1 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 1x recept voor tomatensaus Zie link in verhaal
2 Aubergine
Kaas vulling
200 gram ricotta kaas
50 gram Parmezaanse kaas
3 handen spinazie
2 teen knoflook
Halve theelepel Chili
Met de molen Zwarte peper
Extra
125 gram parmaham
1 of 2 bolletjes Mozzarella
50 gram Parmezaanse kaas
Om te bakken Olijfolie
Aubergine rolletjes uit de oven

Aubergine rolletjes uit de oven

Wil je liever vegetarisch eten, met dit recept kun je alle kanten uit!

Cuisine:

Ingredients

  • Kaas vulling

  • Extra

Directions

Share

Aubergine rolletjes uit de oven!

Op zijn Italiaans heten ze Involtini  di melanzane.

Valt het op dat we vaak aubergine gebruiken? Nou dat is niet gek want wij zijn er dol op! Je kunt zoveel lekkere dingen maken met deze paarse groenten. Vandaag hebben we de aubergine rolletjes uit de oven gevuld met een saus van ricotta, spinazie en parmezaanse haas. Onze mannen willen graag iets met vlees en daarom hebben we er wat proscuitto, Italiaanse ham bij gedaan. Het leuke van dit recept is dat je het ook zonder ham kan eten als vegetarische topper…

Natuurlijk samen met onze   basis tomatensaus inmiddels heel populair is geworden! Een verrukkelijk tomatensaus die wij gebruiken in vele recepten en nooit verveeld.

Een saus met maar 5 ingrediënten waarbij de pan het werkt doet.

Deze schaal vol comfort food kun je overal bij serveren. Eet het als lekker lunch gerechtje, of serveer het met pasta. Wat denk je van dit als bijgerecht bij een mooi stuk vlees?

We hebben hier ook een Reels filmpje van op Instagram.  Wanneer je ons volgt op ons instagram account @cookingqueensnl vind je nog veel meer handige how to make filmpjes,

Dat we dol zijn op aubergine dat hebben we al verteld. Het is namelijk zo erg dat wanneer de aubergine in de actie zijn er altijd een groot aantal mee naar huis gaan. We hebben zoveel  lekkere recepten met deze paarse gezonde groenten gemaakt. Een van onze favoriete is de Italiaanse melanzane alla parmigiana. Een top gerecht met onze basis tomatensaus, heel veel gebakken aubergine en veel Parmezaanse kaas. Een bekende pasta is pasta alla Norma. Een zomers gerecht die altijd kan wanneer het zonnetje schijnt.  Laatst maakte Mariëlla een aubergine parmigiana, een geweldig simpel vegetarisch gerecht uit nu al veel gevonden op de website . Kijk maar snel.

Steps

1
Done
45 minuten

Basis tomatensaus

Maak één keer het recept van onze basis tomatensaus. Zie link voor het recept in het tekstje hierover.

2
Done
5 minuten

Aubergine

Snijd de aubergine in plakken, strooi er wat zout over en laat dit 30 minuten in een zeef staan.
Spoel de aubergines af en laat ze uitlekken. Rol de plakken in een theedoek zodat ze goed kunnen drogen.

3
Done
5 minuten

Bakken

Bak de plakken even aan in de olijf olie zodat ze niet helemaal rauw zijn.

4
Done
3 minuten

Vulling

Verwarm de oven voor op 180°.
Meng daarna alle ingrediënten van de vulling door elkaar en zet klaar.

5
Done
1 minuut

Schaal vullen

Vul de ovenschaal met een laag tomatensaus.

6
Done
3 minuten

Rolletjes maken

Leg de plakken aubergine op een plank en leg op elk plakje wat Parmaham. Smeer met een spatel wat van de ricotta vulling erover. Strooi wat vers gemalen peper erover.
Rol plakjes in een rolletje en legt dit in de tomatensaus.

7
Done
2 minuten

Mozzarella en parmezaanse kaas

Eindig met plakjes mozzarella en wat extra Parmezaanse kaas.

8
Done
30 minuten

Oven

Stop de schaal in de oven voor ongeveer 30 minuten.
Wanneer de kaas goed gesmolten is mag de schaal er uit.

9
Done

Tip

Wil je een vegetarische optie, laat dan de Parmaham achterwege.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Flourless Chocolate Cake
previous
Glutenvrije chocolade cake
Framboos ontbijttaartje
next
Ontbijttaart met framboos en mango
Flourless Chocolate Cake
previous
Glutenvrije chocolade cake
Framboos ontbijttaartje
next
Ontbijttaart met framboos en mango

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment