam even een klein taartje wilde kopen voor Mario zijn verjaardag bij de bakker. Ik kocht een verrukkelijk monchoutaartje, het was heerlijk maar vond deze echt veel te zoet. Daarom had ik het weekend daarop een eigen versie gemaakt omdat ik mijn zusjes op visite kreeg. Het werd een mango versie, met een bastogne bodem en wat geraspte chocolade erover.
Super lekker en eigenlijk best snel gemaakt! Ik weet zeker dat deze weer terug snel een keer op tafel staat. De monchoutaart met aardbeien en frambozen is ook top, en een super editie is de Paas monchoutaart met kiwi en Oreokoekjes.
WAT IS MONCHOU?
Monchou is een verse roomkaas gemaakt van room, melk, verdikkingsmiddel, zuursel, stremsel en een vleugje zout. Heerlijk zacht en luchtig. Een kant en klare roomkaas die je in de supermarkt vindt. Dit kun je gebruiken voor koude en warme gerechten. Het is geschikt om een romige smaak te geven aan pasta’s, quiches, sauzen en soepen. Ook lekker voor die heerlijke gevulde zalmrolletjes. Wil je monchou een keer vervangen dan gebruik je de Italiaanse mascarpone.
LIEVER CHEESECAKE?
Wil je een echte herfst cheesecake dan staat de pumpkin pie cheesecake voor je klaar. Onze aardbeien cheesecake van The Cheesecake Factory is echt een hit! Bij het zien van de White chocolate macadamia nut cheesecake begin je spontaan te kwijlen. Een verrassende en zeker zo lekker is de Aperol Spritz cheesecake.
De keuze is reuze!!
Steps
1
Done
5 minuten
|
Taartvorm 18 cmBekleed de springvorm van 18 cm met bakpapier, nadat je deze hebt ingevet met wat zachte boter. |
2
Done
5 minuten
|
Bodem makenVerkruimel de Bastogne koeken en doe hier de gesmolten boter bij. |
3
Done
5 minuten
|
VullingKlop de slagroom stijf met een zakje klopfix. Dit zorgt ervoor dat de slagroom wat steviger wordt. |
4
Done
10 minuten
|
Mango toppingDoe twee gelatineblaadjes in koud water en laat dit ongeveer 10 minuten staan. |
5
Done
30 minuten
|
KoelenLaat de monchu taart nu goed koelen en maak af met de chocolade. |
6 Comments Hide Comments
Hello, your tart looks lovely – can you please tell me the following:
can this be made in a 20cm tin,
Do you use the whole box of mango blokjes
Can I also use passionfruit blokjes instead of mango
Many thanks
Fran
Hi Fran, when you use a bigger vorm just add Some more cookies. When you like you tart a little highter you might add Some more monchou and whipped cream, but not necessarily.
You can use actually any fruit you like using about 300 gram.
Hope you will enjoy this delious pie. We would love to see a picture????
Wat zijn de hoeveelheden?
Hoi Annie,
Wanneer je naast de ingrediënten op het plusje drukt klapt de ingrediënten lijst over!!
Bak ze!
Liefs José & mariëlla
Hoe veel gram mango heb je nodig?
Hoi Romy,
Wij gebruiken 400 gram . (Doosje vd Lidl diepvries)
Bak ze!