Ingredients
-
1 1x recept voor tomatensausZie link in verhaal
-
2 Aubergine
-
Kaas vulling
-
200 gram ricotta kaas
-
50 gram Parmezaanse kaas
-
3 handen spinazie
-
2 teen knoflook
-
Halve theelepel Chili
-
Met de molen Zwarte peper
-
Extra
-
125 gram parmaham
-
1 of 2 bolletjes Mozzarella
-
50 gram Parmezaanse kaas
-
Om te bakken Olijfolie
Directions
Aubergine rolletjes uit de oven!
Op zijn Italiaans heten ze Involtini di melanzane.
Valt het op dat we vaak aubergine gebruiken? Nou dat is niet gek want wij zijn er dol op! Je kunt zoveel lekkere dingen maken met deze paarse groenten. Vandaag hebben we de aubergine rolletjes uit de oven gevuld met een saus van ricotta, spinazie en parmezaanse haas. Onze mannen willen graag iets met vlees en daarom hebben we er wat proscuitto, Italiaanse ham bij gedaan. Het leuke van dit recept is dat je het ook zonder ham kan eten als vegetarische topper…
Natuurlijk samen met onze basis tomatensaus inmiddels heel populair is geworden! Een verrukkelijk tomatensaus die wij gebruiken in vele recepten en nooit verveeld.
Een saus met maar 5 ingrediënten waarbij de pan het werkt doet.
Deze schaal vol comfort food kun je overal bij serveren. Eet het als lekker lunch gerechtje, of serveer het met pasta. Wat denk je van dit als bijgerecht bij een mooi stuk vlees?
We hebben hier ook een Reels filmpje van op Instagram. Wanneer je ons volgt op ons instagram account @cookingqueensnl vind je nog veel meer handige how to make filmpjes,
Dat we dol zijn op aubergine dat hebben we al verteld. Het is namelijk zo erg dat wanneer de aubergine in de actie zijn er altijd een groot aantal mee naar huis gaan. We hebben zoveel lekkere recepten met deze paarse gezonde groenten gemaakt. Een van onze favoriete is de Italiaanse melanzane alla parmigiana. Een top gerecht met onze basis tomatensaus, heel veel gebakken aubergine en veel Parmezaanse kaas. Een bekende pasta is pasta alla Norma. Een zomers gerecht die altijd kan wanneer het zonnetje schijnt. Laatst maakte Mariëlla een aubergine parmigiana, een geweldig simpel vegetarisch gerecht uit nu al veel gevonden op de website . Kijk maar snel.
Steps
1
Done
45 minuten
|
Basis tomatensausMaak één keer het recept van onze basis tomatensaus. Zie link voor het recept in het tekstje hierover. |
2
Done
5 minuten
|
AubergineSnijd de aubergine in plakken, strooi er wat zout over en laat dit 30 minuten in een zeef staan. |
3
Done
5 minuten
|
BakkenBak de plakken even aan in de olijf olie zodat ze niet helemaal rauw zijn. |
4
Done
3 minuten
|
VullingVerwarm de oven voor op 180°. |
5
Done
1 minuut
|
Schaal vullenVul de ovenschaal met een laag tomatensaus. |
6
Done
3 minuten
|
Rolletjes makenLeg de plakken aubergine op een plank en leg op elk plakje wat Parmaham. Smeer met een spatel wat van de ricotta vulling erover. Strooi wat vers gemalen peper erover. |
7
Done
2 minuten
|
Mozzarella en parmezaanse kaasEindig met plakjes mozzarella en wat extra Parmezaanse kaas. |
8
Done
30 minuten
|
OvenStop de schaal in de oven voor ongeveer 30 minuten. |
9
Done
|
TipWil je een vegetarische optie, laat dan de Parmaham achterwege. |
2 Comments Hide Comments
Zoooo ontzettend lekker!!!
Leuk om te horen! Bedankt!