1 0
Crema di limoncello

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
7 Biologische citroen
500 ml Pure alcohol
1 Vanille stokje
550 gram Suiker
1 liter Volle houdbare melk

Crema di limoncello

Super makkelijk te maken!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Crema di limoncello!

Zijn er limoncello liefhebbers in de zaal? Dan wordt het tijd dat je even gaat opletten! Wij hebben namelijk een verrukkelijke crema di limoncello gemaakt. En dit wil je zeker een keer proberen. De eerste keer dat we dit dronken was natuurlijk op Sicilië. Meegenomen door de familie om een heerlijke zondagse lunch mee af te sluiten. Inmiddels een traditie geworden wanneer wij op Sicilië zijn dat de familie langskomt. Standaard nemen ze dan de heerlijkste nagerechten mee en dit keer heel veel lekkere likeurtjes.

Omdat dit zo ontzettend lekker was moesten we dit een keer maken. Iedereen kent natuurlijk de gewone limoncello en die is ook het aller bekendste. Er is dus ook een creme versie van. Heerlijk romig, met een vleugje vanille en ontzettend veel suiker haha. Ook van dit goedje kan je behoorlijk op de kop gaan staan maar geen reden om het niet te proberen.

De pure alcohol stond al een tijdje klaar in de kast omdat we dit altijd meenemen uit Italië. Naast dat je dit gewoon in de supermarkt kan kopen is het de helft goedkoper. Goede tip wanneer je in Italië bent gewoon twee flesjes meenemen zodat je dit lekker thuis kan maken. Het recept is heel erg simpel. Hier een filmpje!

Schil de citroenen met een dunschiller. Gebruik altijd biologische citroenen want die zijn onbespoten en zonder waslaagje. Helemaal lekker is wanneer je de Siciliaanse citroen kunt krijgen of die van de Amalfi kust.

Bij de citroen schillen mag een vanille boon en een liter alcohol. Samen zet je dit in een donkere kast. Eigenlijk wil je die elke dag door elkaar husselen. Het enige wat je nu moet hebben is een beetje geduld. Wij hebben het ruim een maand in de kast gezet. Geloof ons we vergaten het ook wel eens te shaken maar na een maand heb je een krachtig mengsel.

Melk en suiker doet de truc. Dit mengsel laat je 20 minuten zachtjes koken. Daarna goed laten afkoelen, de schillen met alcohol door een linnendoek gieten en alles samen mengen! Giet in de mooiste flesjes en vries in! Je wilt nooit meer iets anders!

Tip: Vul kleine flesjes en geef weg na een 21 diner of andere speciale gebeurtenis!

Mascarpone en limoncello toetje is trouwens ook verrukkelijk en perfect met dit lekkere drankje te maken. Net als de Tiramisu met limoncello en lemoncurd

Steps

1
Done

Citroen

Schil de citroenen met een dunschiller.
Echt alleen de schil dus geen wit eraan.

2
Done

Pot

Doe de schillen samen met een vanille stokje in een glazen goed afsluitbare pot.
Giet er 500 ml pure alcohol bij.
* Deze pure alcohol bevat 96 % alcohol.

3
Done
30 dagen

30 dagen

Zet je brouwsel in het donker weg. Een afgesloten kast is prima.
Probeer elke dag even het mengsel goed te schudden.
Vergeet je het soms, niet erg hoor.

4
Done
20 minuten

Melk suiker

Meng 1 liter volle houdbare melk samen met 550 g suiker.
Breng dit zachtjes aan de kook zodat de suiker oplost. Even goed doorroeren.
Laat dit nu 20 minuten heel zachtjes koken.
Daarna laat je het goed afkoelen!!

5
Done

Citroen alcohol

Neem een linnen doek of theedoek en leeg deze in een zeef.
Giet de glazen pot leeg in de zeef en vang de rest op.
Dit giet je door het afgekoelde suiker melk mengsel en je crema staat klaar.

6
Done

Gieten

Zorg dat je afsluitbare flesjes hebt.
IKEA verkoopt deze of kijk online.
Spoel je goed na met een mengsel van azijn en kokend water.
Giet de flesjes af en bewaar deze in de vriezer. Hier blijft het zeker een half jaar goed.
In de koelkast een maand.

7
Done

Serveren

Haal het flesje uit de vriezer en serveer in een koud borrel glaasje.

8
Done

Tip

*Heb je bijvoorbeeld een 21 diner of een andere speciale gebeurtenis? Vul kleine flesjes af en doe daar een kaartje aan.

*Gebruik altijd biologische citroenen.
*Ben je toch in Italië neem een paar flessen alcohol mee uit de supermarkt. ( de helft goedkoper)
*Wil je verder de nog iets met de citroenen doen dan pers je ze uit, schenkt het sap in ijsblokjes houder en vries in.

9
Done

Limoncello

Wil je de gewone limoncello maken?
Vervang het melk suiker mengsel door
400 gram suiker met 500 ml water.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
gegrilde courgette met stracciatella
previous
Gegrilde courgette met stracciatella
kokos yoghurt met bevroren pruim
next
Kokos yoghurt met bevroren pruim.
gegrilde courgette met stracciatella
previous
Gegrilde courgette met stracciatella
kokos yoghurt met bevroren pruim
next
Kokos yoghurt met bevroren pruim.

Add Your Comment