Ingredients
-
500 gram Gember
-
Halve Citroen
-
Handvol KurkumaJe kunt ook theelepel kurkuma poeder gebruiken
-
1 Sinaasappel
-
Theelepel grof gemalen PeperJe kunt ook cayennepeper gebruiken , voor nog meer pit
Directions
Gember shots.. Of je vindt het heerlijk, of juist helemaal niet. Vroeger kwam ik het tegen op een blokje kaas, maar verder kon ik er niks mee, en met de smaak al helemaal niet.
Tegenwoordig is gember heel erg populair, op elke menukaart kom je gemberthee tegen, en ligt het in elke winkel. De Queens zijn er heel erg fan van. We koken er graag mee en sinds kort maken we ook gember shots.
Het is bewezen dat deze wortel heel gezond is , dus mag ie in het rijtje van knoflook, tarwegras, kokosolie en kurkuma. Super voor de ondersteuning van de spijsvertering, het remt ontstekingen en het heeft een zuiverende werking. We zijn er wel voorzichtig mee, want waar je iets te veel van neemt is nooit goed. Een paar minuten na je shot een paar glazen water drinken is altijd een goed idee!
Deze gezonde shotjes kun je heel makkelijk zelf maken!
Steps
1
Done
5 minuten
|
SnijdenSnij je gember en verse kurkuma in stukjes ( ik laat de schil eraan) |
2
Done
5 minuten
|
JuicenWij gebruiken een slowjuicer, maar sap centrifuge kan ook. |
3
Done
|
BewarenSchenk je sap in goed gereinigde flessen en bewaar een week in de koelkast, je kunt ze ook in ijsklontjes bakjes invriezen en zo 3 maanden bewaren. |