0 0
Kokos yoghurt met bevroren pruim.

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 eetlepel Kokos yoghurt
1 pruim
1 verse vijgen
1 eetlepel gehakte Hazelnoten
1 eetlepel Agave siroop

Kokos yoghurt met bevroren pruim.

Dit wil je gewoon proberen!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegan
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Kokos yoghurt met bevroren pruim!

Hier weer een gevalletje van viral trent op de socials. Toen we dit langs zagen komen wisten we dat dit het proberen waard was. Nu waren we al bezig met bevroren tomaten en ook lag er al een portie bevroren pruimen en nectarines in de vriezer. Wanneer Jo iets in haar hoofd heeft ze ook geen rust voordat het gemaakt is. Vlak voor een druk weekend had ik nog een half uurtje over. Ook enorme trek dus aan de slag met kokos yoghurt met bevroren pruim.

Een paar eetlepels kokos yoghurt hierbij verse vijgen die nu in het seizoen zijn en daarom ook een stuk goedkoper. Extra hazelnoten weliswaar fijn gehakt die we altijd in huis hebben. Een drizzle agavesiroop en als laatste de bevroren pruim die we erboven hebben geraspt. Mamma Mia dit was werkelijk fantastisch. Het ijskoude van het bevroren fruit geeft een waanzinnig mond gevoel. Samen met het zoete van de agavesiroop zeggen wij een geslaagd ontbijtje. Hoe het eruit ziet zie je in dit filmpje!

De beste manier om dit te eten is dat je het schaaltje met alles klaar zet. Vlak voordat je wilt aanvallen ga je de pruim raspen. Je bent dan zeker dat het nog ijskoud is en als het ware langzaam smelt in je mond. Binnen een halve minuut is het namelijk gesmolten en dan is het ook lekker maar dat speciale gevoel mis je dan.

Wij hebben ook voor het eerst kokos yoghurt gebruikt. Dit is een vegan yoghurt die werkelijk fantastisch smaakt. Voor dit gerechtje is het ook het allerlekkerste. Twee dagen erna heb ik het Griekse yoghurt gebruikt maar dan mis je toch het kokossmaakje. Dit heerlijke ontbijtje is trouwens ook super geschikt als tussendoortje of bij de lunch. Zelfs als dessert in een klein bakje lijkt het me ook prima passen want bij elk hapje lijkt het wel alsof je een taartje eten. Benieuwd of jij dit een keer gaat proberen.

Wil jij lekker gezond ontbijten ga dan eens aan de slag met onze homemade granola.

Steps

1
Done

Pruim

Doe de pruim 4 uur in de vriezer.
Schep drie eetlepels kokos yoghurt in een bakje. Hierbij de gesneden vijf met schil in partjes.
Extra gehakte hazelnootjes en drizzle agavesiroop erop.
Rasp als laatste vlak voor het serveren de bevroren pruim.

2
Done

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
crema di limoncello
previous
Crema di limoncello
pruimen kruimeltaart
next
Pruimen kruimeltaart
crema di limoncello
previous
Crema di limoncello
pruimen kruimeltaart
next
Pruimen kruimeltaart

Add Your Comment