Ingredients
-
2 courgette
-
1 bol of half bakje Stracciatella of burrata
-
Dressing
-
50 ml Olijfolie
-
10 takjes Platte peterselie
-
2 takjes verse munt
-
Beetje Zout
-
1/4 theelepel Chili flakes
-
1 eetlepel Citroen rasp
Directions
Gegrilde courgette met stracciatella!
We zijn inmiddels aan het na zomeren en het heerlijke is het zonnetje blijft schijnen. Eigenlijk zijn we dol op elk seizoen maar de zomer is toch wel onze favoriet. We hebben al de lekkerste gerechten gemaakt die het beste smaken onder de zon. Eentje hiervan is de gegrilde courgette met stracciatella. Er staat eigenlijk nog heel veel klaar om te laten zien op onze Instagram account en we weten eigenlijk niet of we dit gaan redden. Haha
Wat wij heel veel eten tijdens de zomer zijn gegrilde groenten. Lekker veel veggies is goed voor je en gegrilde groenten eet zo lekker weg. Je moet er wel een lekker sausje bij eten. Nou ja sausjes, wij zijn niet van de sausjes het is meer een dressing die we er vandaag bij serveren. We gaan namelijk voor de pure smaken. Vorig jaar aten we Siciliaanse gegrilde groenten met Italiaanse chimichurri bij onze schoonzus met deze dressing. Sindsdien eten we niks meer anders.
Ook een maandje geleden waren we op visite bij Danoi waar ze deze verrukkelijke courgette serveerden. Direct zijn we thuis ook aan de slag gegaan en omdat er nog stracciatella over was hebben we dit er over gedaan. Een waanzinnig goede combinatie. Heb je geen stracciatella gebruik dan burrata.
Van nature vinden we courgette een beetje saai en de dressing geeft de courgette net even een kick. De goddelijke dressing bestaat uit platte peterselie, een beetje verse munt, zout en peper. Wat citroenrasp en voor de liefhebber een beetje peperoncino. Dit is een rode peper die je kunt vervangen door chiliflakes.
Hier een filmpje!
Stracciatella
Stracciatella-kaas is een zachte, romige, en meestal vrij jonge kaas die oorspronkelijk uit Italië komt. Het is niet te verwarren met het ijsdessert dat ik eerder noemde. Deze kaas wordt meestal gemaakt van mozzarella en room. Het heeft een delicate smaak en een romige textuur, waardoor het ideaal is om te gebruiken als vulling voor gerechten zoals ravioli of als topping voor pizza en salades. Het wordt vaak gebruikt in de Italiaanse keuken vanwege zijn milde smaak en smeltende eigenschappen.
Steps
1
Done
10 minuten
|
CourgetteSnijd de courgette in dunne plakjes. |
2
Done
2 minuten
|
DressingSnijd de peterselie en verse munt fijn. |
3
Done
|
Serveren |