Ingredients
-
500 gram gember
-
Halve citroen
-
Handvol KurkumaJe kunt ook theelepel kurkuma poeder gebruiken
-
1 sinaasappel
-
Theelepel grof gemalen PeperJe kunt ook cayennepeper gebruiken , voor nog meer pit
Directions
Zelfgemaakte gember shots.
Zelfgemaakte gember shots.. Of je vindt het heerlijk, of juist helemaal niet. Vroeger kwam ik het tegen op een blokje kaas,een populair snackje bij de borrel bij mijn ouders thuis. Verder kon ik er niks mee, en met de smaak al helemaal niet.
Dol op gember
Tegenwoordig is gember heel erg populair, op elke menukaart kom je gemberthee tegen, en ligt het in elke winkel. De Queens zijn er heel erg fan van. We koken er graag mee en sinds kort maken we ook gember shots. Je snapt dat wij nu altijd een stuk gember in huis hebben. Niet dus voor dit verrukkelijke drankje maar ook verrukkelijk in de thee. Mariëlla maakt heerlijke currypastas inclusief gember maar we gebruiken het ook wel in andere recepten. De heerlijke gember pompoensoep mag je niet missen. Voor de echte koekjes liefhebber hebben we abrikozen koekjes met gember gemaakt. Deze staan supersnel in de oven en dat betekent dat je super snel kunnen smullen. Je snapt dat wij kunnen niet meer zonder kunnen 😉
Gezond?
Het is bewezen dat deze wortel heel gezond is , dus mag hij in het rijtje met knoflook, tarwegras, kokosolie en kurkuma. Het is super voor de ondersteuning van de spijsvertering, het remt ontstekingen en het heeft een zuiverende werking. We zijn er wel voorzichtig mee, want waar je iets te veel van neemt is nooit goed. Een paar minuten na je shot een paar glazen water drinken is altijd een goed idee!
Zelf maken is goedkoper
Deze gezonde shotjes kun je heel makkelijk zelf maken maar wil je liever gember shots kopen in de winkel dan kun je de drankjes van G’inger eens proberen. Deze shots zijn gemaakt met enorm veel gember, waardoor de shot ook een heerlijke sterkte smaak hebben. Ze hebben verschillende maten flessen dus naast shots ook grotere varianten. Doordat er enorm veel smaak aan deze drankjes zit kun je er o.a. ook heel gemakkelijk gemberthee van maken, erg lekker!
Steps
1
Done
5 minuten
|
SnijdenSnijd de gember en verse kurkuma in stukjes ( ik laat de schil eraan) |
2
Done
5 minuten
|
JuicenWij gebruiken een slowjuicer, maar sap centrifuge kan ook. |
3
Done
|
BewarenSchenk het sap in goed gereinigde flessen en bewaar een week in de koelkast, je kunt ze ook in ijsklontjes bakjes invriezen en zo 3 maanden bewaren. |