Ingredients
-
Kip
-
400 gram Kip haasjesJe kunt ook kipfilet gebruiken en die in reepjes snijden
-
1 Citroen
-
10 takjes Peterselie
-
2 kopjes Paneermeel
-
Half kopje Parmezaanse kaas
-
Naar smaak zout en peper
-
2 eierenGeklutst
-
200 ml Zonnebloem olieOm in te bakken
-
Saus
-
2 eetlepel Mosterd dijon
-
2 eetlepel honing
-
1 eetlepel Witte wijn azijn
-
60 ml Mayonnaise
-
60 ml Zure room
Directions
Nonna’s kippie; krokante kip vingers.
Tijdens onze uitvraag naar KLM routehapjes, die we nu maken omdat we niet zoveel vliegen zijn borrel snacks enorm populair.Een van deze verrukkelijke bites vind je bij de bekende keten TGI Fridays.
Mariëlla heeft leuke herinneringen aan dit restaurant. Tijdens onze road trip door Amerika koos ik (José) dit restaurant uit op de dag dat Mariëlla jarig was, natuurlijk even gemeld en als verrassing kwamen 10 serveersters rond onze tafel Happy Birthday zingen en een heerlijk taartje brengen. Je had haar gezicht moeten zien.
De KLM collega’s wilden graag het recept vd chicken tenders, een heerlijk mals stukje kip met nog lekkerdere honey musterd saus.
Ik kwam erachter dat er een bepaald soort kruiden gebruikt worden en dat de de stukjes kip eerst worden gemarineerd in de karnemelk.
Het kruiden mengsel kon ik goed maken en heb alle stappen doorlopen vh Amerikaanse recept. Helaas pindakaas het was een fiasco, de paneer wilde niet goed plakken en ze waren veel te zout. Sorry guys, daar kan ik jullie niet aan helpen.
Maar…wij zouden de Queens niet zijn, als we niet met een alternatief kwamen. Dit recept komt bij ons regelmatig op tafel onder de naam Nonna’s Kippie; krokante kip vingers.
Eigenlijk de allerlekkerste, super malse en krokante kip hapjes die er bestaan.
Het sausje was wel perfect geluk , en samen een top combinatie!
Wedden dat jullie dit net zo lekker vinden.
Ppssst weet je wat ook verrukkelijk is? We hebben ook een Nonna’s vleessie gepaneerde bieflappen. De paneer is precies hetzelfde , dus paneermeel samen met peterselie en Parmezaanse kaas. Altijd wat zout erbij, daar houden de Italiaanse Nonna’s van. Een verrukkelijke Italiaanse cotelet gemaakt van super dun gesneden bieflappen. Wat zullen we er al veel van gegeten hebben in ons leven.
We zijn heel benieuwd welke jij het lekkerste vindt. Wij vinden het heel leuk wanneer je het ons laat weten?
Steps
1
Done
15 minuten
|
Kip haasjesDoe je kiphaasjes in een schaal. |
2
Done
1 minuut
|
EierenBreek je eitjes in een schaaltje en kluts dit goed door elkaar. |
3
Done
2 minuten
|
PaneerSnij je peterselie fijn. Doe de paneermeel met de Parmezaanse kaas en je peterselie bij elkaar. Voeg zout en peper toe. |
4
Done
5 minuten
|
PanerenWikkel een stukje kip door het eitje en daarna door je paneer. |
5
Done
10 minuten
|
BakkenBak je gepaneerde kip stukjes in een bakpan met zonnebloem olie. |
6
Done
2 minuten
|
SausjeMeng alle ingrediënten van het sausje goed door elkaar. |
7
Done
1 minuut
|
ServerenSnij een citroen in stukjes en serveer deze bij de kip stukjes op een bord. En natuurlijk je sausje ‘on the site’ |